1

Uitstapjes vlakbij Volendam Experience

Café Restaurant De Dijk

volendam, Noord-Holland (0.09km)  -  Geniet in palingdorp Volendam van een hapje en en drankje op het terras van Café Restaurant De Dijk. Er worden ook dagarrangementen aangeboden.

Cross op een chopper door Volendam

volendam, Noord-Holland (0.09km)  -  Ontdek Volendam op je dooie akkertje met een e-bike, chopper of fiets van Volendam Rent & Event. Tour als een koning over de boulevard en verken ook meteen de omgeving!

Volendams Museum

volendam, Noord-Holland (0.31km)  -  Verse vis, klederdracht, bekende Nederlanders, het komt allemaal uit Volendam. Leer de geschiedenis van Volendam kennen in het Volendams Museum.

Palingsoundmuseum

volendam, Noord-Holland (0.62km)  -  De palingsound is goud waard! Elke Volendammer die zijn of haar keel opentrekt lijkt succesvol te zijn. In het Palingsoundmuseum hoor je er alles over.

Een Volendamse mix van uitjes

volendam, Noord-Holland (0.69km)  -  Ga op de foto in Volendamse klederdracht en geniet van heerlijke Volendamse likeuren. Maak typisch Volendamse dingen mee tijdens Volendam in de mix.

Bierbrouwerij Volendam

volendam, Noord-Holland (0.92km)  -  Leer meer over het Volendamse bier in de Bierbrouwerij. Tijdens een rondleiding hebt u de mogelijkheid om zelf deze populaire drank te proeven.

Partycentrum en bowling de Zedde

volendam, Noord-Holland (1.18km)  -  Ieder mens vermaakt zich tijdens een potje bowlen. Gezellig borrelen, terwijl de één strikes gooit, de ander niets raakt en de computer de scores registreert.

Speeltuin De Speelderij

volendam, Noord-Holland (1.31km)  -  In speeltuin De Speelderij in Volendam staan veel speeltoestellen, zowel geschikt voor de allerkleinsten als de wat oudere kids.

Zwembad De Waterdam

volendam, Noord-Holland (1.74km)  -  Roetsjen in de wildwaterkreek, discozwemmen of gewoon even genieten in de whirlpool? In zwembad De Waterdam in Volendam kun je alle kanten op.

Edams Museum

edam, Noord-Holland (2.76km)  -  Ga terug naar de Gouden Eeuw tijdens een bezoekje aan het Edams Museum. Bijzonder aan het museum is de drijvende kelder.

Kaasmarkt Edam

edam, Noord-Holland (2.89km)  -  De Edammer Kaas werd over de hele wereld verscheept. Een beroemde kaas, die tot 1922 werd verhandeld bij de Kaaswaag in Edam. In de zomermaanden herleeft deze oude traditie en kun je met eigen ogen zien hoe deze kaashandel eraan toe gaat.

Marker Museum

marken, Noord-Holland (4.22km)  -  Ontdek in de zes traditionele huisjes van het Marker Museum de bijzondere geschiedenis van het voormalig eiland Marken en stap het leven in van een vissersfamilie uit 1932.

Loop een Rondje Marken

marken, Noord-Holland (4.3km)  -  Loop een Rondje Marken over het wandelpad langs de kust van dit voormalige eiland. Aan de ene kant kabbelt het water, aan de andere kant zie je steeds weer een ander element van het eiland.

Kijkhuisje Sijtje Boes

marken, Noord-Holland (4.32km)  -  Stap in het Kijkhuisje Sijtje Boes en bewonder de oorspronkelijke inrichting van een typisch Markens huisje, compleet met bedstedes. In het huisje worden ook enkele souvenirs verkocht.

Bierderij Waterland

monnickendam, Noord-Holland (4.45km)  -  Proef biologische bieren bij proeflokaal en brouwerij Bierderij Waterland in Monnickendam. Kijk vanaf de balustrade de brouwerij in of volg een rondleiding.

Zeilen met De Zuiderzee

monnickendam, Noord-Holland (4.46km)  -  Zeil mee met De Zuiderzee, een echte traditionele zeiltjalk, en beleef een sfeervolle dag op het IJsselmeer!

Klompenmakerij Marken

marken, Noord-Holland (4.47km)  -  In het pittoreske Marken vind je nog een echte klompenmakerij. In the Wooden Shoe Factory zie je nog ambachtelijke klompen en kun je meekijken hoe deze worden gemaakt.

Museumhuis Huis Timmerman

monnickendam, Noord-Holland (4.55km)  -  Boven op het Oude Raadhuis van Monnickendam pronkt een monnik, symbool van de stad. Binnen pronkt de grote zaal met bijzonder goudleerbehang en is het interieur versierd met mooi stucwerk. Kom ook eens kijken achter de gevel van dit mooie Museumhuis.

Waterlandsmuseum de Speeltoren

monnickendam, Noord-Holland (4.55km)  -  Waterlandsmuseum de Speeltoren heeft het oudste met de hand bespeelbare - maar ook valste - carillon van de wereld. Luister naar dit wonderlijke klokkenspel, speel zelf een deuntje en duik in de interessante historie van Monnickendam en Waterland.

Varen met De Korevaer

monnickendam, Noord-Holland (4.56km)  -  De Korevaer is een luxe zeilklipper, die de passagiers meevoert naar de mooiste havens op het IJsselmeer en de Waddenzee.

Duikvereniging Aqua Fun

purmerend, Noord-Holland (4.93km)  -  Ontdek het plezier van de duiksport! Duikvereniging Aqua Fun in Purmerend verzorgt gratis introductieduiken, opleidingen en duiktrips.

Dagje zeilen met Carpe Diem op het IJsselmeer

monnickendam, Noord-Holland (4.97km)  -  Voor wie graag op het water vertoeft en geniet van het geluid van klapperende zeilen heeft Carpe Diem een perfect uitje. Pluk een zeildag op het IJsselmeer in een echte klipper of tjalk. Carpe Diem is gespecialiseerd in dagtochten.

Golfclub De Purmer

purmerend, Noord-Holland (5.52km)  -  Ontdek de gastvrije en welkome Golfclub De Purmer in Purmerend. Kom langs en beleef hoe BurgGolf voor 100% sfeer, 100% gastvrijheid en 100% service zorgt.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Volendam Experience