Populariteit indoorgolf stijgt

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Binnen golfen vooral favoriet bedrijfsuitje

16 juni 2007 Heerenveen, Friesland Indoorgolf wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer mensen slaan een balletje op een driedimensionaal speelveld, meldt ProTee United, een bedrijf dat golfsimulators ontwikkeld.

Vooral als bedrijfsuitje blijkt indoorgolf populair. Golf is populairder dan ooit, stelt het Gelderse bedrijf. “Als golfer kom je daardoor steeds vaker bedrijfsuitjes tegen op de golfbaan. Soms zijn daarvoor zelfs hele golfbanen afgehuurd. Maar ook zonder bedrijfsuitjes zijn veel banen overvol, zeker met het goede weer dat we de laatste tijd hebben gehad”, zegt directeur ProTee United-Dennis van Drie. Ondanks de toenemende populariteit blijft het een onbekende sport. Een internetpeiling van de Nederlandse Indoor Golf Vereniging wijst uit bijna de helft (42,6 procent) van de sitebezoekers de sport nog nooit beoefend heeft.

Golfsimulator

Van Drie verwacht dat er in 2009 tenminste 25 indoorgolfcentra in Nederland te vinden zijn. “We zien dan ook het ene na de andere indoorgolfcentrum zijn deuren openen”, zegt de directeur van ProTee United. Momenteel zijn er nog maar acht indoorgolfbanen in Nederland, onder meer in Heerenveen, Deventer en Enkhuizen. Het is volgens Van Drie een concurrent van andere indoorsporten.“De laatste tijd valt het ons op dat steeds meer horeca- en recreatiebedrijven een simulator afnemen. In de strijd om de klant hebben veel hotels en vakantieparken bijvoorbeeld wel een zwembad of een sauna, maar daarmee onderscheiden zij zich niet. Met een golfsimulator kunnen ze wél weer een nieuwe klantengroep aantrekken, vaak zelfs een kapitaalkrachtige.”

Indoorgolf alternatief voor buitengolf

Indoorgolf is volgens ProTee United hét alternatief voor golfen op buitenbanen. Indoorgolf maakt het mogelijk bij iedere weersomstandigheid te golfen, aldus het Gelderse bedrijf. Bovendien kan iedere beweging van de golfer gevolgd worden, waardoor het mogelijk is om gericht vaardigheden aan te leren en te verbeteren. Indoorgolf wordt net als buitengolf gespeeld met club en balletje.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-06-14 15:49:54 - 1107