Pak de primeur met deze net geopende uitstapjes

Vijf nieuwe uitjes voor een tof dagje weg

Nieuws door
Foto 1. Madness Minigolf is open! Stap in een wereld vol hysterie. Foto: Titia Hahne

archief oud artikel 17 juni 2023 Toerisme Betrap je jezelf erop dat je steeds weer naar dezelfde plekken gaat? Met deze vijf uitjes kan dat niet: ze zijn namelijk in mei en juni 2023 geopend. Pak de primeur en ga als één van de eerste naar deze uitstapjes.

Parque West

Utrecht, Utrecht - Overwin honderden obstakels bij klimpark Parque West. Dit enorme klimpark opende op 27 mei 2023 de deuren en verwelkomt jong en oud om op avontuur te gaan. Klauter tot het hoogtepunt van 22 meter en geniet van de prachtige omgeving van Utrecht. Balanceer over touwbruggen, duikel meters naar beneden met de vrije val of zoef met hoge snelheid omlaag met de zipline. Parque West heeft acht verschillende routes, 14 ziplines en 105 hindernissen. Hier ben je voorlopig niet uitgekeken!

Islam Experience Center

Rotterdam, Zuid-Holland - Ontdek de ins en outs van de islam bij het Islam Experience Center. Dit Rotterdamse museum, dat je kunt bezoeken vanaf 10 juni 2023, neemt je mee op een virtuele reis langs de cultuur en geschiedenis van de islam. Aan de hand van VR, AR (augmented reality) en hologrammen maak je kennis met deze levenswijze. Bewonder de moskee van de toekomst, luister naar islamitische recitaties en verplaats je in je medemens. Bijzonder!

De tekst gaat verder onder de video.

Expeditie Schone Wereld

Alkmaar, Noord-Holland - Neem een kijkje achter de schermen van de afvalverwerkingscentrale. Bij Expeditie Schone Wereld kan het! Hier kom je alles te weten over afval, duurzame energie en kom je erachter wat je zelf kunt doen. Zie hoe vrachtwagens het afval lossen, spiek om het hoekje bij de regelkamer en wordt rondgeleid door de fabriek. Op het moment is deze expeditie alleen te boeken voor grote groepen zoals scholen, maar binnenkort is het ook mogelijk om als individuele bezoeker hierheen te gaan.

Meer weten over dit uitstapje? Lees ons artikel over Expeditie Schone Wereld.

Foto 2. Zie hoe vrachtwagens hun afval lossen bij HVC Alkmaar. Foto: Thijs Wolzak

SPARKX

Hasselt, Limburg - Ook Hasselt is een uitstapje rijker met sportainmentpark SPARKX. Vanaf 17 mei 2023 stap je binnen in een enorm gebouw waar het hart van een sportfanaat harder van gaat slaan. Hier vind je meer dan 50 sporten die je allemaal kunt uitproberen. Jump op trampolines, sla een hengeltje uit, spring van een klif of ga het boksgevecht aan in de ring. Ook kun je klimmen, dansen, darten, skiën, golfen en racen. Ben je op zoek naar een nieuwe favoriete sport? Dan is SPARKX een goed idee! Koop een ticket voor een uur, twee uur of vier uur en probeer onbeperkt alle sporten uit.

Foto 3. Sla een balletje op de virtuele golfbaan. Foto: SPARKX © Frank Gielen

Madness Minigolf

Warmond, Zuid-Holland - Minigolfen in een Instagram waardig decor? Dat kan bij Madness Minigolf. Vanaf 16 juni 2023 stap je binnen in een ruimte vol met overdreven, kleurrijke en gekke thema’s. Laad je telefoon op, trommel je vrienden bijeen en ga de strijd aan! Er zijn veertien banen met elk een eigen thema en design. Sla bijvoorbeeld een balletje in een typisch Engels telefoonhokje en maak direct een toffe selfie. Sluit je dag af in het relaxte (én prachtige) restaurant waar je lekkere streetfood scoort.

Foto 4. Je komt de gekste dingen tegen bij Madness Minigolf. Foto: Titia Hahne

Ook de moeite waard:

Foto 5. Bij SPARKX kun je meer dan vijftig sporten uit proberen onder één dak. Foto: SPARKX

Laatst gewijzigd: 2023-06-19 09:46:46 · Gepubliceerd: 17 juni 2023 - 953