Jubileumeditie Tulp Festival in Amsterdam

Amsterdam is de hele maand april nóg mooier

Tulp Festival Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Genieten van de tulpen in Amsterdam tijdens het Tulp Festival. Foto: Tulp Festival © John Lewis Marshall

1 april 2024 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland De tulpen zijn weer terug in Amsterdam! Met talloze kleuren worden de straten en opmerkelijke plekken van onze hoofdstad voor het 10-jarige jubileum gesierd door duizenden tulpen. In november werden op verschillende plekken de bollen al geplant voor het Tulp Festival van dit jaar. Bewonder deze prachtige bloemen drijvend in de vijver van het Vondelpark en bij een mini-expo in het Amsterdam Museum. Of struin door de verschillende stadsdelen waar je op tientallen locaties schalen en kuipen vol kleurrijke tulpen mag bewonderen, van 1 april tot en met 30 april 2024.

Selfie tussen de tulpen

Beleef het echte lentegevoel en fiets of wandel langs het Rijksmuseum, waar de tulpen in de vijver staan. Struin langs de kuipen vol witte tulpen op de Westermarkt. Of loop over een heuse 'tulpenloper' vanaf het Damrak de stad in, via Beursplein, Dam, Rokin, De Munt en Vijzelstraat/Vijzelgracht. Zelfs het dak van NEMO Science Museum is voor het Tulp Festival gevuld met tulpen in alle kleuren van de regenboog. Je vindt een handig kaartje op de site van het Tulp Festival met informatie over de locaties. Zo weet je waar je terecht kunt voor een prachtige selfie tussen de tulpen uit Amsterdam.

Foto 2. Je vindt de tulpen tot op het dak van NEMO Science Museum. Foto: Tulp Festival © John Lewis Marshall

Overal te vinden

Wat ooit kleinschalig begon als het initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht om de tulp weer terug te krijgen in de straten van Amsterdam is uitgegroeid tot een groot gebeuren met meer dan honderdduizend tulpen door heel de stad. Niet alleen in het centrum, maar ook in de stadsdelen Noord, Oost, Zuid en West zie je in april honderden soorten tulpen. Een nieuwe locatie is onder andere het nog ongeopende Maritim Hotel in Noord. Andere, vertrouwde plekken in Noord zijn onder andere de IJpromenade bij Eye, de Van der Pekstraat, Buikslotermeerplein, Zonneplein en Mercuriusplein. Het Vondelpark deed altijd al mee, maar dit jaar is ook de vijver gevuld met kleurrijke tulpen. Allemaal in november geplant door scholieren en vrijwilligers.

Foto 3. De bloeiende tulpen kom je niet alleen tegen in het centrum, maar door heel Amsterdam. Foto: Tulp Festival © John Lewis Marshall

Mini-expo

Omdat dit het tienjarig jubileum is van het Tulpfestival, richt het Amsterdam Museum aan de Amstel een mini-expo in. Hier staat de relatie van Amsterdam met de tulp centraal, onder de titel 'In de Ban van de Tulp'. Verwacht verwijzingen naar de rol van de tulp in de liefde, en als bron van inspiratie en symboliek. Deze expo is te zien van 16 maart tot en met 12 mei.

Nog meer fleurige bloemenuitjes

Foto 4. In april bloeien overal de tulpen in Amsterdam tijdens het Tulp Festival. Foto: Tulp Festival © John Lewis Marshall

Laatst gewijzigd: 2024-03-30 16:29:13 · Gepubliceerd: 1 april 2024 - 1440