Uitstapjes vlakbij DoeZoo Insektenwereld

Museum Landgoed Verhildersum

leens, Groningen (0.41km)  -  Museum Landgoed Verhildersum is gebouwd in de veertiende eeuw en dient nu als museum. De Borg - het kasteel van de landadel - vormt het hart van het landgoed. Daaromheen liggen de mooie tuinen en daar weer omheen de landerijen met de opgehoogde...

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 31 oktober, van 10:30 uur tot 17:00 uur 

Weergaloos klimparcours voor de hele familie

wehe-den-hoorn, Groningen (2.44km)  -  Klim over bruggen en touwen en bedwing 45 bruggen en meer dan 300 meter zipline in het indoor klimpark van Adventurepark Waddenfun met de hele familie! Speciaal: je kunt hier zelfs in het donker klimmen!

open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, donderdag 

Luchtwachttoren 701

warfhuizen, Groningen (3.08km)  -  Ontdek de overgebleven Luchtwachttoren 701 uit de Koude Oorlog in Warfhuizen en beleef spannende avonturen in deze historische toren onder begeleiding van een gids.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 31 oktober, van 14:00 uur tot 16:00 uur 

Luchtwachttoren 7O1 Warfhuizen

warfhuizen, Groningen (3.09km)  -  Ga terug naar de Koude Oorlog en speur de lucht af, op zoek naar vliegbewegingen van de vijand.

vandaag nog gesloten, geopend 17 april t/m 31 oktober, van 14:00 uur tot 16:00 uur 

Kartclub Ulrum

ulrum, Groningen (3.21km)  -  Op Kartclub Ulrum waant iedereen zich heel even een echte coureur! Deze kleinschalige kartbaan is ideaal voor een gezellig groepsuitje.

in het weekend geopend 

De Theefabriek

houwerzijl, Groningen (4.19km)  -  Theeleuten opgelet! In De Theefabriek in Houwerzijl vindt je alles wat je hartje begeert. Het museum, de theeschenkerij en de geurige theewinkel laten je opgaan in de geuren, kleuren en smaken van thee.

open op zondag en zaterdag - soms geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Abrahams Mosterdmakerij en Restaurant

eenrum, Groningen (4.68km)  -  Altijd al willen weten waar Abraham de mosterd haalt? Ontdek het in Abrahams Mosterdmakerij en Restaurant! Die vers bereide mosterd moet natuurlijk ook even geproefd worden.

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Kaarsenmakerij Wilhelmus

eenrum, Groningen (4.7km)  -  Maak de mooiste en creatiefste kaarsen bij Kaarsenmakerij Wilhelmus. Klaar? Neem ze mee naar huis en geniet daar van het gezellige kaarslicht.

open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag 

Molen De Lelie

eenrum, Groningen (4.71km)  -  De wieken draaien erop los! Maar wie weet hoe? Ontdek het zelf tijdens een rondleiding bij Molen De Lelie en geniet van zelfgebakken koekjes.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 1 oktober, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Kwekerij en siertuin De Kleine Plantage

eenrum, Groningen (5.02km)  -  Kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum bestaat sinds 1986 en is een kleinschalige kwekerij met tuinen, gelegen op een terrein van 1,2 hectare.

vandaag nog gesloten, geopend 16 maart t/m 30 juni, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Zwembad Electra

lauwerzijl, Groningen (5.7km)  -  Zwembad Electra is een openluchtzwembad in het Groningse Lauwerzijl. Zomers is het bad open voor zwemlessen, van het gewone ABC-diploma tot survivalzwemmen en snorkelen. Natuurlijk kun je er ook vrij zwemmen.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 3 september, van 09:00 uur tot 19:30 uur 

Petruskerk

pieterburen, Groningen (6.05km)  -  De Petruskerk wijst al van ver het Groningse dorp Pieterburen aan. Deze kerk is in de zomer open voor bezichtiging.

elke dag geopend 

Botanische Tuin & Theeschenkerij Domies Toen

pieterburen, Groningen (6.12km)  -  Aan de voet van de Petruskerk in het waddendorp Pieterburen ligt de bijzonder mooie tuin van de dominee, ofwel in het Gronings: Domies Toen.

elke dag geopend 

Zeehondencentrum Pieterburen

pieterburen, Groningen (6.13km)  -  Zeehondencentrum Pieterburen verzorgt zwakke en gewonde zeehonden. Sluit aan bij een rondleiding in de crèche en bekijk de expositie.

elke dag geopend 

Pieterpad

pieterburen, Groningen (6.17km)  -  Het Pieterpad is de langste wandelroute, die in Nederland te vinden is. De route voert van Pieterburen naar het eindpunt op de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Loop een etappe of volg het hele pad door het afwisselende Nederlandse landschap.

elke dag geopend 

Dijkstra Wadlooptochten

pieterburen, Groningen (6.32km)  -  Wadlopen met de ervaren gidsen van Dijkstra Wadlooptochten is een bijzondere ervaring. Geniet, zwervend over de wadden, van het weidse landschap.

elke dag geopend 

Poppentheater Eya Popeya Stipp

zoutkamp, Groningen (6.39km)  -  Eya Popeya Stipp maakt poppenspel voor jong en oud. Haar poppen hebben humor en dat zorgt voor hilarische taferelen.

elke dag geopend 

Visserijmuseum Zoutkamp

zoutkamp, Groningen (6.4km)  -  Visserijmuseum Zoutkamp biedt een kijkje in de visrijke geschiedenis van het Groningse Zoutkamp.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 31 oktober, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Ontdek de schatten van de wierden

ezinge, Groningen (6.75km)  -  De wierden tekenen het landschap rond het Groningse Ezinge. Ontdek alles over het ontstaan van deze woonheuvels en welke geheimen ze prijsgeven in Museum Wierdenland. Kinderen kunnen zelf opgravingen doen en oude ambachten uitproberen!

's maandags gesloten 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van DoeZoo Insektenwereld