1

Uitstapjes vlakbij 't Andere Museum van...

Kattencafé Poespas

leeuwarden, Friesland (0.05km)  -  Boefje, Lily, Saartje: ze wonen allemaal in Poespas. In dit kattencafé in Leeuwarden draait het om elkaar ontmoeten; de medemens en de katten van Poespas!

Museumhuis Van Eysinga

leeuwarden, Friesland (0.24km)  -  De welvarende familie Eysinga bewoonde ooit het grote huis in Leeuwarden. Nu mag iedereen op bezoek komen in de schitterend gerestaureerde kamers van het herenhuis. En kijkje in het leven van de adellijke familie en hun bedienden.

MeAR Escape Games Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (0.32km)  -  Probeer raadsels op te lossen en een uitweg te vinden in de spannende escapegames met virtual reality. Duik in de wereld van de hitserie La Casa de Papel of los een mysterieuze moord op bij MeAR Escapegames Leeuwarden.

Irish pub O'Paddy

leeuwarden, Friesland (0.36km)  -  Kom genieten van een drankje in Ierse sferen! Als het buiten koud is, brandt binnen de haard. In Irish pub O'Paddy wordt alleen maar Engels gepraat.

Eetcafé De Bak

leeuwarden, Friesland (0.45km)  -  Smul van een goeie bak koffie of een lekkere lunch op een bijzondere plek: café De Bak is gevestigd in de Blokhuispoort, een cultureel bedrijvencentrum.

Wandelen door Midden-Friesland

leeuwarden, Friesland (0.45km)  -  Stap tussen de koeien en schapen of stamp door pittoreske dorpjes. In Friesland is heel veel moois te zien! Ontdek het met een wandelroute.

Blokhuispoort

leeuwarden, Friesland (0.45km)  -  In Blokhuispoort kun je shoppen en slapen in een echte gevangenis. Hoe gaat het er 's nachts aan toe op de gangen waar criminelen vastzaten?

Escape Room 058

leeuwarden, Friesland (0.48km)  -  Jullie, de allerbeste codekrakers van de AIVD, worden ingeschakeld om meer informatie te achterhalen over mogelijke aanslagen. Er is geen tijd te verliezen want binnen zestig minuten moet je weer buiten staan!

Grote of Jacobijnerkerk

leeuwarden, Friesland (0.49km)  -  De Grote of Jacobijnerkerk is de oudste kerk van Leeuwarden. In dit monument liggen de Friese Nassau's begraven en staat het beroemde Müllerorgel uit 1742-1727.

De Walrus Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (0.51km)  -  De Walrus in Leeuwarden is een van de gezelligste plekjes in de stad om iets te eten en te drinken.

Museum De Grutterswinkel

leeuwarden, Friesland (0.73km)  -  Het museum De Grutterswinkel brengt de bezoeker terug in de tijd. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Geniet bijvoorbeeld van een oranjekoek in de voormalige woonkamers.

Pier Pander Museum en Tempel

leeuwarden, Friesland (0.73km)  -  Pier Pander was een Nederlandse beeldhouwer, bekend van de beeltenis van koningin Wilhelmina op de gulden. Zijn levenswerk, een groep van vijf beelden, staat in de Tempel in de Prinsentuin in Leeuwarden. Hier is ook een klein museum aan hem gewijd.

Fries Verzetsmuseum

leeuwarden, Friesland (0.75km)  -  Het Verzetsmuseum gaat niet over de hele Tweede Wereldoorlog, maar over een klein gedeelte daarvan. Het museum is gevestigd op de tweede verdieping van het Fries Museum. Beleef het Friese verhaal van de Tweede Wereldoorlog.

Fries Museum

leeuwarden, Friesland (0.75km)  -  De eigenzinnige Friese cultuur viert hoogtij in het Fries Museum, dat onder meer het zwaard van volkslegende Grutte Pier in bezit heeft. Ontdek hoe de opmerkelijke Friese cultuur ontstond.

Restaurant en Cocktailbar Roast

leeuwarden, Friesland (0.77km)  -  In hartje Leeuwarden vind je restaurant en cocktailbar Roast, waar de drankjes rijkelijk vloeien en waar de menukaart lekker origineel is.

Keramiekmuseum Princessehof

leeuwarden, Friesland (0.82km)  -  Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken! Het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft een uitgebreide vaste collectie Chinees porselein, Fries aardewerk en internationale keramische kunst. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities.

Intratuin Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.33km)  -  In de grote Intratuin in Leeuwarden vindt iedereen wel wat hij zoekt. Ook handig: naast de verkoop verhuurt Intratuin Leeuwarden tuingereedschappen.

Zwembad de Blauwe Golf

leeuwarden, Friesland (1.42km)  -  Zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden heeft een groot overdekt recreatiebad met onder andere een bubbelbad, kleuterhoek, waterglijbaan en golfslagbad.

Monkey Town - Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.71km)  -  Kinderen hebben de tijd van hun leven in deze overdekte speeltuin. Er is alle ruimte om te klimmen en klauteren. Begeleiders mogen gratis mee naar binnen.

Bowling en speelparadijs De Grote Keizer

leeuwarden, Friesland (1.9km)  -  Swingende muziek, flitsende lichten en lichtgevende ballen en kegels: bowlen bij De Grote Keizer is een hele belevenis. Voor de kids is er ook nog een indoor speelparadijs.

WTC Expo Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (2.11km)  -  WTC Expo is een grote evenementenhal in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het hele jaar door staan hier verschillende evenementen en beurzen op het programma.

Elfstedenhal Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (2.35km)  -  Beleef winterpret in de overdekte Elfstedenhal in Leeuwarden. Of het nu vriest of dooit, hier kun je altijd de ijzers onderbinden. Kunstschaatsen, ijshockeyen, langebaanschaatsen en curling: het kan allemaal.

Elfstedenpad

leeuwarden, Friesland (2.35km)  -  De beroemde Elfstedentocht door Friesland is ook per benenwagen te lopen: een wandeltocht van zo'n 283 kilometer. Durf jij het aan?

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van 't Andere Museum van Oldtimer tot Kant