Uitstapjes vlakbij Nationaal Modelspoor Museum

Dagje Sneek

sneek, Friesland (0.5km)  -  Sneek is beroemd vanwege de watersport en de welbekende Sneekweek. Maar dit lieflijke Friese stadje biedt nog veel meer! Van actieve uitstapjes tot culturele hoogstandjes. Een pareltje in het hoge noorden.

Doppio Espresso Sneek

sneek, Friesland (0.71km)  -  Waar nu de hippe koffiezaak Doppio Espresso zit, zat vroeger de oude drukkerij Brandenburgh. Door de combinatie van oud en modern is dit een sfeervolle plek om in Sneek te lunchen of koffie te drinken.

Fries Scheepvaartmuseum

sneek, Friesland (0.76km)  -  Prachtige schepen, kanonnen en alles wat met scheepvaart te maken heeft is te vinden in het Fries Scheepvaartmuseum. En boven...daar pronkt het Sneker zilver!

Weduwe Joustra Beerenburg

sneek, Friesland (0.81km)  -  Een slokje Beerenburg van Weduwe Joustra smaakt het lekkerst in Sneek! Kom eens kijken in het gezellige winkeltje en in de distilleerderij. Daar proef je de traditie van de échte Beerenburg.

Sport-Restaurant De Stolp

sneek, Friesland (1.02km)  -  Combineer inspanning met ontspanning bij Sport-Restaurant De Stolp! In deze authentieke stolpboerderij vind je veel sportief plezier. Acht bowlingbanen, twee klimwanden en zes squashbanen. Smul na afloop van je favoriete menu in het restaurant.

Escape Rooms Sneek

sneek, Friesland (1.17km)  -  Bij Escape Rooms Sneek kies je uit drie toffe kamers waar je je hersens op stuk kunt kraken. Ontsnappen jullie op tijd? Dan wacht eeuwige roem!

Zwembad It Rak

sneek, Friesland (1.47km)  -  Ga in Zwembad It Rak na het zwemmen nog wat drinken of fitnessen. Een glijbaan, kleuterbad en whirlpool maken een dagje waterplezier compleet!

Houtzaagmolen De Rat

ijlst, Friesland (2.76km)  -  Houtzaagmolen De Rat is nog vaak aan het draaien. Het oude houtzagersambacht kan hier volop worden ervaren!

Museum Houtstad IJlst

ijlst, Friesland (2.83km)  -  In de oude schaatsfabriek van Jan Jarigs Nooitgedacht in het Friese IJlst bevindt zich nu Museum Houtstad IJlst. Leer alles over de houtindustrie en de scheepsbouw.

Heerlijk in een sloep varen op de Friese meren

oppenhuizen, Friesland (3.62km)  -  Stap in een sloep voor een prachtige rondvaart over de Friese meren. Een ervaren schipper laat je de mooiste plekjes zien. De elektrische sloep is muisstil, zodat je kunt genieten van de rust om je heen.

RCN de Potten

offingawier, Friesland (4.38km)  -  RCN de Potten ligt in het Friese Offingawier, nabij het grootste plassen- en merengebied van West-Europa, waaronder het Sneekermeer.

Het Kleine Paradijs

easterein, Friesland (6.37km)  -  Echte natuurliefhebbers en rustzoekers zitten goed bij Het Kleine Paradijs in Friesland. Echt onthaasten doe je op dit landelijke vakantiepark in de authentieke overnachtingsmogelijkheden.

Sportieve bedrijfsuitjes op het water

heeg, Friesland (6.94km)  -  Zoek de uitdaging met collega's of vrienden op het Friese water. Strijd met een zeilboot of ga sloepvaren! Of blijf aan wal voor spannende outdoor activiteiten. Ottenhome Heeg neemt je op sleeptouw!

Galerie De Scheepskamer

heeg, Friesland (7.65km)  -  Geïnspireerd door zee, zeilen, schepen en havens. In galerie De Scheepskamer hangen allerlei schilderijen en foto's met, zoals de naam al doet vermoeden, een nautisch thema. Schip Ahoy!

Skûtsje zeilen voor groepen

heeg, Friesland (7.77km)  -  Actie en avontuur: dat is zeilen in een skûtsje. Zelf aan de fok of het roer in handen? Of beman het grootzeil! Je mag alles zelf doen tijdens een dagje zeilen. Natuurlijk kun je ook ontspannen genieten.

Friese Bierbrouwerij 'Us Heit'

bolsward, Friesland (8.51km)  -  De Friese Bierbrouwerij Us Heit presenteert met trots acht verschillende natuurzuivere, speciaalbieren. Neem een kijkje in dit familiebedrijf en ontdek ook de single malt whisky Frysk Hynder!

Kameleon Terherne

terherne, Friesland (8.76km)  -  Ontmoet beroemde personages uit de Kameleonserie in het Friese dorp Terherne en beleef een echt Kameleonavontuur!

Tsjerke - trouwen in de kerk

terherne, Friesland (8.87km)  -  Wel in de kerk trouwen, maar niet voor de kerk? De Tsjerke in Terherne is een schattig kerkje waar bruidsparen elkaar het ja-woord geven.

De Mariahoeve

terherne, Friesland (8.88km)  -  Huur een sloepje of zeilboot van De Mariahoeve en vaar het Sneekermeer op. Overnachten in één van de vijf sfeervolle kamers kan ook.

Museum De Tiid

bolsward, Friesland (9.23km)  -  In Museum de Tiid, gelegen in het schitterende stadhuiscomplex van Bolsward, maak je kennis met het rijke verleden van de regio Zuidwest-Friesland.

Zwembad De Klomp

wommels, Friesland (9.66km)  -  Een beschutte ligging, een grote zonneweide, twee leuke glijbanen: bij mooi weer is zwembad De Klomp een heerlijk uitje voor jong en oud!

Laurentiuskerk Raerd

raerd, Friesland (10.29km)  -  Op 10 september 1815 werd de Laurentiuskerk van Raerd ingewijd. De kerk herbergt prachtig houtsnijwerk, een achttiende-eeuwse herenbank en twee orgels.

Wellness & Beauty Sauna De Woudfennen

joure, Friesland (10.8km)  -  Ontspannen doe je bij Wellness & Beauty Sauna De Woudfennen. De laatste aanwinst van het complex is de zoutsteensauna. Ook vinden er heerlijke Finse opgietingsrituelen plaats.

Museum Joure

joure, Friesland (12.07km)  -  Ontdek de geschiedenis van Joure in Museum Joure, gehuisvest in de eerste fabriek waar Douwe Egberts was gevestigd.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Nationaal Modelspoor Museum