Olifant Olga overleden na opstootje

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. | Nieuws door

Safaripark Beekse Bergen verliest trouwe bewoner

21 augustus 2009 Hilvarenbeek, Noord-Brabant De Afrikaanse olifant Olga is niet meer. Oorzaak van haar dood is waarschijnlijk een opstootje tussen de olifantendames in het buitenverblijf van Safaripark Beekse Bergen. Hierbij is Olga vervelend ten val gekomen en geschept door een andere olifant. Omdat ze veel pijn had, heeft de dierarts haar gisteravond nog uit haar lijden verlost. Olga werd 23 jaar.

Mogelijk zorgde het noodweer van gisteravond voor onrust tussen de dikhuiden. Ook het feit dat Olga sinds kort haar 'maatje' Linda moet missen, door vertrek naar een ander park, kan de aanleiding zijn geweest voor een gespannen sfeer tussen de dieren.

Harten

22 jaar van haar leven bracht Olga door in het Safaripark. Als jonge olifant werd ze vanuit een reservaat in Zimbabwe overgebracht naar het park in Hilvarenbeek om bij te dragen aan een Europees fokprogramma. Van fokken kwam echter nooit iets terecht. Het lukte Olga daarentegen wel om de harten van de bezoekers te veroveren.

Het komt vaker voor dat olifanten door een 'ongelukje' overlijden. Zo liet olifant Annabel in maart dit jaar het leven in Dierenpark Emmen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-08-21 15:09:53 - 581