Duitsland goedkoopste skipas

De wintersport startpagina van DagjeWeg.NL. | Nieuws door

Overige Alpenlanden stuk duurder maar meer skipistes

11 november 2009 Nog aan het nadenken over een mooie wintersportvakantie? Denk dan eens aan Duitsland. In dit land is de wintersporter voor zijn skipas en zijn accommodatie verreweg het goedkoopste uit. Dat blijkt uit een eigen onderzoek van de wintersportwebsite Snowplaza.nl.

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

De redactie van Snowplaza.nl vergeleek skipasprijzen van belangrijke Europese wintersportlanden met elkaar en concludeerde dat de prijzen gemiddeld niet veel verschillen, Duitsland uitgezonderd. Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland vragen gemiddeld tussen de 164 euro en 180 euro voor een zesdaagse skipas in het hoogseizoen. Duitsland zit daar met 121 euro ver onder.

Hotel

Ook bij de prijzen voor een driesterrenhotel komt Duitsland met gemiddeld 670 euro per week als goedkoopste uit de bus. Voor een verblijf van een week in een tweepersoonskamer moet in de overige vier Alpenlanden tussen 780 euro en 970 euro worden neergeteld.

"Keerzijde van de prettige prijskaartjes in de Duitse skigebieden is het vaak geringe aantal pistekilometers dat je voor je skipas krijgt. In Oostenrijk en Italië betaal je aanzienlijk meer voor je pas, maar krijg je er dusdanig grote skigebieden voor terug dat je relatief toch voordelig uit bent. De vraag is dus: ga je voor de laagste prijs of de beste deal?", vraagt Snowplaza zich af.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-11-11 13:53:30 - 49