Ga de deur uit met deze fijne aanbiedingen

Boek de leukste dagjes uit met korting via DagjeWeg.NL Tickets!

Bekijk de beste aanbiedingen via DagjeWeg.NL Tickets   Redactioneel door
Foto 1. Haal een echte landkaart en ontdek de stad met een spannend Verhaalvontuur. Foto: Verhaalvontuur

15 januari 2022 Toerisme Landelijk Blijf niet binnen zitten, maar ga er lekker op uit! Met deze fijne aanbiedingen van DagjeWeg.Tickets kun je gewoon de hort op, met korting!

Ga op zoek naar de geheime uitgang van de stad

Zin om één van de vele prachtige steden van Nederland of België te verkennen? Ga dan op avontuur met een Escape Tour, beschikbaar in maar liefst 45 steden. Samen met een historisch figuur uit de stad van je keuze, speur je naar de geheime uitgang. Met je smartphone of tablet bij de hand heb je twee uur de tijd om 'm te vinden. Onderweg kom je langs de mooiste plekjes. Eigenlijk is een Escape Tour dus een stedentrip en outdoor escape room in één. Speel de spannende city game met twee tot vier personen per game. Ben je met meer? Bestel dan een spel extra, neem het tegen elkaar op en ga voor de snelste tijd.

Een frisse neus halen op de Hoge Veluwe

De natuur is altijd open! En dat is goed nieuws, want dat betekent dat je ook een luchtje kunt scheppen op één van de mooiste plekjes van ons land: het Nationale Park de Hoge Veluwe. Trek de wandelschoenen aan of stap op één van de (gratis) Witte Fietsen. Volg de talloze paden en spot ondertussen de kunstwerken. Neem ook even een kijkje bij het jachtslot Sint Hubertus en rust tussendoor uit op de mooiste plekjes midden in het bos. Geniet in alle rust van de frisse lucht en wie weet... kom je ook nog een hert of wild zwijn tegen.

Volg het kompas

Ben je een kei in navigeren? Neem de proef op de som met een navigatiegame van RLLY. Bestel het spel, download de app en volg het kompas en de afstandsmeter om de juiste richting te vinden. Ga van punt naar punt terwijl de route je langs de meest schitterende locaties leidt. Maar je rally is ook een spel! Onderweg scoor je, door opdrachten uit te voeren bij de verschillende tussenstops, namelijk zoveel mogelijk punten. Wie staat er bij de finish bovenaan? Kies lekker sportief voor de wandelrally of spring comfortabel in je eigen auto.

Dagje toeren in een Volkswagen klassieker

Stap in een klassieke Volkswagen oldtimer van Vintagecars Wapenveld en toer door de prachtige omgeving van de Veluwe, de Achterhoek en de kop van Overijssel. Ga voor de nostalgische Kever uit 1968 of de Golf 1 Cabrio uit 1985. Een open dak is misschien beetje koud in de winter, maar het is natuurlijk wel leuk om het schuifdak even uit te proberen. In beide auto's zitten vijf gordels, dus een dagje rondknorren is heel geschikt voor een uitstapje met het hele gezin. Gooi een picknickmand achterin en start de wagen!

Ga op Verhaalvontuur

Met een familiespeurtocht van Verhaalvontuur voer je spannende missies uit om zo de code te kraken. Bij het startpunt haal je een echte landkaart waarmee je anderhalf uur lang op ontdekkingstocht gaat door Amsterdam, Haarlem, Breda, Alkmaar of Rotterdam. Op de missiekaart staan QR-codes die je kunt scannen met je smartphone of tablet, waarna de storyteller in je scherm verschijnt. Die vertelt je van alles over de locatie waar je bent en geeft je steeds een nieuwe opdracht. Pas wel op voor de boef, want die ligt steeds op de loer! De speurtocht is het leukst voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, maar stiekem... steken ook ouders er nog iets van op.

Ontdek de mooiste natuurgebieden van Nederland

Wandelen in de natuur, saai voor kinderen? Echt niet! Ontdek de mooiste bossen, heidevelden en zandverstuivingen van ons land met de Nature Game. In samenwerking met Staatsbosbeheer stelde Online Social Games verschillende wandel- en speurtochten samen. Activeer de app zodra je op het startpunt bent aangekomen, volg de aanwijzingen en voer de opdrachten uit. Terwijl kinderen druk bezig zijn met het zoeken naar dieren en het maken van foto's, genieten de volwassenen van de rust en de frisse lucht. Kies uit twaalf natuurgebieden. Alle routes zijn zo'n drie kilometer lang en duren ongeveer anderhalf uur.

Ook leuk

Foto 2. Huur een klassieke Volkswagen en ga eropuit met het hele gezin. Foto: Vintagecars Wapenveld
Foto 3. Trek de natuur in van het Nationale Park de Hoge Veluwe. Wie weet spot je wel een hert. Foto: Nationale Park de Hoge Veluwe
Foto 4. Verken de mooiste natuurgebieden van Nederland met het hele gezin en speel ondertussen de Nature Game. Foto: SOS Events
Foto 5. Ga op zoek naar de geheime uitgang van de stad met een Escape Tour, beschikbaar in 45 steden in Nederland en België. Foto: SOS Events

Laatst gewijzigd: 2022-10-13 10:21:49 · Gepubliceerd: 2022-01-12 12:19:25 - 1275