1

Reis door een indrukwekkende wereld van ijs - laatste week!

Magische must see: het Nederlands IJsbeelden Festival

Bezoek het Nederlands IJsbeelden Festival Nieuws door
Foto 1. Stap in een wondermooie wereld van ijs op het Nederlands IJsbeelden Festival. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten

archief oud artikel 21 februari 2024 Toerisme Zwolle, Overijssel De kou komt je al tegemoet bij de deur. Snel de jas tot helemaal bovenaan dichtknopen en dan stap je een magisch winterwonderland binnen, vol prachtig verlichte sneeuw- en ijssculpturen. Je kunt het Nederlands IJsbeelden Festival nog zien tot en met 25 februari! In een ijskoude, betoverende wereld maak je deze editie een reis langs mythen en legenden en je kunt al vanaf 9:00 uur naar binnen.

Glinsterend schitterend wonderland

Wie durft? Voor je staat een doolhof van ijs: het Griekse labyrint waar de Minotaurus woont. Half mens, half stier en dol op mensenvlees. Als je weer ontsnapt bent uit dit gevaarlijke doolhof zie je een enorme draak. Gelukkig staat Sint Joris al klaar om met hem te vechten. Dit jaar neemt het Nederlands IJsbeelden Festival je mee op een reis langs beroemde mythen en legenden uit de hele wereld, compleet met muziek en gave lichteffecten. Het ene beeld is nog mooier dan het andere. Allemaal levensgroot en uitgebeeld in sneeuw en betoverend transparant ijs.

Foto 2. Wandel langs bekende mythen en legenden uit de hele wereld. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten

Koop een IJsbeeld

Heb je de mogelijkheid om een ijsbeeld koud te houden? Dan kun je een van de prachtige exemplaren van het IJsbeelden Festival kopen via een veiling! Je hebt tot 25 februari om een bod uit te brengen en uiterlijk 26 februari moeten de beelden worden opgehaald door de kopers. Daarna beginnen ze helaas weg te smelten... Voor meer informatie: neem contact op via info@ijsbeelden.nl.

IJskoude hoogtepunten

De route voert je door het oude Egypte waar je Anubis, de god van de doden ontmoet. Door het betoverende rijk van de elfen, langs Medusa met haar slangenhaar (niet in haar ogen kijken!) en zelfs naar de mysterieuze onderwaterwereld van Atlantis. Je ziet eenhoorns, trollen, het Indiase liefdespaar Rama en Sinta en komt bij een onstuimige zee waar de Vliegende Hollander uit de golven oprijst. Wereldberoemde verhalen uit de hele wereld, van de Noorse tot de Japanse mythologie. En hé, is dat koning Arthur met zijn beroemde zwaard Excalibur? Even met hem op de foto...

Foto 3. Betoverende onderwaterwereld bij -10 graden Celcius. Muts en wanten aan! Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten
Foto 4. Ook kinderen vinden het Nederlands IJsbeelden Festival prachtig. Foto: Nederlands IJsbeelden Festival © Klaas-Jelmer Sixma

Kraakheldere details

Hoe langer je naar de fantastische sneeuw- en ijscreaties kijkt, hoe meer je ziet. De details van de ijssculpturen zijn echt prachtig. De klauwen van de draak lijken te smelten, de ogen van de weerwolf glinsteren vervaarlijk en je ziet zelfs de haren in de vacht van de verschrikkelijke sneeuwman. Wie de tijd neemt ontdekt ook allerlei grapjes in de expo. Ja, de route langs de ijssculpturen is al net zo magisch als de beelden zelf. Je loopt letterlijk door poorten en gebouwen van ijs.

Foto 5. De ijskunstenaars besteden aandacht aan elk detail. Foto: Nederlands IJsbeelden Festival
Foto 6. De aandacht voor details leidt tot prachtige creaties. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten

Tip: gratis IJsbeelden Bus

Met de IJsbeelden Bus reis je gemakkelijk van station Zwolle naar het Nederlands IJsbeelden Festival. Vanaf de IJsselhallen rijdt de bus ook gratis door naar het centrum van de stad, zodat je er zonder gedoe een dagje uit van kunt maken. De bus is alleen voor bezoekers van het IJsbeelden Festival met een ticket: zij kunnen tussen 10:00 uur en 17:10 uur gratis instappen tijdens het openingsweekend van 16 en 17 december. En dagelijks tijdens de kerstvakantie van 23 december tot en met 7 januari 2024 (m.u.v. Eerste Kerstdag).

Foto 7. Er zijn ook ijssculpturen waar je in kunt. Zorg wel dat je warm genoeg bent aangekleed! Foto: Nederlands IJsbeelden Festival © Klaas-Jelmer Sixma
Genieten van een prachtige wereld van ijs tijdens het Nederlands IJsbeelden Festival? Bestel nu tickets met korting via DagjeWeg.Tickets!
Foto 8. Stap in een wonderlijke wereld van ijs bij het Nederlands IJsbeelden Festival. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2024-02-21 13:29:57 · Gepubliceerd: 21 februari 2024 - 8048