Beschuit met muisjes in de dierentuinen!

Bezoek de leukste dierentuinen van Nederland! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Het was een mooie zomer: ga jonge diertjes kijken

20 september 2021 Toerisme Landelijk Het was een mooie zomer in de Nederlandse dierentuinen. Heel veel jonge diertjes zagen het levenslicht. Wij maakten een overzichtje van alle geboortekaartjes die we bij DagjeWeg.NL ontvingen. Ga snel een keer langs voor beschuit met muisjes!

Foto 1. De zes cheetawelpjes van Safaripark Beekse Bergen zijn nu te bewonderen voor alle bezoekers. Foto: Beekse Bergen / Mariska Vermij - van Dijk

Twee keer feest in ZooParc Overloon

OVERLOON, NOORD-BRABANT - Op 10 september was het feest in Madidi, het nieuwe Zuid-Amerika deel van ZooParc Overloon. Reuzenmiereneter Tousle beviel van een baby. Of het een jongetje of een meisje is, weten we nog niet. Direct na de geboorte kroop de kleine namelijk comfortabel op de rug bij moeder, waar het diertje de komende maanden ook lekker blijft zitten. Wie denkt dat-ie de nieuwste bewoner van het dierenpark gemakkelijk kan spotten, heeft het mis. De witte streep op de rug loopt precies over in die van moeder, dus je moet wel je best doen om het dier te kunnen zien. Dit is zodat roofdieren niet weten dat het jong er zit. Slim! En dat is nog niet alles, want je bekijkt ook twee prachtige pas geboren rode panda's in de Noord-Brabantse dierentuin.

Jonge stokstaartjes in DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT, UTRECHT - Vaak komt het niet voor, maar in DierenPark Amersfoort werden half september voor de tweede keer in een half jaar jonge stokstaartjes geboren. Vier stuks dit keer! In het voorjaar was het ook al raak, maar daarvoor moesten ze er twintig jaar op wachten. Want hoewel stokstaartjes heel sociale dieren zijn, gaan niet ze over één nacht ijs wanneer het gaat over paren. Het mannetje en vrouwtje moeten zich daadwerkelijk tot elkaar aangetrokken voelen. En nu de kleintjes er eenmaal zijn, hoeft moeder zich geen zorgen te maken over het vinden van oppas. De andere stokstaartjes beschermen de jonkies als moeder er even tussenuit wil. Want het is natuurlijk niet niks, zo'n vierling... Bewonder de liefdesbaby's nu tijdens je bezoekje aan de Amersfoortse dierentuin.

Cheetawelpjes naar buiten in Beekse Bergen

HILVARENBEEK, NOORD-BRABANT – Ze zijn inmiddels alweer ruim een maand oud, maar de zes cheetawelpjes die geboren werden in Safaripark Beekse Bergen zijn nu ook te bewonderen voor bezoekers. Samen met cheetamoeder Kate zetten ze hun eerste stapjes buiten de veilige poorten van hun binnenverblijf. Pikachu, Onix, Jynx, Ajabu (mannetjes), Nyah en Bomani (meisjes) zijn alleen geen zesling. Drie van deze kleine jachtluipaardjes zijn namelijk welpjes van Sara. Omdat haar gezondheid het niet toeliet om voor haar kroost te zorgen, adopteerde Kate de vrolijke gevlekte jongen. Dit schijnt heel bijzonder te zijn en is bij Beekse Bergen ook nog niet eerder voorgekomen. Een leuk gezicht is het in ieder geval wel!

Spot de zebra op de savanne van Burgers' Zoo

ARNHEM, GELDERLAND – Een dagje naar Burgers' Zoo? Ga dan op zoek naar het pasgeboren zebraveulen. Het dier werd op 25 augustus geboren midden op de Arnhemse savanne. Vanaf de loopbrug langs het Safari-gebied heb je een mooi uitzicht over het leefgebied van de zebra's. Zo bekijk je het jonge dier goed vanaf een mooie afstand, zonder te storen. Want het jong trekt al genoeg aandacht van de medebewoners op de safari. De waterbokken komen regelmatig onaangekondigd op kraambezoek. Heel irritant natuurlijk en daar is moeder dan ook niet van gediend. Ze beschermt haar veulen fel tegen de ongenode gasten. Binnenkort ook te bewonderen in het dierenpark: een panterwelpje. Superlief!

Babyolifantje geboren in Ouwehands Dierenpark

RHENEN, UTRECHT – Op 16 augustus kwam, na een draagtijd van twintig maanden, het blijde nieuws dat Afrikaanse olifant Duna in Ouwehands Dierenpark is bevallen van een gezond kalf: Bumi. Moeder en zoon maken het goed en zijn ook meteen te zien tijdens een bezoekje aan het buitenverblijf van de olifanten. Om beide dieren ook wat privacy te gunnen, is het binnenverblijf tijdelijk gesloten voor bezoekers. Het kalf is de eerste voor olifantenbul Tusker in Ouwehands Dierenpark. En dat is goed nieuws, want de komst van Tusker naar Rhenen was bedoeld om voor nageslacht te zorgen en om de populatie in internationale dierentuinen genetisch gezond te houden. Ga snel kijken, want kleine kinderen zijn groot voor je het weet.

Babyzeeleeuwtjes en pinguïnkuikens in Blijdorp

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND – Ook in Diergaarde Blijdorp verwelkomden ze deze zomer schattige nieuwe inwoners. Twee donzige koningspinguïnkuikens kropen in Rotterdam vlak na elkaar uit het ei. Vrolijk waggelen ze rond tussen de andere kleurrijke pinguïns. Je ziet ook direct dat beide kuikens een heel eigen karakter hebben. Waar de één zich graag laat zien aan de bezoekers, verstopt de ander zich nog graag in een hoekje onder de vleugels van moeder. Ga ze spotten! En niet alleen bij de pinguïns, maar ook in het verblijf van de zeeleeuwen was het dubbel feest. Haremleider Nick kreeg een prachtige zoon én dochter, bij twee verschillende zeeleeuwenmoeders: June en Toya. De ouwe snoeperd. De gezonde zeeleeuwtjes wogen bij de geboorte maar liefst 8 kilo.

Ook leuk

Foto 2. Superschattig! Er zijn vier stokstaartjongen geboren in Dierenpark Amersfoort Foto: Dierenpark Amersfoort
Foto 3. Het reuzenmierenetertje op de rug bij moeder. Foto: ZooParc Overloon

Laatst gewijzigd: 2021-09-22 17:08:15 · Gepubliceerd: 2021-09-20 11:36:00 - 423