Schuld of onschuld? Kruip in de huid van de rechter!

Bepaal zelf het vonnis in een online theatervoorstelling

Schuld of Onschuld - Midwinternachtsmoord Nieuws door
Foto 1. Luister naar de scenario's van alle partijen en vel zelf het allesbeslissende oordeel. Foto: © Annemieke van der Togt

archief oud artikel 22 december 2021 Cultuur Landelijk Altijd al eens op de stoel van de rechter willen zitten? Het kan tijdens de interactieve online theatervoorstelling Schuld of Onschuld - Midwinternachtsmoord. Aan de hand van bewijsmateriaal en getuigenissen vel je het finaleoordeel; schuldig of onschuldig. Heb je het bij het rechte eind of ben je medeverantwoordelijk voor een gerechtelijke dwaling?

Kijker als publieksjury

Na het succes van eerdere edities, komt er ook in de laatste dagen van 2021 weer een Schuld of Onschuld-case voor de rechter. In dit online theaterstuk bepaalt een publieksjury, bestaande uit alle kijkers, of de hoofdverdachte de bak in moet of na afloop van de slotzitting in vrijheid naar buiten wandelt. Maar voordat het zover is, woon je eerst alle zittingsdagen bij via een videoverbinding. Iedere dag verschijnen er filmpjes online met nieuwe getuigen en experts aan het woord. Verandert wat ze zeggen de zaak of bevestigen de verhalen juist wat je al dacht?

Bestel snel je ticket voor Schuld of Onschuld om het proces vanaf het begin te kunnen volgen. Tickets kosten €16,21.

Moord op school

Op het Hermes College werd aan het eind van 2019 het lichaam gevonden van lerares Engels Lieke de Waal, gespeeld door Barbara Sloeser. Ze is verwurgd, maar ook neergestoken. Dit tweede werd de dertigjarige vrouw fataal. Bekend is dat de onlangs ontslagen biologieleraar Nico Meddens (Kees Hulst) ruzie met haar had én haar op de bewuste dag naar de keel vloog. Heeft hij haar ook neergestoken? Meddens zelf ontkent in alle toonaarden. Andere hoofdrollen in het theaterstuk zijn onder andere voor officier van justitie Vera de Rie (Louise Korthals) en advocaat Jelle Groot Kamerlink (Jan Kooijman). Maar ook grootheden als Gijs Scholten van Aschat en André van Duin worden als getuigen gehoord. Een ware sterrencast dus!

Bekijk hieronder de trailer. De tekst gaat verder onder de video.

Meerdaags proces

Vanaf 27 december kun je inloggen op het platform, het proces is nu officieel begonnen! En net als bij veel andere rechtszaken, is ook dit Midwintermoord-proces uitgesmeerd over meerdere dagen. Tot en met 31 december krijg je dagelijks nieuwe informatie. Na het slotpleidooi dien je de allesbeslissende stem in. Dit kan tot en met zondag 2 januari. Op maandag 3 januari volgt de uitspraak, waarna je er ook direct achter komt wat er daadwerkelijk gebeurde op de dag van de moord in 2019. Het kan zomaar zijn dat er een onschuldige de gevangenis in moet of dat een moordenaar ten onrechte is vrijgesproken. De video's zijn overigens te bekijken tot eind januari, dus ook alles in één keer kijken is mogelijk. Alleen meestemmen kan dan niet meer.

Ook leuk

Foto 2. De hoofdrollen zijn onder andere voor Louise Korthals (officier van justitie) en Jan Kooiman (advocaat). Foto: © Annemieke van der Togt

Laatst gewijzigd: 2021-12-22 16:44:51 · Gepubliceerd: 22 december 2021 - 527