Moslims schenken half miljoen voor Koranhuis

Museumpark Orientalis |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Sultanaat in Oman geeft subisidie aan Museumpark Orientalis

22 augustus 2007 Nijmegen, Gelderland Het Sultanaat in Oman maakt een half miljoen euro over naar Museumpark Orientalis. Met die subsidie kan het Nijmeegse museum het Huis van de Koran gaan bouwen. “De betrokkenen willen met dit initiatief laten zien dat er in Nederland volop kansen en initiatieven zijn op het terrein van interculturele samenwerking.”

In het Huis van de Koran komen bezoekers van het museumpark alles te weten over het heilige boek van de moslims. In het nog te bouwen paviljoen kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld teksten horen. Met het geld wordt niet alleen het Huis van de Koran gebouwd. Ook het Huis van Mohammed en de museummoskee worden door de moslims betaald.

Geert Wilders

De bekendmaking van het financiële gebaar van het sultanaat is enigszins vervroegd. Officieel zou het nieuws pas in januari 2008 de wereld in gezonden worden. Recente uitspraken van PVV-politicus Geert Wilders om de Koran te verbieden, waren aanleiding om de wereld eerder te berichten over de ophanden zijnde subsidie. “De betrokkenen willen met dit initiatief laten zien dat er in Nederland volop kansen en initiatieven zijn op het terrein van interculturele samenwerking, gericht op een samenleving waarin cohesie en vertrouwen sterker zijn dan wantrouwen en soms zelfs haat.”

Tenach

Met de 500.000 euro is het museum dolbij, zo blijkt uit het persbericht. “Met dit gebaar ondersteunt het Sultanaat het initiatief voor een intercultureel museum dat educatie biedt over dat wat jodendom, christendom en islam bindt en dat is gericht op dialoog, voorlichting en debat.” Het nieuwe Koranhuis maakt dan ook onderdeel uit van de herinrichting van Museumpark Orientalis. Daarin komt niet alleen een Huis van de Koran, maar ook een Huis van de Bijbel en een Huis van de Tenach. Bezoekers van het nieuwe museumpark kunnen via die gebouwen kennis nemen van de belangrijkste boeken van joden, christenen en moslims.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-08-22 13:32:38 - 606