1

Zomervakantie Midden-Nederland - de leukste dagjes uit

Wat te doen in de zomervakantie? Ga er lekker op uit!

Dagje uit in de zomervakantie Redactioneel door
Foto 1. Zomervibes gegarandeerd tijdens een dagje strand in Scheveningen. Met ligbed! Foto: Ilsoo van Dijk

archief oud artikel 7 juli 2023 Toerisme Landelijk Als eerste zwaait de regio midden de deuren van school en werk achter zich dicht. Eindelijk zomervakantie! Tijd om leuke dingen te doen en te genieten van de zon en zomerse gezelligheid. Nog geen idee wat te doen? Hier vind je de leukste dagjes uit voor de zomervakantie in Midden-Nederland!

Dagje strand - strandbedjes + parasol voor 10 cent

Scheveningen, Zuid-Holland - Niets bezorgt je meer vakantiegevoel dan een dagje strand! De zon op je gezicht, teentjes in het zand en een koel drankje in je hand. Het enige wat dan nog ontbreekt is een comfortabel strandbedje om op te liggen. Vind je het te duur om een strandbed te huren? Dan heb je deze zomer geluk! In Scheveningen staan tot en met 31 augustus 12 strandbedjes van Simyo klaar op een prachtig plekje en die huur je de hele dag voor maar een dubbeltje! Je huurt ze bij strandtent The Fat Mermaid, per set van twee met een parasol. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt: dus claim snel zo’n mooi plekje als in Scheveningen bent. En dan kun je, terwijl de kinderen lekker spelen, ultiem relaxen aan zee.

Foto 2. Voor 10 cent huur je een hele dag twee strandbedjes met parasol op dit mooie plekje. Foto: Ilsoo van Dijk

Waterpret in DierenPark Amersfoort

Amersfoort, Utrecht - Zelfs als de temperaturen oplopen blijf je deze zomer lekker fris in DierenPark Amersfoort. Spring onder een dierfontein of kom pootjebaden in de Bosbeek voor heerlijk koele voetjes. Tijdens de gratis watertocht ontdek je hoe belangrijk water is voor dieren en planten. En voor jou! Hoe ga je zelf om met water? Zo zuinig als een kameel of toch niet? Op het Boerenerf moeten bezoekers ervoor zorgen dat iedereen genoeg water krijgt: dat is nog een hele uitdaging! Tussen al dat gespetter door is er natuurlijk nog veel meer te zien in het dierenpark. Spot alle dieren en ga op kraambezoek bij de kleine luiaard die op 29 juni het levenslicht zag in De Nacht. Schattig!

Foto 3. Blijf lekker fris deze zomer in DierenPark Amersfoort en geniet van heel veel waterpret. Foto: DierenPark Amersfoort

Stap in de tijdmachine van Archeon

Alphen aan de Rijn, Zuid-Holland Stap in de tijdmachine van Archeon en laat je teleporteren naar lang, lang geleden. Kom je tussen 15 en 21 juli? Dan beland je midden in de prehistorie! Schuif aan bij de boeren en maak vuur met een vuurboog of bak een broodje met zelfgemalen graan. Een weekje later staan de Middeleeuwen centraal en vier je feest in het middeleeuwse dorpje Gravendam. Geniet van muziek en straattheater en waag je als een echte ridder aan een potje zwaardvechten. De laatste themaweek van de zomer voert je naar de Romeinen tijdens een heus Romeins Festival. Leer vechten als een gladiator, maak een fibula of exerceer mee in een Romeins legioen. Super leerzaam en leuk!

Foto 4. Ga je mee naar de Romeinen? Of verken je een ander tijdperk? Foto: Archeon

Op patrouille in het Mariniersmuseum

Rotterdam, Zuid-Holland Ontdek het stoere werk van het Korps Mariniers en ga zelf de uitdaging aan tijdens de Bivak(antie) in het Mariniersmuseum! Elke dinsdagin de zomervakantie gaat Majoor Maas met stoere kids vanaf acht jaar op patrouille. Marcheren, patrouilleren en dineren als een marinier, wie wil dat eens meemaken? In het museum zelf is ook van alles te zien en te beleven tijdens de zomervakantie. Bekijk de nieuwe tentoonstelling Zeesoldaten - met audiotour voor kinderen - en ga samen met je team op missie in een gave experience. In Mariniers op Missie krijgt ieder teamlid een rol en heeft een eigen unieke taak om uit te voeren. Hoe moet je samenwerken en hoe overleef je in extreme omstandigheden? De verhalen en belevenissen die in het Mariniersmuseum worden gedeeld, zijn interessant voor iedereen - of je nu acht of tachtig jaar bent!

