Uitstapjes vlakbij Rondleiding door Groningen

Middag- en avondconcerten in De Buitenplaats

eelde, Drenthe (2.71km)  -  In Museum De Buitenplaats is meer te vinden dan kunst. Iedere week staan er verschillende concerten op het programma, zowel buiten als binnen.

's maandags gesloten 

Museum De Buitenplaats - Museum voor figuratieve kunst

eelde, Drenthe (2.71km)  -  Dwaal rond in Museum De Buitenplaats in het Drentse Eelde. Geniet in de museumtuin van de waterloopjes, de wijntafel en de rust of bewonder de beeldenexpositie in de tuin gedurende de zomermaanden.

's maandags gesloten 

Uitkijktoren De Onlanden

peize, Drenthe (2.73km)  -  Dichtbij de stad Groningen vind je het natuurgebied de Onlanden. Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het landschap met water, moerasbos en wilde Exmoor pony's.

elke dag geopend 

Nijsinghhuis Eelde

eelde, Drenthe (2.74km)  -  Het Nijsinghhuis is een prachtig Rijksmonument. Bekijk reusachtige schilderingen, zoals een sterrenhemel als plafond en een jungle vol olifanten op de muren om je heen.

open op vrijdag en zaterdag 

De Waterburcht Bowling

eelde, Drenthe (2.86km)  -  Gasten kunnen bij De Waterburcht behalve een hapje eten ook een potje bowlen. Er zijn acht moderne banen beschikbaar.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Culturele klompen in Internationaal Klompenmuseum

eelde, Drenthe (3.16km)  -  Bezoek het grootste klompenmuseum van Europa. Een echt oer-Hollands uitje! Hier zijn wel 2.200 paar klompen te vinden.

gesloten, open van  26 maart t/m 1 november, van 13:30 uur tot 17:00 uur 

Zomerbad Peize

peize, Drenthe (3.19km)  -  Ontdek de trots van het Drentse dorpje Peize: Zomerbad Peize. Bij mooi weer kan hier genoten worden van het heerlijke water en de zon!

gesloten, open van  23 april t/m 8 september, van 07:30 uur tot 20:00 uur 

SpaWell

peize, Drenthe (3.3km)  -  Bij SpaWell ervaren bezoekers een ultieme verzorging van lichaam en geest. Ontspan in één van de vele sauna's of geniet van een heerlijke massage.

elke dag geopend 

Poppentheater Drie in de Kast

peize, Drenthe (3.39km)  -  Maak kennis met Jan Klaassen en Katrijn in Poppentheater Drie in de Kast. De eigenaresse maakt al meer dan tien jaar voorstellingen.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Wandelen op Landgoed Vennebroek

paterswolde, Groningen (4.12km)  -  Maak een mooie wandeling over Landgoed Vennebroek. In het najaar kunnen er wel tweehonderd soorten paddenstoelen worden ontdekt!

elke dag geopend 

Royal FloraHolland Eelde

eelde, Drenthe (5.04km)  -  Ontdek het wel en wee van een bloemenveiling tijdens een rondleiding bij Royal FloraHolland Eelde. Bezoekers zitten zelf in de kopersbanken en leren alles over de veilingklok.

doordeweeks geopend 

Recreatiepark het Scandinavisch Dorp

eelderwolde, Drenthe (5.08km)  -  Geniet van Zweden in het Scandinavisch Dorp in de buurt van de stad Groningen. Overnachten in een blokhut, smullen in het restaurant en helemaal bijkomen in de sauna.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Natuurplaats Noordsche Veld

norg, Drenthe (5.35km)  -  Natuurplaats Noordsche Veld is dé uitvalbasis voor een heerlijk dagje in natuurgebied Noordsche Veld. Met informatie, startpunten voor mooie wandel- en fietsroutes en hapjes en drankjes.

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Natuurgebied De Onlanden en de Onlanderij

eelderwolde, Drenthe (5.66km)  -  De Onlanderij is het beginpunt voor een bezoek aan het waterrijke natuurgebied De Onlanden vol riet, moerasbos, ruige hooilanden en wilde pony's. Hier dwaalt namelijk een kudde Exmoorpony's rond.

elke dag geopend 

Olie- en Korenmolen Woldzigt

roderwolde, Drenthe (5.72km)  -  Bezoek de Olie- en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde en ontdek alles over graan, hoe dit wordt gemalen en hoe olie word geslagen.

gesloten, open van  15 april t/m 19 september, van 13:30 uur tot 17:00 uur 

Museum Havezate Mensinge

roden, Drenthe (5.96km)  -  Op Landgoed Mensinge vind je Museum Havezate Mensinge, inclusief historische koetswoning. Alles is hier nog net zo ingericht als vroeger. Neem zelf een kijkje en ontdek hoe invloedrijke regenten uit Drenthe vroeger woonden.

in het weekend geopend 

Speelgoedmuseum Kinderwereld

roden, Drenthe (6.21km)  -  Altijd al willen weten met welk speelgoed kinderen vroeger speelden? Ontdek het in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

's maandags gesloten 

Snow&Co

roden, Drenthe (6.21km)  -  Leer zeven keer sneller de ski- en snowboardtechniek dan in de sneeuw op de indoorskibaan Snow&Co. Onder individuele begeleiding is iedereen al snel een professional!

elke dag geopend 

Sauna en beautycentrum de Bron

tynaarlo, Drenthe (6.33km)  -  Kom compleet tot rust in Sauna de Bron. Geniet van de heerlijke saunafaciliteiten en beautyarrangementen.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag 

Wall House #2

groningen, Groningen (6.52km)  -  Aan de oevers van het Hoornse Meer in Groningen staat een bijzonder stuk architectuur: Wall House #2. Bewonder dit kleurrijke ontwerp van John Hejduk.

gesloten, open van  2 april t/m 30 oktober, van 12:00 uur tot 17:00 uur 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Rondleiding door Groningen