Dagje uit met een peuter: dit kun je doen!

Acht peutervriendelijke uitstapjes in Nederland

Op stap met peuters Redactioneel door
Foto 1. Op stap met de peuter. Foto: Unsplash License © Olivia Bauso

13 september 2023 bijgewerkt: 27 oktober 2023 Toerisme Op stap met je peuter? Het kan soms best lastig zijn om uitstapjes te vinden die ook geschikt zijn voor je kleine dreumes. Van kinderboerderijen tot speelparadijzen, dit zijn acht peutervriendelijke uitjes in Nederland.

nijntje museum

Utrecht, Utrecht - Stap in de wereld van nijntje en haar vriendjes bij het nijntje museum. Hier kijken peuters hun ogen in de verschillende ruimtes. In nijntjes huis kun je koken, bedden opmaken, planten geven en veel meer! Ook staan er overal ruik- en voelkasten die zorgen voor een extra ervaring. In de boerderij van jan vind je een hooischuur en heel veel boerderijdieren. Maar ook het winkeltje van betje en de verkeersruimte is een leuke aanrader. Het nijntje museum is een speelplaats vol leerzame ontdekkingen: uren speelplezier gegarandeerd!

Het nijntje museum is in juni 2023 heropend met allemaal nieuwe ruimtes. Wij gingen langs en schreven een reportage!

Foto 2. Voelen, ruiken en gluuren: bij het nijntje museum vermaakt een peuter zich uren! Foto: DagjeWeg.NL

Kabouterbos Renesse

Renesse, Zeeland - Ga met je peuter op zoek naar kabouters in Kabouterbos Renesse. Overal waar je kijkt, zijn er wel wat te vinden. Kabouters aan het werk, aan het luieren of trouwende kabouters. Het is een hele belevenis! Onderweg kom je ook langs een kabouterbel, die je kleintje vast even wilt luiden. En het allerleukst is misschien wel het kabouterdorpje vol huisjes en bewoners.

Speelboerderij De Happyfarm

Terschuur, Gelderland - Bij De Happyfarm in Terschuur is van alles te beleven voor kleine en grote kinderen. En voor de allerkleinsten is er een soft-play area waar ze kunnen spelen met zachte materialen. Verken ook de buitenspeeltuin waar je op een pony kunt rijden en konijntjes mag aaien. Buiten staat ook een tof springkussen en er zijn genoeg voertuigen om lekker mee rond te crossen. Elke woensdag is er van 10:00 uur tot 12:00 uur een speciale peuterochtend. De kleintjes hebben De Happyfarm, wanneer de grote kinderen op school zitten, helemaal voor zichzelf.

Foto 3. Kinderen springen op het luchtkussen. Foto: De Happyfarm

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

Ruinerwold, Drenthe - Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe is een grote binnen- en buitenspeeltuin in een boerenthema. Kinderen leven zich hier uit; boven de koeien klimmen in het klimpark, spelen in de speelmanege en op de waterplaats en rondrijden op een tractor. Kleintjes keutelen lekker rond en vermaken zich uren met al het speelgoed. Neem ook zeker een kijkje bij de dierenweide waar je kunt knuffelen met de geitjes en de konijnen. En vergeet niet een lekker ijsje te halen! Want de échte attractie van de boerderij is wel het ambachtelijke Drentse Koe ijs: roomijs in verschillende smaken en verrukkelijk sorbetijs van verse vruchten.

Foto 4. Een dagje bij De Drentse Koe is een groot succes! Foto: De Drentse Koe

Peppa Pig World of Play

Leidschendam, Zuid-Holland - Is de peuter fan van Peppa Pig? Dan is Peppa Pig World of Play een absolute aanrader. Stap in de wereld van Peppa Pig en de andere bekende figuurtjes uit de tekenfilmpjes. Ontdek de twaalf speelzones, verspreid over maar liefst 1500m2, die je stuk voor stuk herkent uit de serie. Wat dacht je van de boomhut van Peppa Pig, de trein van Opa Pig en de supermarkt van Mejuffrouw. Dit speelparadijs is leuk voor alle kinderen van 1 tot 8 jaar oud.

Lees meer over de Peppa Pig-speeltuin in ons uitgebreide artikel.

Foto 5. Peppa Pig-fans kunnen hun geluk niet op in de nieuwe binnenspeeltuin. Foto: Merlin Entertainments © Evans Caglage

Avonturenboerderij Molenwaard

Groot-Ammers, Zuid-Holland - Bij Avonturenboerderij Molenwaard maken kinderen van twee tot tien jaar een interactieve reis door het leven op de boerderij. Speciaal voor jonge kinderen geven Fien & Teun vrolijke shows. Maar er is nog veel meer leuks wat kinderen kunnen doen op Molenwaard. Varen in een bootje, het blotevoetenpad overwinnen, klimmen en klauteren op het Fien & Teun Speelplein, pony rijden en met een elektrische tractor zoeven over de tractorbaan. Wie vindt de weg uit het wilgendoolhof?

Foto 6. Ontmoet Pien en Teun. Foto: Avonturenboerderij Molenwaard

Het Land van Jan Klaassen

Braamt, Gelderland - Het Land van Jan Klaassen is een ouderwets gezellig speelparadijs in de Achterhoek. Het speelpark zit vol nostalgische speeltoestellen die altijd geliefd zijn onder kleine kids, zoals glijbanen, springkussens en klimhuisjes. En bij de poppenkastshow van Jan Klaassen zitten ze muisstil te genieten - en de ouders stiekem ook. Speel bij mooi weer buiten in de waterspeeltuin of speel binnen in het gigantische speelkasteel vol lachspiegels en glijbanen. Baan je een weg door de doolhof of bouw een kasteel in de blokkenhoek. Vanaf de touwbrug heb je een mooi uitzicht op het park! En let op: als de bel gaat, vertrekt de Great Western Express voor een treinritje.

Villa Zebra

Rotterdam, Zuid-Holland - Villa Zebra is een vrolijk kindermuseum voor kinderen tot twaalf jaar. Hier vind je een levendige mix van kunst, spelen en ontdekken. Kunst is hier leuk én leerzaam. Zo leren peuters en kleuters in de permanente expo ZELF! meer over taal, motoriek en creativiteit. Hier gaat een wereld voor ze open: van het helpen van dokters in het ziekenhuis tot het drinken van een kopje thee in het XXL-poppenhuis. En het leuke is, kinderen tot en met twee jaar hebben gratis toegang!

Foto 7. Kinderen spelen met puzzelstukken. Foto: Hester Blankestijn

Laatst gewijzigd: 2023-10-27 12:10:32 · Gepubliceerd: 13 september 2023 - 1560