Foto 5. Ga mee op een gave missie en leer alles over het werk van het Korps Mariniers. Foto: Mariniersmuseum

Watersafari met De Blauwe Bever

Wageningen, Gelderland Ga mee op safari in Nederland! Met safarischip De Blauwe Bever vaar je langs de mooie noordoever van de Nederrijn en de de polders langs de Lek. Onderweg stop je bij een mooie plek voor een wandeling door de natuur. De gids weet je van alles te vertellen over de bijzondere dieren en planten die hier te vinden zijn. Denk aan de otter, bever, zwarte ooievaar, libelles, zalm, waterviolier en veldsalie. In de zomervakantie staan er verschillende vaarten op het programma, ook in combinatie met een bezoek aan Kasteel Doorwerth. Leuk: voor kinderen zijn er speciale vaarten met piraten of Professor Speurneus! Bekijk hier alle vaarten van De Blauwe Bever.

Foto 6. Ga op watersafari met De Blauwe Bever. Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Fort Vertier

Harderwijk, Gelderland Ga op avontuur in 3D labyrint Fort Vertier! In dit spannende speelpark in Romeins thema moeten kinderen de weg zien te vinden naar de vier torens. Klim door netten, kruip door tunnels en waag je over de wiebelige loopbrug. Er is maar één juiste weg: weet je die te vinden? Iedereen krijgt een armbandje om waarmee je kunt inchecken bij de torens. Het bandje houdt ook bij hoe lang je erover doet en dat daagt de kinderen uit tot een wedstrijdje. Wie is het snelst? Er zijn spellen voor twee verschillende niveaus: voor kinderen van 6 tot 9 jaar oud en voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Ouders kunnen waar nodig assisteren en hebben vanaf de picknickbanken goed zicht op de spelende kinderen.

Foto 7. Foto: Fort Vertier

Op blote voetjes door het moeras

Twello, Gelderland Schop de schoenen uit en ga de uitdagingen aan op het Blotevoetenpad van Landgoed Buitenpost. Op dit mooie landgoed is een route van 2,5 kilometer uitgezet langs allerlei obstakels. Van een moeras tot een wilgenpad en modderige poelen. Een leuke uitdaging op een zonnige dag! Bemodderde wandelaars plonzen dan zo via de glijbaan in het water voor een lekker frisse afsluiter. Leuk: op Landgoed Buitenpost vind je ook een tuinderij, een streekwinkel en een restaurant in een kas. Na de wandeling over het blotevoetenpad kun je hier gezellig wat eten of drinken.

Hier vind je nog meer leuke blotevoetenpaden!

Foto 8. Je moet niet bang zijn om vies te worden op dit blotevoetenpad! Foto: Landgoed Buitenpost

Dagje attractiepark

Wassenaar, Zuid-Holland - Voor een zomerse dag heeft Duinrell de ideale combinatie: heel veel attracties en ook nog een zwemparadijs! Maak een ritje in een van de spannende achtbanen en ga dan lekker afkoelen in het grote Tikibad binnen of buiten. Roetsj van de vijf glijbanen buiten en spetter erop los in het Waterspeelhuis. Het buitenbad heeft een supergrote tipping bucket: daar ben je in no time weer lekker fris! Het attractiepark heeft attracties voor alle leeftijden en daar komt vanaf half juli een nieuw themagebied in Amsterdamse stijl bij, met een oldtimerbaan. Een goede reden om het park deze zomervakantie te bezoeken!

Foto 9. Doe een dagje Duinrell deze zomervakantie. Foto: Duinrell

Nog meer leuke dagjes uit

Foto 10. Ga op expeditie en spot alle dieren aan de waterkant. Foto: DierenPark Amersfoort

Laatst gewijzigd: 2023-08-17 11:04:56 · Gepubliceerd: 7 juli 2023 - 2132

Activiteiten Museumpark Archeon

Nu te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Vanaf volgende week te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Binnen enkele weken te bezoeken

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!