1

Romantisch dagje voor twee in de natuur

Geniet van elkaar en van deze romantische uitjes

Romantisch dagje weg   Redactioneel door
Foto 1. Plan je date in de natuur! Foto: Pexels.

15 oktober 2019 Natuur Landelijk Een gouden zonnetje schijnt vriendelijk door de ramen, de nevel hangt nog eventjes tussen de bomen, een frisse wind prikkelt je neusgaten... Een ideale dag voor een romantisch dagje in de natuur. Het is buiten prachtig! Maak een flinke wandeling door het kleurige bos bijvoorbeeld! Maar er is veel meer mogelijk, ook als het weer wat slechter is. Samen onder een paraplu was nog nooit zo leuk.

Zacht glooiende heidevelden

Voor zacht glooiende heidevelden met plassen, vennetjes, bos en stuifzand ga je naar Nationaal Park Dwingelderveld in Ruinen. De schitterende omgeving leent zich uitstekend voor een ritje te paard, een tocht per fiets of voor een ontspannen wandeling. Kleed je warm aan, vul een thermoskan met koffie en stop broodjes in de rugzak. De dag kan niet meer stuk! Om helemaal in de sferen te blijven, rust je na een fikse tocht uit bij Pannenkoekenrestaurant De Bospub in Dwingeloo. Hier staan meer dan honderd verschillende pannenkoeken op het menu. Een perfecte afsluiter voor een heerlijk dagje uit.

Stille wildernis

Het schitterende eiland Tiengemeten is the place to be als je lekker met z'n tweeën wilt zijn. Al struinend kom je misschien wel een Schotse Hooglander tegen of roofvogels. Het eilandje ligt midden in het Haringvliet en heeft diverse wandelroutes voor je klaar liggen. Bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt Rietheuvel op de westpunt. Daar is het lekker uitrusten en als je zin hebt om een picknickmand mee te sjouwen, dan kun je hier heerlijk een hapje eten. Uitpuffen kan ook bij een bezoekerscentrum of restaurant. Er zijn hier onverharde paden, dus trek stevige schoenen aan.

Biesbosch MuseumEiland

Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam is ook een aanrader voor gezwijmel met z'n tweeën. Het bijzondere museumgebouw is sowieso al een bezoekje waard, maar je kunt je ook afzonderen in het gratis toegankelijke buitenmuseum en genieten van een geruisloze tocht met de rondvaartboot. Deze rondvaart is overigens niet gratis. Wil je gezellig hand in hand rondfietsen? Huur dan een fiets en verken het eiland weer op een heel andere manier. Smul daarna van een lekker biologisch broodje of biertje op het terras, met een prachtig uitzicht op de omringende natuur.

Blote voeten

Kom op, trek je schoenen en sokken uit en laat elkaar je benen maar eens zien! Als je het Blotevoetenpad in Opende samen hebt gelopen, heb je daarna weinig geheimen meer voor elkaar. Modder, een touwbrug en water: je voeten krijgen heel wat te verduren, maar de wandeltocht is een heerlijke ervaring. Rijd daarna een stukje verder naar Bakkeveen, waar je Theehuis De Slotplaats vindt, dat hoort bij een mooi landgoed. Romantischer kan bijna niet! Er is een mooie theetuin, maar als het regent of koud is, gaat de open haard aan.

Naar de Ardennen

Heb je zin om wat langer weg te gaan en een weekendje van de natuur te genieten? Goed idee! Dan is de Ardennen een toplocatie: goed aan te rijden, prachtige natuur en schattige huisjes. Verras je geliefde met een romantisch nachtje weg in de Ardennen! Slapen in een vogelnest, op een vlot of in een knusse huifkar: origineel en onvergetelijk.

Op het strand

Als het goed is heb je toch alleen maar oog voor elkaar, dus trek je laarzen aan en geniet van een dagje strand in het najaar. Hand in hand door een stormachtige branding lopen kan nergens tegenop. Bezoek ook samen de Pier in Scheveningen, een all time klassieker voor stelletjes. Je kunt er gratis op en je hebt er prachtig uitzicht op de zee. Daarna is het goed vertoeven bij Beach Club El Niño of een andere leuke strandtent, voor warme chocolademelk of heerlijke tapas.

Ook leuk en romantisch

Foto 2. Hoe maak jij er een romantisch dagje van? Foto: Pexels.

Laatst gewijzigd: 2021-01-14 11:50:14 · Gepubliceerd: 2013-10-03 09:14:44 - 88625