Stad vol kunst tijdens de Rotterdam Art Week

Kijk je ogen uit tijdens de jaarlijkse kunstweek

Rotterdam Art Week 2023   Nieuws door
Foto 1. Bekijk de mooiste schilderijen tijdens ART Rotterdam. Foto: Rotterdam Art Week © Almicheal Fraay

31 januari 2023 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Kunstexpert of kunst dummy, iedereen is welkom bij de Rotterdam Art Week. Van 8 tot en met 12 februari 2023 staat de havenstad in het teken van kunst, design en architectuur. Mensen komen jaarlijks uit het hele land naar Rotterdam voor een portie inspiratie, mooi schilderij voor thuis of een leuke ervaring. Er staan veel activiteiten, pop-up shows, beurzen en installaties op het programma. Wij geven tips!

Tips om te bezoeken:

 • De absolute must-see van de week is uiteraard Art Rotterdam, de beurs waar het allemaal mee begon. De 24ste editie vindt plaats in de Van Nelle Fabriek. Je kijkt je ogen uit in de ruimte van 10.000 m2 vol met kunstwerken uit binnen- en buitenland. De beurs is te bezoeken van 9 tot en met 12 februari.
 • In de Rotterdam Building (tegenover het Stadhuis) bezoek je op dezelfde dagen de tentoonstelling Perfect till the end. The end of perfect. 23 kunstenaars hebben werken gemaakt over perfectie, wat het voor hen betekent en hoe ze het bereiken.
 • Ook een aanrader is Het KunstenaarsBal op 11 februari in De Doelen. Van 21:00 uur tot 5:00 uur is het groot feest met optredens, theater en beeldende kunst. Ontmoet je favo kunstenaar op de dansvloer terwijl je de sterren van de hemel danst. Zo, dat zet kunst wel in een ander daglicht!
 • Rotterdam Photo heeft de hele week ruim aanbod voor de fotografieliefhebber. Naast de fototentoonstellingen zijn er ook workshops, talks en muzikale installaties door de stad. De talks worden van 10 tot en met 12 februari gegeven door verschillende fotografen. Aan de hand van projectpresentaties vertellen ze meer over hun werk, de verhalen achter de foto's en technische aspecten.
 • Kunstenaarscollectief De Kerk aan de Nootdorpstraat zet de deuren open. Kunstenaars geven je een kijkje achter de schermen van hun werkplaats en staan open voor een verdiepend gesprek over hun werk.
 • Bij het Nederlandse Fotomuseum is de hele week een tentoonstelling te zien van fotograaf Claudia Heinermann. De expositie SIBERIAN EXILES gaat over verhalen van ooggetuigen van de Sovjetonderdrukking. De onderdrukking heeft littekens en trauma's achtergelaten die in de expositie een plaats krijgen.

  • De locaties van de Rotterdam Art Week liggen verspreid door de stad. Heb je geen fiets bij de hand? Geen zorgen! Er zijn speciale pendeldiensten die je gratis(!) van A naar B brengen.
  • Tijdens de Rotterdam Art Week zijn er verschillende activiteiten, met elk een eigen locatie, tijdstip en prijs. Check dus voordat je vertrekt goed waar je moet zijn en of je een ticket moet kopen!
  Foto 2. Bekijk de mooiste schilderijen tijdens ART Rotterdam. Foto: Rotterdam Art Week © Almicheal Fraay
  Foto 3. Exposities vol kunstwerken tijdens ART Rotterdam. Foto: Rotterdam Art Week © Almicheal Fraay
  Foto 4. Voetjes van de vloer tijdens het KunstenaarsBal. Foto: Rotterdam Art Week © Fela Donker
  Foto 5. Ruimtes boordevol foto's bij Rotterdam Photo. Foto: Rotterdam Art Week © Rotterdam Photo

  Laatst gewijzigd: 2023-01-30 17:44:07 · Gepubliceerd: 2023-01-27 15:03:40 - 802