Uitstapjes vlakbij Tapijtmuseum Genemuiden

Zwembad Bestevaer

genemuiden, Overijssel (1.04km)  -  Een heerlijk dagje ontspannen en sportief bezig zijn, dat kan bij Zwembad Bestevaer in Genemuiden. Aquajoggen, aquagym en nog veel meer leuke wateractiviteiten garanderen een leuke dag!

Sloep varen in de Weerribben

zwartsluis, Overijssel (2.12km)  -  Achterover leunend in de zachte kussens of met de handen stevig aan het roer van een luxe sloep verkent iedereen de prachtige Weerribben-Wieden. Sloepverhuur Zwartsluis zorgt voor een ontspannen dagje op het water!

Het Christoffelpad

hasselt, Overijssel (5.02km)  -  Op het Christoffelpad loop je door een stukje Nederland in het klein: de IJsseldelta. Je loopt kilometers langs water, met prachtige vergezichten, doorkruist polders, loopt langs natuurpark Weerribben-Wieden en bezoekt prachtige (Hanze)stadjes.

De Kalkovens

hasselt, Overijssel (5.08km)  -  De Kalkovens horen bij een rijk stukje historie van Nederland. In deze ovens werd uit schelpen kalk gewonnen en gebruikt voor de huizenbouw.

Zuivelboerderij Erf 1

kampen, Overijssel (6.8km)  -  Neem een kijkje op Zuivelboerderij Erf-1! Hier uit het boerenleven zich in ambachtelijk bereide zuivelproducten. Van heerlijke vanille vla tot karnemelk en karneboter.

Verken het 'drijvende land' in De Wieden

sint jansklooster, Overijssel (7.07km)  -  In een schilderachtig straatje met historische veenwerkershuisjes ligt bezoekerscentrum De Wieden. Het startpunt voor een dag in het waterrijke gebied, met bewoners als de otter en de zwarte stern. Zoek ze op en geniet van de veelzijdige natuur.

OERRR speelnatuur De Wieden

sint jansklooster, Overijssel (7.07km)  -  Voel je als een oermens in OERRR speelnatuur De Wieden! Waar je je eigen hut bouwt, speelt met modder en water en net als in de oertijd op blote voeten over het blote voetenpad loopt. Hier kunnen alle kinderen, met en zonder beperking, samen spelen.

Watertoren Sint Jansklooster

sint jansklooster, Overijssel (7.87km)  -  De watertoren van Sint Jansklooster staat als een wachter in natuurgebied De Wieden. Al op leeftijd aan de buitenkant, maar binnenin nieuw en eigentijds. Beklim de toren en geniet van het uitzicht!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Tapijtmuseum Genemuiden