1

Vlotongeval eist tweede slachtoffer

Dodelijke afloop bedrijfsuitje Kruidvat

"Tweede dode bij vlotdrama"   Nieuws door

1 oktober 2007 Eibergen, Gelderland Het vlotongeval in de Achterhoek heeft een tweede vrouw het leven gekost. De 34-jarige vrouw uit Winterswijk werd zondag in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ze overleed daar later.

Eerder kwam een andere vrouw al om het leven. De twee waren met zestien andere medewerkers van de Kruidvat uit Winterswijk een dagje uit. De bedoeling was dat de vrouwen gingen varen op een groot rubberen vlot op de rivier de Berkel bij het dorpje Rekken. De organisatie van de dag lag in handen van Sportwijzer, een bedrijf dat sportactiviteiten organiseert.

Stuw

De vrouwen voeren met hun vlot over een stuw en vielen vervolgens bijna twee meter maar beneden, meldt de politie. De 24-jarige Nathalie Wolters kwam daarbij om het leven. Rond 16.00 uur vonden duikers van de brandweer haar lichaam in de nabijheid van de stuw. Vijf andere vrouwen werden met ambulances naar het ziekenhuis. De 34-jarige bedrijfsleidster uit Winterswijk overleed daar later.

Nazorg

De Kruidvatmedewerkers en hun familieleden zijn in de brandweerkazerne van Eibergen opvangen door slachtofferhulp. Ook een traumateam was daar aanwezig. De politie stelt samen met de KLPD een onderzoek in naar de oorzaak en toedracht van het ongeval.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 12:59:48 · Gepubliceerd: 2007-10-01 10:58:12 - 2006