1

Ga op avontuur in het vernieuwde Dinobos

Spannende DinoAdventures bij DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort Nieuws door
Foto 1. Op survival tussen de dino's met een ranger. Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

archief oud artikel 19 oktober 2022 Toerisme Amersfoort, Utrecht

Het Dinobos van Dierenpark Amersfoort is vernieuwd! Een tocht tussen de levensechte dino's is nu een stuk spannender geworden. Gaan die twee met elkaar vechten? Maar het pad loopt precies tussen ze door! Dan toch maar over de boomstronken door het water? Extra leuk: in de herfstvakantie kun je met een ranger op survival door het dinobos tijdens de DinoAdventures weken.

Tocht door de tijd

Met nieuwe decorstukken en de laatste technische snufjes komen de dino's in het vernieuwde Dinobos van Dierenpark Amersfoort echt tot leven. Je ziet ze met elkaar vechten, maar ook samenwerken. Een moeder zorgt voor haar ei, kleine dino's vergezellen een angstaanjagende Tyrannosaurus Rex en wat verderop vlucht een dino de boom in om te ontsnappen aan een grotere soortgenoot op zoek naar een lekker hapje.

Hierdoor stap je achter de indrukwekkende dinopoort voor je gevoel miljoenen jaren terug in de tijd. Je reis tussen de dino's begint in het Triastijdperk en gaat verder door het Jura- en Krijttijdperk. Onderweg zie je de dino's veranderen, in wat voor soort landschap ze leefden en vertellen informatieborden je welke andere dieren je verder nog kon tegenkomen. Je reis eindigt bij een grote krater. De meteoriet die het einde van de dino's betekende is ingeslagen.

Foto 2. Ontdek hoe dino's met elkaar samenleefden. Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

Red de verdwenen rangers

Zin in een echt avontuur? Ga deze herfstvakantie dan op bezoek bij de tent waar dino's worden opgegraven en onderzocht. Daar mogen kinderen meehelpen om een dinoskelet uit het zand tevoorschijn te toveren. Ze ontmoeten er ook een ranger, die vertelt dat een aantal van zijn collega's tijdens het tijdreizen zijn achtergebleven in het dinotijdperk. Wie durft mag mee op tijdreis om ze te zoeken. Onderweg vertelt de ranger meer over de dino's die jullie tegenkomen, helpt je ontsnappen aan natuurrampen en jagende dino's en laat ook een jonge, echt bewegende dino zien. Aaaach, eigenlijk wel heel schattig!

Foto 3. Oei, wat komt hij dichtbij! Wegwezen voor de dino aanvalt. Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

Zelf op pad

Natuurlijk kun je ook zonder ranger het Dinobos bezoeken. De informatieborden wijzen de weg en vertellen wat je onderweg allemaal tegenkomt. Niet schrikken als er opeens twee dino's het pad op lijken te stormen, gewoon heel voorzichtig weggaan, of één van de andere avontuurlijke paden opzoeken. Je ontwijkt vliegende dino's, vlucht weg voor een brullende dino over de dino-renbaan, brengt jezelf in veiligheid met de zipline en ontdekt onderweg allemaal leuke dinoweetjes. Het indrukwekkendst? Dat is misschien wel het besef hoe enorm sommige dino's waren. Stel je voor dat die nu nog zouden leven, groter dan je eigen huis...

Foto 4. Samen op stap in het spannende Dinobos. Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp
Foto 5. Wauw, wat is die groot! Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

Goed om te weten

  • Het vernieuwde Dinobos kun je het hele jaar bezoeken, de DinoAdventures zijn van 15 tot en met 30 oktober 2022;
  • De DinoAdventures richten zich speciaal op gezinnen met jonge kinderen en duren ongeveer 25 minuten;
  • Voor kinderen die de Adventures te spannend vinden, zijn er speciale dino-kinderactiviteiten op het Dinoplein;
  • Naast de avontuurlijke routes vol leuke hindernissen zijn er ook rustigere, alternatieve routes in het Dinobos;
  • Nog meer dino's zien? Bezoek dan ook deze speciale dino-uitjes voor de dinofans;
  • Dit zijn de Top 6 dino themaparken.
Foto 6. Ga deze herfstvakantie op avontuur in het dinotijdperk. Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

Laatst gewijzigd: 2022-10-22 17:38:48 · Gepubliceerd: 19 oktober 2022 - 1803