1

Uitstapjes vlakbij Nationaal Onderwijsmuseum

Stoomsleper Pieter Boele

dordrecht, Zuid-Holland (0.54km)  -  In Dordrecht ligt de enige Rijnstoomsleper van Nederland: de Pieter Boele. Bewonder dit unieke schip van de kade of huur hem voor een vaartocht.

geopend op afspraak of bel +31 (0)78 632 24 22 / +31 (0)6 55 15 31 27 

4 Your Games

dordrecht, Zuid-Holland (0.56km)  -  Bij 4 Your Games in Dordrecht vind je enorm veel bordspellen: van de klassiekers tot minder bekende games. Schuif aan een tafeltje en probeer ze uit!

's maandags gesloten 

Grote Kerk Dordrecht

dordrecht, Zuid-Holland (0.63km)  -  Het belangrijkste monument van Dordrecht is de Grote Kerk Dordrecht. Bewonder de imposante architectuur of beklim de toren.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 10 december, van 10:30 uur tot 16:30 uur 

Dagje Dordrecht? Ga op ontmoetingsreis!

dordrecht, Zuid-Holland (0.63km)  -  Een gepassioneerde vioolbouwer, een barbieverzamelaar en de koster van de Sint-Maria Maior: met een ontmoetingsreis door Dordrecht maak je kennis met bijzondere mensen die je niet zomaar tegenkomt. Een onvergetelijk groepsuitje!

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 81 13 78 80 

De Dordtse Markt

dordrecht, Zuid-Holland (0.77km)  -  De bekroonde Dordtse Markt is een gezellig uitje langs tientallen kramen.

open op vrijdag en zaterdag 

Huis van Gijn

dordrecht, Zuid-Holland (0.88km)  -  Ooit woonde verzamelaar Simon van Gijn in dit museum. Hij verzamelde allerlei soorten kunstnijverheid en speelgoed uit de 19de eeuw.

's maandags gesloten 

No.28 Wonen en Lifestyle

dordrecht, Zuid-Holland (0.91km)  -  No.28 is dé winkel op het gebied van wonen en lifestyle. Fans van landelijke woondecoratie kunnen hier hun geluk niet op. Midden in het centrum van Dordecht, dus ook nog eens op de winkelroute. Loop eens binnen!

's zondags gesloten 

Si Barone

dordrecht, Zuid-Holland (0.94km)  -  Verken Dordrecht vanaf het water met rondvaarten van Si Barone.

geopend op afspraak of bel +31 (0) 6 28 32 76 86 

Rondvaart met de Dordtevaer

dordrecht, Zuid-Holland (0.95km)  -  Stap aan boord van de elektrische open sloep de Dordtevaer en zie Dordrecht zoals je deze mooie stad nog nooit gezien hebt.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 31 oktober, van 12:00 uur tot 16:00 uur 

Een pottenbakkerij in een oud brandspuithuisje: Atelier Hof 3

dordrecht, Zuid-Holland (0.99km)  -  Neem een kijkje bij de pottenbakkerij in het voormalig Brandspuithuisje op Hof 3. Hier zie je de pottenbakker aan het werk en kun je even uitrusten op het kleinste binnenplaatsje van Dordrecht.

open op donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag 

Dordrechts Museum

dordrecht, Zuid-Holland (0.99km)  -  Het Dordrechts Museum is een rijksmuseum in Dordrecht en een van de oudste musea van Nederland.

's maandags gesloten 

Het Hof van Nederland

dordrecht, Zuid-Holland (1km)  -  In Het Hof van Nederland is de geschiedenis springlevend. Ontdek hier een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Nederland.

's maandags gesloten 

Olala Chocola

dordrecht, Zuid-Holland (1.04km)  -  Bij Olala Chocola draait alles om chocola! Geniet van hun zelfgemaakte bonbons, bestel je eigen smaak chocola of volg een workshop.

's zondags gesloten 

Schouwburg Kunstmin

dordrecht, Zuid-Holland (1.21km)  -  Neem een kijkje in de prachtige Schouwburg Kunstmin. Leuk om gewoon even rond te lopen of te genieten van een toneelvoorstelling.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag - soms geopend op zondag en zaterdag 

Proef Afrika tijdens een zomerse swingende workshop

zwijndrecht, Zuid-Holland (1.49km)  -  Dans op Afrikaanse ritmes en bespeel prachtige exotische slaginstrumenten: proef Afrika en ontdek het aanstekelijke ritme van muziek en dans tijdens een percussieworkshop.

elke dag geopend 

Op pad met Waterbus Dordrecht

dordrecht, Zuid-Holland (1.5km)  -  De Waterbus van Dordrecht neemt je met fiets en al mee. Stap uit bij de Biesbosch, ga naar Papendrecht en Kinderdijk of vaar mee naar de Rotterdamse haven.

elke dag geopend 

Cultuurhuis Energiehuis

dordrecht, Zuid-Holland (1.55km)  -  Voel de energie in deze voormalige elektriciteitscentrale. Eigentijdse podiumkunsten krijgen hier alle ruimte.

's zondags gesloten 

Mountain Network Dordrecht

dordrecht, Zuid-Holland (1.62km)  -  Kom klimmen bij de klimhal van Mountain Network in Dordrecht. Hier zijn twee klimhallen, een boulderhal en een trainingsruimte. De hal valt goed op in het straatbeeld door de hoge ramen die zicht geven op de klimmuren.

elke dag geopend 

Binnenvaartmuseum Dordrecht

dordrecht, Zuid-Holland (1.98km)  -  Een museum in een boot: hoe cool is dat? Het Binnenvaartmuseum in Dordrecht bevindt zich heel passend in een schip van de binnenvaart!

open op donderdag en zaterdag 

Sportboulevard Dordrecht Optisport

dordrecht, Zuid-Holland (2.1km)  -  Een sportboulevard zoals in Dordrecht is een bezoekje waard. In het futuristische gebouw van Sportboulevard Dordrecht zijn zwembaden, een sporthal, een ijshal, een turnhal en verschillende horeca-ondernemingen gehuisvest.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Nationaal Onderwijsmuseum