Uitstapjes vlakbij De Meent Bauerfeind

Sportpaleis Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (0.26km)  -  Sportpaleis Alkmaar heeft diverse mogelijkheden om zelf te sporten: mountainbike, baanwielrennen of zaalsporten. Je kunt natuurlijk ook naar één van de vele sportevenementen komen kijken. Het Sportpaleis is ook te huur voor evenementen.

elke dag geopend 

Blindentuin Heukelshof

alkmaar, Noord-Holland (0.35km)  -  Blindentuin Heukelshof in Alkmaar laat visueel beperkten genieten van de natuur! In de heemtuin kun je veel leren over allerlei soorten planten en bloemen, de opschriften zijn in braille.

elke dag geopend 

Speelderij De Batavier

alkmaar, Noord-Holland (1.38km)  -  Bootjes, lachspiegels, trampolines en nog veel meer! In Speelderij De Batavier in Alkmaar beleven kinderen een heerlijke dag.

vandaag nog gesloten, geopend 14 april t/m 29 september, van 12:00 uur tot 18:00 uur 

Kunstuitleen Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.62km)  -  Kunstuitleen Alkmaar leent hedendaagse beeldende kunst uit. De kunstliefhebber kan er ook een kijkje nemen.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Klimcentrum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.73km)  -  Klim en klauter naar het hoogste puntje van Klimcentrum Alkmaar. Voor wie nog nooit heeft geklommen, zijn hier leuke introductielessen.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag 

Drafcentrum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (1.81km)  -  Hoeven zetten zich af in het zand. Welk paard neemt het voortouw? Welkom in Drafcentrum Alkmaar.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Alkmaarse Bootjes Verhuur

alkmaar, Noord-Holland (1.85km)  -  Bekijk het verrassende Alkmaar op eigen houtje vanaf het water in een gemotoriseerd bootje van de Alkmaarse Bootjes Verhuur.

vandaag nog gesloten, geopend 1 maart t/m 30 september, van 10:00 uur tot 21:00 uur 

Cultuurpark De Hout

alkmaar, Noord-Holland (1.92km)  -  Cultuurpark De Hout is het podium van veel uiteenlopende culturele activiteiten.

elke dag geopend 

Molen van Piet

alkmaar, Noord-Holland (1.95km)  -  Een bezienswaardigheid in de stad Alkmaar: de Molen van Piet. Bewonder deze molen aan de rand van de binnenstad en zie met wat de geluk de wieken draaien. De molen is alleen met speciale evenementen open voor publiek.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Stedelijk Museum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (2.04km)  -  Het Stedelijk Museum Alkmaar vertelt over de geschiedenis van Alkmaar. Er zijn vier afdelingen, elk over een ander deel van de Alkmaarse geschiedenis.

's maandags gesloten 

Lou & Blue

alkmaar, Noord-Holland (2.06km)  -  Van groot tot klein; voor alle kinderen scoor je de mooiste kinderkleding in de grote winkel van Lou & Blue in Alkmaar. Ook zijn er boekjes, kleine cadeautjes en gadgets te koop.

elke dag geopend 

De Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (2.07km)  -  Midden in de binnenstad van Alkmaar rijst de Grote Kerk of Sint Laurenskerk boven alles uit. Het is het grootste en drukstbezochte monument van Alkmaar.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

TAQA Theater De Vest

alkmaar, Noord-Holland (2.07km)  -  TAQA Theater De Vest biedt veel verschillende tentoonstellingen. Ook is er ruim aandacht voor cabaret, show, muziek, musical en ballet. Voor het gezin en de jeugd zijn er gezinsconcerten.

elke dag geopend 

Grafisch Atelier Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (2.22km)  -  Grafisch design in een kunstzinnig jasje. Het Grafisch Atelier in Alkmaar toont het hele jaar door exposities van verschillende kunstenaars. Aanschouw de pracht en praal van deze grafische kunst!

doordeweeks geopend 

Alkmaar Stedentrip

alkmaar, Noord-Holland (2.24km)  -  De Noord-Hollandse stad staat bekend om de vismarkt en de kaasmarkt. Daar moet je eens een dagje heen om te slenteren! Daarnaast heeft Alkmaar ook diverse kerken en musea. Inspiratie voor een dagje Alkmaar!

elke dag geopend 

Guided Tours - rondleidingen in Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (2.26km)  -  Alkmaar, de stad van kaas, beleef je met Guided Tours. Met een wandeling ontdek de stad.

geopend op afspraak of bel +31 (0)88 84 85 300 

Speur naar de leukste plekjes met Alkmaar City Trail

alkmaar, Noord-Holland (2.35km)  -  Met de Alkmaar City Trail van Qula ga je met je smartphone op zoek naar twintig verborgen plekken in de stad! Voer raadsels, puzzels en opdrachten uit voor zoveel mogelijk punten.

elke dag geopend 

Vue bioscoop Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (2.37km)  -  Zak achterover in de heerlijke stoelen en geniet van de nieuwste films. De Vue bioscoop in Alkmaar is voorzien van 4K laserprojectie en Dolby Atmos geluid.

elke dag geopend 

Filmhuis Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (2.38km)  -  Filmhuis Alkmaar, op loopafstand van de binnenstad, neemt de filmliefhebber mee buiten de gebaande paden. Geen commerciële mainstream films, maar documentaires en zogenaamde arthouse-films. Filmhuis Alkmaar heeft drie verschillende zalen. De...

elke dag geopend 

Filmhuis Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (2.38km)  -  Met zijn rode voorgevel is Filmhuis Alkmaar niet te missen! Kijk een film in één van de modernste filmhuizen van Nederland. In de gastvrije sfeer en met de unieke all-in combitickets, beleef wordt je filmavond een écht avondje uit.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van De Meent Bauerfeind