Uitstapjes vlakbij Minicamping Uit & Thuis

De Kruidhof - Botanische tuin

buitenpost, Friesland (1.87km)  -  In de grootste kruidentuin van Nederland bloeien meer dan tweeduizend plantensoorten per jaar. De Kruidhof is indrukwekkend, met zeventien thematuinen en de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

IJstijdenmuseum

buitenpost, Friesland (1.92km)  -  Altijd al een archeoloog willen worden? Kom dan eens langs in het IJstijdenmuseum in Buitenpost, een leerzaam uitstapje. Fossielen, mineralen en zwerfstenen uit Friesland zijn hier te zien.

Fogelsangh State

veenklooster, Friesland (2.89km)  -  Fogelsangh State is een museum, maar wordt ook nog steeds bewoond. Prachtige kamers voeren je terug in de tijd en laten de luxe van de geschiedenis zien.

Kom vissen bij De Forelpoel

kollumerzwaag, Friesland (6.01km)  -  De Forelpoel heeft drie mooie visvijvers vol forellen. Neem de vangst mee naar huis of ruil hem om voor een gerookte forel. Veel visplezier en eet smakelijk!

Abel Tasman Museum

lutjegast, Groningen (8.23km)  -  Het Abel Tasman Museum, het voormalige Abel Tasman Kabinet, vertelt het verhaal van zeevaarder Abel Janszoon Tasman. Maak kennis met deze zeeheld uit het Noorden.

Beleefpad Abel Tasman

lutjegast, Groningen (8.84km)  -  Ga op ontdekkingstocht in het landschap van een ontdekkingsreiziger! De Nederlandse Abel Tasman was in dienst van de VOC en werd geboren in Lutjesgast. Struin over het Abel Tasman Pad en bekijk de plekjes uit zijn jeugd.

Blotevoetenpad Opende

opende, Groningen (9.15km)  -  Het Blotevoetenpad Opende ('t Blôde Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen er hun schoenen uittrekken en het bijzondere pad volgen.

Museum De Sûkerei

damwoude, Friesland (9.63km)  -  Kleine woningen op de zandgronden van de Friese Wouden. Vroeger was dit een alledaags gezicht, tegenwoordig zie je het niet vaak meer. Museum De Sûkerei houdt de herinnering levend.

Speel- en dierenpark Sanjes Safari

veenwouden, Friesland (9.72km)  -  Regen, sneeuw of zonneschijn, een dagje uit valt bij Speelpark Sanjesfertier nooit in het water! Het park heeft naast een binnen- en buitenspeeltuin ook een dierenpark, waar onder meer kamelen, stokstaartjes en struisvogels leven.

Victory Museum

grootegast, Groningen (10.04km)  -  In het Victory Museum zie je een aantal taferelen uit de Tweede Wereldoorlog afgebeeld in indrukwekkende diorama's. Ze zijn namelijk gemaakt met de historische voertuigen en andere objecten uit die tijd en met veel oog voor detail.

Museumdrukkerij

grootegast, Groningen (10.04km)  -  Typen, letters zetten en dan gaan de grote drukmachines aan het werk! Hier zie je hoe vroeger kranten, boeken en folders werden gemaakt.

Bonifatiuskapel Dokkum

dokkum, Friesland (11.34km)  -  De Bonifatiuskapel is het nationaal heiligdom van het bisdom Groningen-Leeuwarden en zit boordevol historie! Bezoek de kapel of bewonder het bijbehorende park.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Minicamping Uit & Thuis