1

Uitstapjes vlakbij DoeZoo Insektenwereld

Museum Landgoed Verhildersum

leens, Groningen (0.41km)  -  Museum Landgoed Verhildersum is gebouwd in de veertiende eeuw en dient nu als museum. De Borg - het kasteel van de landadel - vormt het hart van het landgoed. Daaromheen liggen de mooie tuinen en daar weer omheen de landerijen met de opgehoogde...

Luchtwachttoren 701

warfhuizen, Groningen (3.08km)  -  Ontdek de overgebleven Luchtwachttoren 701 uit de Koude Oorlog in Warfhuizen en beleef spannende avonturen in deze historische toren onder begeleiding van een gids.

Kartclub Ulrum

ulrum, Groningen (3.21km)  -  Op Kartclub Ulrum waant iedereen zich heel even een echte coureur! Deze kleinschalige kartbaan is ideaal voor een gezellig groepsuitje.

De Theefabriek

houwerzijl, Groningen (4.19km)  -  Theeleuten opgelet! In De Theefabriek in Houwerzijl vindt je alles wat je hartje begeert. Het museum, de theeschenkerij en de geurige theewinkel laten je opgaan in de geuren, kleuren en smaken van thee.

Molen De Lelie

eenrum, Groningen (4.71km)  -  De wieken draaien erop los! Maar wie weet hoe? Ontdek het zelf tijdens een rondleiding bij Molen De Lelie en geniet van zelfgebakken koekjes.

Zwembad Electra

lauwerzijl, Groningen (5.7km)  -  Zwembad Electra is een openluchtzwembad in het Groningse Lauwerzijl. Zomers is het bad open voor zwemlessen, van het gewone ABC-diploma tot survivalzwemmen en snorkelen. Natuurlijk kun je er ook vrij zwemmen.

Petruskerk

pieterburen, Groningen (6.05km)  -  De Petruskerk wijst al van ver het Groningse dorp Pieterburen aan. Deze kerk is in de zomer open voor bezichtiging.

Pieterpad

pieterburen, Groningen (6.17km)  -  Het Pieterpad is de langste wandelroute, die in Nederland te vinden is. De route voert van Pieterburen naar het eindpunt op de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Loop een etappe of volg het hele pad door het afwisselende Nederlandse landschap.

Ontdek de schatten van de wierden

ezinge, Groningen (6.75km)  -  De wierden tekenen het landschap rond het Groningse Ezinge. Ontdek alles over het ontstaan van deze woonheuvels en welke geheimen ze prijsgeven in Museum Wierdenland. Kinderen kunnen zelf opgravingen doen en oude ambachten uitproberen!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van DoeZoo Insektenwereld