1

Top 5 originele romantische uitjes

Met deze originele dates is elke dag Valentijnsdag

Uit met je partner   Nieuws door
Foto 1. Beleef een dreamdate op het Muiderslot. Foto: Muiderslot © Tiqets x Inner Circle

8 februari 2023 Toerisme Landelijk Niet awkward tegenover elkaar zitten nippen aan een drankje, of in stilte naast elkaar zitten in de bioscoop. Met deze originele romantische date-ideeën heb je pas echt een gave date. Leuk om iemand cadeau te doen ter ere van Valentijnsdag of een jubileum. Zwijmelen gegarandeerd!

Chocoladedroom

Antwerpen - De beste manier om direct het hart van je partner te veroveren is natuurlijk chocolade. Nou, dan ben je bij Chocolate Nation op het juiste adres. Duik in de wereld van het donkerbruine goud en proef tien verschillende soorten tijdens de Chocolade Experience. Daar scoor je punten mee! In het museum wandel je door veertien ruimtes met allemaal een eigen thema. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.

  • Wil je je partner ten huwelijk vragen tijdens je bezoek aan Chocolate Nation? Je bent niet eerste! Voor een superromantische aanzoek kun je de chocoladekluis huren. Het kan niet anders dan dat er een ja uit gaat komen!

Foto 2. Heerlijk smullen van chocolade tijdens de Chocolate Experience. Foto: The Belgian Chocolate Experience

Hartstochtelijke historie

Muiden, Noord-Holland - Vier Valentijnsavond op het Muiderslot. Luister in de taveerne naar de liefdesliederen van troubadour Lucas Florent en ontdek dat de zeventiende eeuw allesbehalve een preutse periode was. Verken het complete kasteel terwijl je van alle wilde verhalen blosjes op de wangen krijgt. Er worden liefdesdrankjes geschonken, je komt allerlei smeuïge details over vroeger te weten en natuurlijk is het Muiderslot extra sfeervol versierd. De avond is van 18:00 uur tot 23:00 uur.

Foto 3. Muiderslot is helemaal rood opgelicht, net als je oortjes als je alle wilde verhalen over onze voorouders hoort! Foto: Kasteel Muiderslot

Hand in hand op het ijs

Heerenveen, Overijssel - Een ideale activiteit voor ieder stel! Als je heel goed kunt schaatsen, heb je de tijd van je leven en roetsj je samen als een onoverwinnelijk koppel de ijsbaan over. En als je iets minder goed bent, kun je daar slim gebruik van maken door je heel onhandig aan je date vast te klampen. Hoe dan ook, een dagje Thialf is altijd romantisch! Daag elkaar uit voor een wedstrijdje - de verliezer trakteert op koek-en-zopie - of schaats langzaam de baan over terwijl je één rondje lang iets over jezelf moet vertellen. Opties genoeg! Voor stellen die langer samenzijn meteen een goede relatietest om te zien of je tegen je verlies kunt. Thialf is geopend vanaf september tot en met maart en soms in juni en juli, maar er zijn genoeg andere schaatsbanen om samen te trotseren.

Prins op het witte paard

Landerum, Terschelling - Het prins op het witte paard is in Landerum een sprookje dat werkelijkheid wordt! Misschien is het paard niet echt wit, maar de dieren zijn sowieso majestueus genoeg om de ruiter er als royalty uit te laten zien. Kom samen paardrijden op Terschelling en boek een privérit door de romantische duinen. De eilandwind door jullie haren, omgeven door prachtige natuur. Zo kom je samen even helemaal tot rust. Ervaring is niet nodig; je krijgt instructies op locatie. Bekijk waar je nog meer kunt paardrijden in Nederland.

Foto 4. Ga paardrijden! Romantisch rijd je de zonsondergang tegemoet op Terschelling. Foto: Unsplash License © Anna-Claire Schellenberg

Kopje koffie in een kerk vol boeken

Maastricht, Limburg - De klassieker voor elk afspraakje: "Heb je zin om een keertje samen een kopje koffie te drinken?" Ja! Tenminste, wel als dat kopje koffie wordt gedronken in de Dominicanenkerk. De kerk is meer dan zevenhonderd jaar oud en fungeert tegenwoordig als Boekhandel Dominicanen, waar je de mooiste boeken en talloze ouderwetse en nieuwe lp's vindt. Eerst maak je samen een mooie wandeling door de stad en daarna schuif je aan in een van de gezellige hoekjes van Coffeelovers, de koffietent in de Dominicanenkerk. Uren samen praten en genieten op een bijzondere locatie, met goede koffie en een typisch Italiaanse menukaart. Dat maakt van deze klassieker een originele koffiedate!

Foto 5. Beleef een dreamdate op het Muiderslot. Foto: Muiderslot © Tiqets x Inner Circle

Laatst gewijzigd: 2023-02-08 10:29:33 · Gepubliceerd: 2022-02-02 14:34:46 - 1827