Vier de zomervakantie met een tof dagje uit in regio Noord

Dit zijn de leukste zomerse uitjes om te doen

Zomervakantie 2023 Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Begin je dagje weg bij het Scheepvaartmuseum met Walvisyoga. Foto: Twycer

archief oud artikel 11 juli 2023 Toerisme 22 juli is het zover: regio Noord heeft ook zomervakantie! Heerlijk zes weken uitrusten en leuke dingen doen. En, heel veel tijd om op stap te gaan! Wat dacht je van een familievoorstelling over een zingende stad? Of breng een bezoekje aan het interactieve Mediamuseum. De zomervakantie barst van de toffe activiteiten. Hier vind je de leukste dagjes uit voor regio Noord!

Muzikale ontdekkingstocht SingCity

Amstelveen, Noord-Holland - Zingen, neuriën en kwinkeleren: in SingCity wordt niet anders gedaan. De hele dag door wordt er alleen gecommuniceerd door middel van muzikale deuntjes. Tot er een nieuwe inwoner de stad intrekt, die totaal geen gevoel voor zang en muziek heeft. Hoe hard ze ook haar best doet, ze kan de juiste tonen niet vinden… Maar waarom zingt iedereen eigenlijk in SingCity? Je kunt toch gewoon praten? Kom achter het mysterie in de muzikale familievoorstelling die je meeneemt op een ontdekkingstocht. De voorstelling is te zien van 22 juli tot en met 2 september in het Amsterdamse Bostheater. Scoor je tickets op de website van Theatergezelschap BonteHond.

Bekijk de teaser van de voorstelling in de video:

Verkoelend museumbezoek

Hilversum, Noord-Holland - Zoek de verkoeling op deze zomer in het Mediamuseum Beeld & Geluid! Duik in de wereld van media en ontdek hoe media ons beïnvloeden en welke invloed je zelf hebt. Ga zelf aan de slag met het maken van een nieuwsreportage en speel toffe games op de gamevloer. Extra leuk: van 8 juli tot en met 3 september ontvangen kinderen (tot en met 17 jaar) een voucher voor een heerlijk verfrissend ijsje, helemaal gratis! Ook zijn er deze zomer elke woensdag en vrijdag interessante rondleidingen door het Beeld & Geluid Demonstratiedepot. Oud-omroepmedewerkers nemen je mee door ruimtes vol nostalgische radio- en televisieherinneringen. De plekken voor deze toffe rondleidingen zijn beperkt dus reserveer snel je tickets via de website van Beeld & Geluid.

Foto 2. Stap in de voetstappen van een influencer in de zone Verkopen. Foto: Jorrit Lousberg

Waterpret in Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland - Voor een dag vol spetterende activiteiten zit je bij het Scheepvaartmuseum wel goed. De hele zomer pakt het museum uit met een hele boel dingen om te doen. Begin je dagje uit met walvisyoga. Rek en strek op de steiger met een waterdans of zonnegroet en je bent helemaal ready voor het museumbezoek. Op de dinsdag en zondag vind je hier ook de sloep Plastic Whale die je graag meeneemt op het water om plastic uit de grachten te vissen. Op het Open Plein kom je in aanraking met verhalen over de VOC en in het museum leer je meer over de walvis tijdens de tentoonstelling 'Het verhaal van de walvis'. Voor de mini-bezoekers is de 'Duiker Doris' expositie een leuke aanrader. Het Scheepvaartmuseum is geschikt voor jong en oud!

Foto 3. Ga op dinsdagen of zondagen mee met de boot en vis plastic uit de gracht. Foto: Twycer

Speuren naar provincies

Sneek, Friesland - Speur door de straten van Sneek naar diorama’s van de provincies van Nederland. Om de 140ste verjaardag van het station van Sneek te vieren, heeft het Modelspoor Museum twaalf diorama’s verstopt bij verschillende winkeliers. Haal een speurtochtkaart bij één van die winkeliers en ga op zoek! Bij ieder bouwwerk vind je ook een letter, en alle letters samen vormen een woord. Weten jullie het raadsel op te lossen? Als beloning voor een ingevulde kaart krijg je bij een bezoek aan het museum een gratis drankje en hapje! De speurtocht is te spelen van 5 juli tot en met 3 september.

  • Deelnemende winkeliers herken je aan een affiche die aan het winkelraam hangt.

Foto 4. Provincie diorama gebouwd door Astrid Schots en Jos Hettinga. Foto: Modelspoor Museum

Watersafari op een sup

Ilpendam, Noord-Holland - Nieuw! Verken het Ilperveld per supboard. Dit veenweidegebied is bijna niet toegankelijk voor het publiek, maar door de Ilper SUP Xpeditie krijg je toch de kans om deze ongerepte natuur te bewonderen. Er zijn twee verschillende routes: voor de beginner en voor de gevorderde. Stap op de sup, bewaar je evenwicht en peddel door ongebaande slootjes en grotere wateren. De sup is om te zetten naar een kajak zodat je na een tijdje te hebben gesupt, ook zittend verder kan varen. Voor gezinnen is een dagje suppen ook geschikt, kinderen vanaf vier jaar mogen al mee op een tweepersoons board. Onderweg kom je langs verschillende pauzeplekken en in de wateren kan gezwommen worden. Ideaal voor een warme dag!

Foto 5. Verken de wateren van het Iperveld per SUP! Foto: Ben White © Unsplash License

De bak in

Veenhuizen, Drenthe - Bezoek deze zomervakantie het spannende Gevangenismuseum. Leer alles over het leven in de gevangenis en ontdek hoe het rechtssysteem van Nederland werkt. Neem een kijkje in de cellen en rijd mee met een heuse Boevenbus! Ondertussen vertelt de gids verhalen over alle dingen die je tegenkomt. Interessant! Tijdens de vakantie is er als leuke extra een speciale smartphone-speurtocht door het museum. In een zwaarbewaakte kluis ligt een mooie beloning. Weet jij de code te kraken en de prijs te bemachtigen? De speurtocht is geschikt vanaf negen jaar.

Foto 6. Bij het Gevangenismuseum duik je in het leven van een gevangene. Foto: Drenthe Marketing © Teamhorsthuis

Meer voor de zomervakantie 2023:

Foto 7. Bij het Mediamuseum beleef je een verkoelend dagje uit. Ideaal tijdens de zomervakantie! Foto: Jorrit Lousberg

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 11:44:57 · Gepubliceerd: 11 juli 2023 - 1704

Activiteiten Amsterdamse Bostheater

Vanaf morgen te bezoeken

Bosjongeren Theaterweek


Doe mee met de Bosjongeren Theaterweek en speel binnen no time de sterren van de hemel in het Bostheater. Je ontdekt de acteur in jezelf tijdens allerlei oefeningen: van improvisatie tot teksttoneel.