Trek naar buiten met de kinderen

Ontdek de leukste natuuruitstapjes met kinderen

Uitjes in de buitenlucht met kinderen Redactioneel door
Foto 1. Natuurspeeltuinen zijn een heerlijke plek voor kinderen, zoals de OERRR speeltuinen van Natuurmonumenten. Foto: DagjeWeg.NL

11 september 2023 bijgewerkt: 12 september 2023 Natuur Landelijk Daar zitten je kinderen zich binnen te vervelen. Wandelen? "Geen zin!" Buiten spelen? "Ik weet niks..." Gelukkig zijn er ook speciale kinderwandelingen, leuke apps en heerlijke natuurspeeltuinen waarvoor ze wel naar buiten willen gaan. Ook in de winter! DagjeWeg.NL zet de leukste dagjes buiten met kinderen op een rij. Uitstapjes waarbij ze nog lang niet naar huis willen.

De mooiste kinderwandelroutes

"Is het nog ver?" "Ik moet plassen!" "Ik heb dorst...". Wat bedoeld is als een gezellige wandeling met de kids, eindigt meestal in een groot drama. En toch wil je ook in de winter weleens samen met ze genieten van de natuur. De oplossing: speciale kinderwandeltochten! Klimmen en klauteren, kabouters zoeken of wandelen over een speelbospad, deze wandelingen zorgen voor blije kids.

Spelen in een speelbos

Lekker buiten spelen is gezond voor alle kinderen. Vooral spelen in de natuur is een heerlijk avontuur. Ook voor kinderen met een beperking. Daarom heeft Natuurmonumenten veel van de geliefde OERRR natuurspeelterreinen aangepast, zoals deze 8 toegankelijke natuurspeeltuinen waar je zelfs met een rolstoel heen kunt. Tip: neem schone kleren mee, want hier worden kinderen nog lekker vies!

De natuur in met kids

In de natuur kunnen kinderen zich helemaal uitleven en hun fantasie aan het werk zetten. Met takjes en stenen maken ze compleet nieuwe werelden. En als ze als paarden galopperen door het bos, klimmen in bomen of een hut bouwen zie je bijna voor je ogen hun motoriek verbeteren. Bekijk onze tips voor een dagje uit in de natuur en trek er samen op uit.

Zoeken naar kabouters en elfenhuisjes

Ga op zoek naar kabouters en elfenhuisjes en geloof ook zelf weer even in sprookjes. Want zijn dat sporen van kabouters? En wat zien ze er fantastisch uit, de deurtjes en raampjes in de bomen langs een elfenpad! Hou wel je ogen goed open, want de sporen zijn zo te missen en de deurtjes zijn van laag bij de grond tot hoog in de bomen te vinden.

Op avontuur rond Fort Pannerden

DOORNENBURG - Rondom Fort Pannerden is van alles te beleven. Het ligt namelijk midden in de ruige natuur van de Klompenwaard, bij de splitsing van Rijn en Waal. De Belevenisroute rondom Fort Pannerden brengt je langs de interessantste plekken en helpt je ontdekken wat je zelf makkelijk over het hoofd ziet. Allemaal dankzij de leuke opdrachten en fascinerende weetjes over onder andere de bunkers en de ruige natuur bij het fort. Kortom: hou je oren, ogen en zelfs je neus goed open!

Apps waarmee kinderen graag naar buiten gaan

Zitten je kinderen liever binnen te gamen? Of willen ze nooit mee op een wandeling? Dat is verleden tijd met deze 6 gave buiten apps voor kinderen. Hiermee gaat de magie van de online wereld gewoon mee de deur uit. En krijg je kinderen weer lekker buiten in beweging. Kijk voor oudere kinderen en tieners bij deze 6 leuke buiten apps. Voor je het weet jagen ze door de hele buurt op dinosaurussen of zijn ze fanatiek op zoek naar een schat.

Foto 2. "Ja, ik heb er één!" Je eigen buurt wordt een savanne vol bijzondere dieren met de app Expeditie X! Foto: Expeditie X
Foto 3. Veel OERRR natuurspeeltuinen van Natuurmonumenten zijn toegankelijk voor álle kinderen, ook kinderen met een beperking. Foto: Natuurmonumenten © Rene Koster

Laatst gewijzigd: 2023-09-12 16:35:01 · Gepubliceerd: 11 september 2023 - 1343