Ontdek de mooie natuur van Nederland met deze tips

Van kinderspeurtochten tot wild spotten: hier moet je zijn

Natuur in Nederland door
Foto 1. Ook de ree hoort bij onze Nederlandse Grote Vijf. Foto: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

10 januari 2022 bijgewerkt: 12 januari 2022 Natuur Landelijk In de natuur kom je helemaal bij en het is vaak nog gratis ook. Zoek een rustig gebied voor een relaxte wandeling. Maak er een sportief dagje van op de mountainbike. Speur met je kleuter in het bos naar kabouters. Of ga met de verrekijker in de aanslag op zoek naar wild. Geen idee waar je wat kunt vinden? Bekijk dan deze tips voor een heerlijk dagje uit in de natuur.

Ontdek de natuur van het noorden

Er gaat niets boven Groningen, Friesland en Drenthe! Deze natuurgebieden en nationale parken zijn prachtig en nog maar het topje van de ijsberg! Ze zitten vol bijzondere planten en grappige dieren en zijn niet alleen prachtig om te zien, maar er is ook nog eens van alles te doen. Ga op pad als boswachter in spe of houd een knusse picknick in de natuur.

De nationale parken in midden-Nederland

Op eigen houtje de Veluwe op en je voelen als een ervaren boswachter? Ontdek de prachtige natuurgebieden van Overijssel, Gelderland en Flevoland en de wilde dieren die zich er schuilhouden. Af en toe komen ze tevoorschijn, tijdens nachtelijke excursies of op een gelukkig moment. Deze nationale parken met onder andere wilde paarden en fraaie heidevelden mag je niet missen.

Ons grootste Nationale Park

Natuurlijk mag ons grootste natuurgebied Nationaal Park De Hoge Veluwe niet ontbreken in dit overzicht. Spring op een iconische witte fiets of wandel door de bossen. Speur met zijn allen naar dierensporen en bezoek de buitenexpo over de moeflon. Wacht, rennen daar een aantal reeën weg over de hei? Hier breng je met gemak de hele dag door, want overal is iets nieuws te zien.

Spot de Big Five

Wie zegt dat je naar Afrika moet voor een safari? Spot onze Nederlandse Big Five in deze 6 natuurparken: bever, edelhert, ree, wild zwijn en zeehond. Maar vergeet ook het kleinere wild niet. Eekhoorntjes in de bomen, een roofvogel die boven je hoofd zweeft en een wegrennende haas zijn ook geweldig om te zien. Verrekijker mee en gaan.

Bijzonder, relaxt en niet duur

Laarzen aan en de deur uit! Een dagje uit in de natuur is verfrissend, gezond en ook nog eens lekker voordelig. Samen mooie natuurgebieden te voet of per fiets verkennen en spelen tussen de bloemen en planten. In het bos, op een eilandje of op een prachtige buitenplaats. Een paar prachtige aanraders op een rijtje.

Met kinderen de natuur in

Daar zitten je kinderen zich binnen te vervelen. Wandelen? "Geen zin!" Buiten spelen? "Ik weet niks..." Gelukkig zijn er ook speciale kinderwandelingen, leuke apps en heerlijke natuurspeeltuinen waarvoor ze wel naar buiten willen gaan. Ook in de winter! DagjeWeg.NL zet de leukste dagjes buiten met kinderen op een rij. Uitstapjes waarbij ze nog lang niet naar huis willen.

Extra tip: maak van jullie wandeling door de natuur een echt avontuur met Nature Game. Bestel direct met korting!

De mooiste zandverstuivingen

Zandverstuivingen, waar het zand je zo om de oren blaast, je vindt ze maar weinig in Nederland. Deze uitgestrekte zandvlaktes met her en der een boom leveren schitterende plaatjes op en zijn geliefd bij wandelaars. Bovendien zijn het fantastische ‘zandbakken', waar kinderen zich uren mee vermaken. Ontdek de mooiste zandverstuivingen van Nederland!

Sportief op een mountainbike

Nederland mag dan vooral een plat landje zijn, het heeft toch veel te bieden voor de fanatieke mountainbiker. Je kunt tegenwoordig kiezen uit meer dan 200 routes. Door prachtige bossen, over steile duinen en ja: ook met pittige klimmetjes en mooie afdalingen. Leef je uit op de mooiste mountainbikeroutes van Nederland!

De nieuwe natuur van Marker Wadden

Op zoek naar iets heel bijzonders? In het Markermeer is een groep eilanden aangelegd om de natuur in het gebied een handje te helpen: de Marker Wadden. Vier eilanden zijn voor de vogels en op één eiland kun je sinds kort wandelen, vogels kijken en zwemmen. Benieuwd wat er te doen valt op de Marker Wadden? En hoe je er eigenlijk komt? Hier vind je alle informatie op een rijtje.

Ook interessant

Foto 2. Ontdek hoe mooi de natuur in Nederland is. Foto: Jonna Arendse
Foto 3. Ga er samen in de natuur op uit. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 4. Lekker spelen in de natuur! Foto: DagjeWeg.NL
Foto 5. Een bezoek aan de Soester Duinen levert altijd mooie plaatjes op. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 6. De Marker Wadden vanuit de lucht. Foto: John Gundlach - Flying Holland / Natuurmonumenten

Laatst gewijzigd: 2022-01-12 10:29:55 · Gepubliceerd: 10 januari 2022 - 688