Hoera! Kasteeltuinen Arcen viert haar 35ste verjaardag!

Geniet van een stukje Middellandse Zee in Limburg

Kasteeltuinen Arcen Nieuws door
Foto 1. Geniet van duizenden kleurrijke tulpen bij Kasteeltuinen Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

archief oud artikel 28 maart 2023 Toerisme Arcen, Limburg Kasteeltuinen Arcen viert dit jaar haar 35ste verjaardag en dat verdient een feestje! Daarom opent het groene themapark een nieuwe mediterrane tuin met boulevard. En wordt er teruggeblikt tijdens de expositie 35 jaar Kasteeltuinen Arcen. Lees snel verder en ontdek wat je kunt verwachten van de kasteeltuinen in dit kleurrijke jubileumjaar!

Voorjaarsbloeiers

Op 1 april start het nieuwe seizoen van Kasteeltuinen Arcen en het belooft een vrolijk feestjaar te worden. De kasteeltuinen bestaan namelijk 35 jaar. Stap in een sprookjesachtige bloemenwereld vol kleuren en geuren en laat je verwonderen door de vrolijke voorjaarsbloeiers. Volg het meterslange lint met wel duizenden tulpen en ontdek de nieuwe rozensoorten in het Rosarium. Ook de viooltjes staan er weer prachtig bij. Je vindt ze door het hele park: in de rozentuin, op het Toernooiveld en in tientallen bakken en borders. Ze zetten meteen de toon: het is lente!

Foto 2. Bij Kasteeltuinen Arcen ben je niet één-twee-drie uitgekeken! Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Middelandse Zee in Limburg

Bij een feestelijk seizoen hoort natuurlijk ook een nieuw tuingebied. Misschien ken je Casa Verde nog wel. Deze kas is gesloopt en heeft plaatsgemaakt voor Plaza Verde. Dit is een boulevard met een bijbehorend terras dat zweeft boven water! Dwaal tussen de gigantische moerascipressen en geniet van het uitzicht op de grote vijver met fontein. Aan Plaza Verde grenst de nieuwe Mediterrane Tuin, waar je je even langs de Middellandse Zee waant. Droom weg tussen de olijfbomen, rozemarijnstruiken en lavendelvelden. Wat zal dat heerlijk ruiken! De tuin wordt op de verjaardag van Kasteeltuinen Arcen, 31 mei, officieel geopend.

35 jaar Kasteeltuinen Arcen

In de afgelopen 35 jaar was er altijd kunst betrokken bij het themapark. Zo zijn er verschillende exposities geweest en staan er verdeeld over de tuinen kunstwerken. In de nieuwste expositie wordt er aandacht besteed aan de toegevoegde waarde van kunst voor het park in de afgelopen jaren. De tentoonstelling vind je in de openlucht, namelijk in de Water- en Beeldentuin. Ook is er een soundscape toegevoegd, zodat je helemaal wordt meegenomen in de expositie. De soundscape bestaat uit een compositie van vijf delen waarin akoestische instrumenten, elektrische klanken en een gedicht elkaar ontmoeten. Samen met een mistinstallatie en een heerlijke bloemengeur stap je even in een hele andere wereld.

Foto 3. De nieuwe expositie van Kasteeltuinen Arcen vind je in de Water- en Beeldentuin. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Complete dagje uit

In de kasteeltuinen is nog veel meer te doen. Wandel langs de verschillende tuinen met allemaal een ander land als uitgangspunt en verbaas je over de gigantisch pauw die is gevuld met bloemen. Helemaal uitgekeken? Vergeet dan vooral niet langs de Aaiweide te gaan, waar je heerlijk kunt knuffelen met dieren. Of trek jezelf over het water met het trekvlot en speel een potje minigolf met het hele gezin. Bij Kasteeltuinen Arcen vermaak je je de hele dag en ook in het kasteel zijn er regelmatig leuke activiteiten.

Foto 4. Kinderen vermaken zich uitstekend met het trekvlot. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Laurens Eggen

Ook de moeite waard:

Foto 5. Volg het meterslange tulpenlint en geniet van de duizenden tulpen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Laatst gewijzigd: 2023-06-22 16:09:02 · Gepubliceerd: 28 maart 2023 - 3165

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Binnen enkele weken te bezoeken

Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen


Tientallen kunstenaars stellen hun kunst tentoon aan bezoekers. Neem een kijkje in de keuken, naast het verkopen van hun kunst, zijn de kunstenaars bezig met het uitvoeren van hun werk! Denk aan...