1

Ontdek de vaderlandse geschiedenis in zand!

Bewonder meer dan 100 zandbeelden bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn

't Veluws Zandsculpturenfestijn   Nieuws door
Foto 1. De beste zandkunstenaars ter wereld werkten maandenlang aan prachtige zandsculpturen. Foto: 't Veluws Zansculpturenfestijn

archief oud artikel 16 april 2022 Cultuur Garderen, Gelderland De VOC, de hunebedbouwers en de Beeldenstorm, het zijn slechts een aantal van de toonaangevende perioden uit de vaderlandse geschiedenis. Maak een reis door het verleden van ons land, in zand! Bekijk meer dan honderd waanzinnige zandbeelden tijdens 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

Meer dan honderd zandkunstwerken

Wie speelde er vroeger niet graag in de zandbak of op het strand? Vol overgave was je in de weer met schepjes en emmertjes om de prachtigste zandkastelen te bouwen. En trots dat je was op het eindresultaat! Maar zo groots en indrukwekkend als de zandbeelden op 't Veluws Zandsculpturenfestijn waren je bescheiden kunstwerkjes - met alle respect uiteraard - waarschijnlijk niet. In Garderen werkten de beste zandkunstenaars ter wereld namelijk maandenlang aan meer dan honderd schitterende zandbeelden. Tot en met 4 maart 2023 zijn ze voor iedereen te bekijken.

Onze Vaderlandsche Geschiedenis

Een nieuwe lente, een nieuw thema voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn. In het jaar 2022 ontmoet je in Garderen de Romeinen, de Bataven en nog veel meer hoofdrolspelers uit Onze Vaderlandsche Geschiedenis. Vol passie werkten de kunstenaars aan hun levensechte creaties voor de editie van dit jaar. En voor zo'n klein landje heeft Nederland een bijzonder rijke historie. Dat blijkt eens te meer tijdens je wandelronde langs de beelden. Neem rustig de tijd om de kunstwerken van top tot teen te bekijken. Steeds weer zie je nieuwe details. Geschiedenisles was nog nooit zo leuk!

Leuke activiteiten voor jong en oud

Maar behalve de indrukwekkende zandsculpturen zelf, vind je nog veel meer bijzondere activiteiten die je mee terug nemen in de tijd. Want rondkijken alleen is al de moeite waard, maar voor degenen die iets willen doen, zoals de kinderen, is er onder meer een quiz samengesteld. Test je eigen kennis over de historie van ons land. Weet je wie Piet Hein was? En Erasmus? Waar staat VOC voor? Neem ook een kijkje in de speciaal aangelegde tuin en spot de diorama's die je overal over het terrein vindt. Leuk én leerzaam voor bezoekers van alle leeftijden.

Voor alle weersomstandigheden

Ook bij minder mooi weer is een bezoekje aan 't Veluws Zandsculpturenfestijn nog hartstikke leuk! Twee derde van het terrein is namelijk overdekt. En ben je niet bang voor een beetje regen? Dan kun je ook gewoon buiten terecht. De beelden zijn namelijk voorzien van een speciale laag vernis die ze beschermt. Het zou natuurlijk zonde zijn als de maandenlange inspanningen van de kunstenaars bij de eerste de beste bui zouden wegspoelen.

Ook interessant

Foto 2. Ga ook terug naar de dag waarop Nederland bevrijd werd van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Foto: 't Veluws Zansculpturenfestijn
Foto 3. Bekijk de kunstwerken van top tot teen en ontdek steeds weer nieuwe details. Foto: 't Veluws Zansculpturenfestijn

Laatst gewijzigd: 2022-12-15 16:55:11 · Gepubliceerd: 2022-04-15 13:35:07 - 6888