1

Uitstapjes vlakbij Speeltuin De Speelderij

Volendams Museum

volendam, Noord-Holland (1.02km)  -  Verse vis, klederdracht, bekende Nederlanders, het komt allemaal uit Volendam. Leer de geschiedenis van Volendam kennen in het Volendams Museum.

Palingsoundmuseum

volendam, Noord-Holland (1.39km)  -  De palingsound is goud waard! Elke Volendammer die zijn of haar keel opentrekt lijkt succesvol te zijn. In het Palingsoundmuseum hoor je er alles over.

Edams Museum

edam, Noord-Holland (1.46km)  -  Ga terug naar de Gouden Eeuw tijdens een bezoekje aan het Edams Museum. Bijzonder aan het museum is de drijvende kelder.

Kaasmarkt Edam

edam, Noord-Holland (1.6km)  -  De Edammer Kaas werd over de hele wereld verscheept. Een beroemde kaas, die tot 1922 werd verhandeld bij de Kaaswaag in Edam. In de zomermaanden herleeft deze oude traditie en kun je met eigen ogen zien hoe deze kaashandel eraan toe gaat.

De Simonehoeve

katwoude, Noord-Holland (2.82km)  -  Ontdek op de Simonehoeve in Katwoude hoe kaas en klompen worden gemaakt. Kom langs om klompen te decoreren of boek een gezellige excursie naar bijvoorbeeld Volendam of een heerlijke high tea.

Golfclub De Purmer

purmerend, Noord-Holland (4.79km)  -  Ontdek de gastvrije en welkome Golfclub De Purmer in Purmerend. Kom langs en beleef hoe BurgGolf voor 100% sfeer, 100% gastvrijheid en 100% service zorgt.

Bierderij Waterland

monnickendam, Noord-Holland (5.19km)  -  Proef biologische bieren bij proeflokaal en brouwerij Bierderij Waterland in Monnickendam. Kijk vanaf de balustrade de brouwerij in of volg een rondleiding.

Waterlandsmuseum de Speeltoren

monnickendam, Noord-Holland (5.23km)  -  Waterlandsmuseum de Speeltoren heeft het oudste met de hand bespeelbare - maar ook valste - carillon van de wereld. Luister naar dit wonderlijke klokkenspel, speel zelf een deuntje en duik in de interessante historie van Monnickendam en Waterland.

Markt Gildeplein

purmerend, Noord-Holland (5.31km)  -  Iedere vrijdag stallen de marktlui hun kramen uit op het Gildeplein in Purmerend. De hele dag haal je hier allerlei verse producten, bloemen, kleding en accessoires.

Marker Museum

marken, Noord-Holland (5.54km)  -  Ontdek in de zes traditionele huisjes van het Marker Museum de bijzondere geschiedenis van het voormalig eiland Marken en stap het leven in van een vissersfamilie uit 1932.

Ommetje Marken

marken, Noord-Holland (5.61km)  -  Loop een Rondje Marken over het wandelpad langs de kust van dit voormalige eiland. Aan de ene kant kabbelt het water, aan de andere kant zie je steeds weer een ander element van het eiland.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Speeltuin De Speelderij