1

Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 17 en 18 juni

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Zwem, fiets of loop met Van der Weijden de Elfstedentriathlon. Foto: Lizanne Ganzevles

archief oud artikel 15 juni 2023 Toerisme Landelijk De temperatuur tikt dit weekend weer de dertig graden aan. Dat wordt zomers genieten! Neem een kijkje bij een splinternieuw festival in Woerden of beleef een vurig weekend bij Fort aan de Klop. Zondag start de Elfstedentriathlon van Maarten van der Weijden en hij kan wel ondersteuning gebruiken. Iets voor jou? Lees snel verder en ontdek de tofste activiteiten op 17 en 18 juni in de Weekend Top 5.

Wonderlijk festival

Woerden, Utrecht - Nieuw! Dit weekend is het de allereerste editie van het tweedaagse festival ‘t Wonder in de binnenstad van Woerden. Op 16 en 17 juni geniet je van heerlijke hapjes en drankjes, toffe muziek en andere activiteiten. Zing en dans mee met de nummers van onder andere Racoon, Nielson, Meau, Son Mieux en Di-Rect. En geniet tussendoor van culinaire gerechten die worden gemaakt door lokale restaurants. Neem deel aan de silent quiz of bezoek de hilarische theatervoorstelling van Bep en Tilly. Voor de kleine festivalbezoekers is er een kidsprogramma in de kidstent. Hier vind je een knutseltafel, sjoelbak, tafelvoetbal en schminkers. Er is zelfs een workshop graffiti spuiten! Klinkt gezellig, toch? Scoor nog snel je tickets op de website van ‘t Wonder.

Foto 2. Voetjes van de vloer bij festival 't Wonder. Foto: Eus Driessen
  • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
  • Zwem, fiets of loop met met Van der Weijden

    Friesland - Zin om iets actiefs te doen wat ook nog eens goed is voor een belangrijk doel? Doe mee met de Elfstedentriathlon van Maarten van der Weijden. Van 18 tot en met 24 juni gaat Maarten de uitdaging weer aan. 600 kilometer lang zwemt, fietst en wandelt hij de Elfstedenroute in Friesland. Meedoen kan! Ondersteun Maarten tijdens deze tocht en meld je aan. Het opgehaalde geld gaat naar de stichting van de zwemmer en wordt ingezet om kanker te bestrijden. Niet deelnemen maar wel een kijkje nemen is ook mogelijk. Zoek een plekje langs de route en juich Maarten naar de eindstreep.

    Foto 3. Ga samen met de Maarten van der Weijden de strijd aan tegen kanker. Doe of juich je mee? Foto: Raymond van Olphen

    Kunstige fietstocht langs de IJssel

    IJssel - Op 17 juni gaat de buitententoonstelling de IJsselbiënnale weer van start. Stap op de fiets en volg de route van 120 kilometer langs de IJssel en kom in aanraking met verschillende soorten kunst. Bewonder monumentale kunstwerken en neem een kijkje bij een locatie langs de route waar je kunstenaars vindt die graag hun verhaal vertellen. Alle kunstwerken hebben te maken met de omgeving van de IJssel. Het thema is dan ook Grondtonen. De aarde, bodem en grond staan centraal. De fietsroute bestaat uit vijf etappes en hoef je daarom niet in één keer af te leggen. En je hebt tot en met 17 september de tijd om de kunstroute te fietsen. Alle tijd dus!

    Foto 4. Kunstwerk Epifyt-D van Niels Albers bij Havenkwartier Deventer. Foto: Ellen Schild

    Slenteren over de markt

    Posterholt, Limburg - Marktliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen tijdens de Summerfair Posterholt. 18 juni zijn de straten van het plaatsje helemaal omgebouwd tot een gezellige markt. Neus tussen alle verschillende spulletjes terwijl de live muziek van het open podium op de achtergrond klinkt. Ook is er een kermis en staan er bij de Vurenhof Amerikaanse auto’s die je kunt bewonderen. Sluit je dag af op één van de terrassen. Proost!

    Foto 5. Scoor nieuwe of tweedehandse pareltjes op de Summerfair. Foto: Summerfair Posterholt © Smartfotografie, Rick Schmitz

    In vuur en vlam

    Utrecht, Utrecht - Vind je het deze dagen nog niet warm genoeg? Ga dan naar de magische vuurshow en de workshops vuurspuwen! Op 18 juni komen twee vuurexperts naar Fort aan de Klop om de boel op stelten te zetten. Kijk je ogen uit om 11:00 uur of 13:00 uur tijdens het spannende vuurtheater of neem deel aan het workshop vuurspuwen. Spannend! De theatervoorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot 13 jaar en de workshops zijn van 18+’ers. Durf je het aan?

    Foto 6. Vurige dagen bij Fort aan de Klop. Foto: Joost Mangnus

    Meer ideeën voor dit weekend

    Foto 7. Vier het weekend met een gezellig festival. Foto: Eus Driessen

    Laatst gewijzigd: 2023-06-22 14:19:09 · Gepubliceerd: 15 juni 2023 - 901