Een dagje uit in de natuur, dat is niet duur!

Dagje uit in de natuur |  
Nieuws door

Verken prachtige natuurgebieden en natuurparken

4 februari 2019 Natuur Landelijk Laarzen aan en de deur uit! Ga een dagje uit in de natuur. Lekker voordelig en nog gezond ook. Samen mooie natuurgebieden te voet of per fiets verkennen en spelen tussen de bloemen en planten. Een paar prachtige aanraders op een rijtje.

Foto 1. Ga er samen in de natuur op uit. Foto: DagjeWeg.NL.

Historische bossen in Friesland

Het Oude Bos in Bakkeveen is een favoriet bij natuurliefhebbers in Friesland. Het bos is groot, kent vele mooie wandel-, fiets- en ruiterroutes en zit vol mooie verhalen. Zo was het bos vroeger de achtertuin van een adellijke familie. Ze hadden er een theekoepel en boothuis aan de Freulevijver, waarvan nu nog een prieeltje te zien is. Aan de rand van het bos ligt Landgoed De Slotplaats, waarvandaan je heel vroeger de top van de Martinitoren in Groningen zou kunnen zien bij helder weer. Het landgoed en de toren liggen namelijk op één lijn.

Betoverende Oisterwijkse Bossen en Vennen

Het gebouw van Bezoekerscentrum Oisterwijk is al een bezienswaardigheid op zich en een ideaal startpunt om de Oisterwijkse Bossen en Vennen te verkennen. Een van de mooiste plekken in Noord-Brabant, waar veel te zien en te doen is. Kinderen kunnen hutten bouwen, met water spelen, het boomstammenpad trotseren in de speeltuin. In het natuurgebied zijn prachtige dieren te bewonderen; reeën, ijsvogels, spechten. Uniek: voor mindervaliden is er een speciaal rolstoelpad van zo'n drie kilometer lang.

Ongerepte wildernis op Tiengemeten

Neem het pontje naar het heerlijk rustige eiland Tiengemeten. Huur een fiets en fiets door de unieke wildernis of verken het prachtige wandelparadijs te voet. Kinderen kunnen er ook heerlijk spelen en mogen hier lekker vies worden. Spelen met blubber, klauteren in bomen, springen over smalle beekjes. Voor kleintjes is er een Ukkie-eiland met een ploeterbeekje. Meer te weten komen over het gebied? Boek een excursie met een boswachter en spot roofvogels, Schotse Hooglanders of bevers.

Actief dagje uit in de Vechtstreek

Een natuurgebied met een historisch tintje: de 's-Gravelandse Buitenplaatsen. Bewonder buitenplaatsen die vroeger van Amsterdamse kooplieden waren en volg routes die je naar het Naardermeer, de Ankeveense Plassen, Eemland en Fort Kijkuit brengen. Kinderen kunnen lekker klimmen en spelen in de natuurspeeltuin. Het bezoekerscentrum is de oudste boerderij van 's-Gravenland. Boerderij Brambergen werd in 1634 gebouwd.

Draven door de Drentse natuur

Verken het oude Drentse esdorpenlandschap in Nationaal Park Dwingelderveld in Ruinen. Twee kuddes Drentse heideschapen houden de heide in goede conditie. Typisch Drents! Ook typisch Drents: de Dwingeldervelderkoek in Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Vanaf het centrum heb je allerlei mooie routes door het gebied. Je kunt ook met de huifkar een tochtje maken of een wildwandeling boeken - dit moet je wel vooraf reserveren. Voor kinderen is er een leuke speeltuin met een wilgenhuttendorp. Leuk weetje: het bezoekerscentrum is het begin van het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa.

Foto 2. Nederland kent vele prachtige wandel- en fietsroutes. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-05-03 16:45:02 · Gepubliceerd: 2018-10-15 10:26:25 - 4971