Uitstapjes vlakbij De Wijnloods

Theetuin en Theeschenkerij 't Einde

zuiderwoude, Noord-Holland (0.11km)  -  In de schaduw van Amsterdam ligt de prachtige Theetuin en Theeschenkerij 't Einde. Geniet in deze prachtige omgeving van een dampende pot thee en heerlijke lekkernijen.

open op zondag en zaterdag 

Fluisterboot varen bij Broeker Bootverhuur

broek in waterland, Noord-Holland (1.52km)  -  De wonderschone wateren van Waterland verkennen? Huur een fluisterboot of kano bij Broeker Bootverhuur en verken het natuurgebied en de dorpjes in de omgeving.

geopend, open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag 

Fluisterboot varen in Waterland

broek in waterland, Noord-Holland (1.52km)  -  Broeker Bootverhuur verhuurt allerlei soorten bootjes. Zo kun je geheel op eigen houtje de groene en vogelrijke omgeving van Broek in Waterland verkennen.

geopend, open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag 

Stal Oostwal

amsterdam, Noord-Holland (2.27km)  -  In de groene omgeving vlak bij Broek en Waterland ligt Stal Oostwal. Hier doen ze van alles om kinderen een leuke dag te bezorgen. Daar spelen niet alleen hun pony's een grote rol bij, maar ook stoere trialbikes.

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 28 34 95 99 

Bezoek het dorp Zuiderwoude

zuiderwoude, Noord-Holland (2.82km)  -  Het is heerlijk wandelen, fietsen en varen rondom het pittoreske dorpje Zuiderwoude.

elke dag geopend 

Dagje zeilen met Carpe Diem op het IJsselmeer

monnickendam, Noord-Holland (2.9km)  -  Voor wie graag op het water vertoeft en geniet van het geluid van klapperende zeilen heeft Carpe Diem een perfect uitje. Pluk een zeildag op het IJsselmeer in een echte klipper of tjalk. Carpe Diem is gespecialiseerd in dagtochten.

elke dag geopend 

Pannenkoekenhuis De Witte Swaen

broek in waterland, Noord-Holland (3km)  -  Uit eten gaan moet vooral gezellig en betaalbaar zijn. Dit staat bij Pannenkoekenhuis De Witte Swaen voorop.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Pannenkoekenhuis De Witte Swaen

broek in waterland, Noord-Holland (3km)  -  Bij Pannenkoekenhuis De Witte Swaen in Broek in Waterland eten gasten goedkoop en lekker! Kies uit maar liefst zestig verschillende soorten pannenkoeken.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Historische Vereniging Oud Broek in Waterland

broek in waterland, Noord-Holland (3.12km)  -  Historische Vereniging Oud Broek in Waterland organiseert verschillende rondleidingen en activiteiten voor het behoud van de historie van het dorp.

geopend op afspraak of bel +31 (0)20 403 17 34 

Varen met De Korevaer

monnickendam, Noord-Holland (3.19km)  -  De Korevaer is een luxe zeilklipper, die de passagiers meevoert naar de mooiste havens op het IJsselmeer en de Waddenzee.

elke dag geopend 

Bierderij Waterland

monnickendam, Noord-Holland (3.3km)  -  Proef biologische bieren bij proeflokaal en brouwerij Bierderij Waterland in Monnickendam. Kijk vanaf de balustrade de brouwerij in of volg een rondleiding.

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Zeilen met De Zuiderzee

monnickendam, Noord-Holland (3.33km)  -  Zeil mee met De Zuiderzee, een echte traditionele zeiltjalk, en beleef een sfeervolle dag op het IJsselmeer!

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 12 21 69 36 

Zeilend Partyschip De Vriendschap

monnickendam, Noord-Holland (3.37km)  -  Zeilend partyschip De Vriendschap is een luxe charterschip voor bedrijfsuitjes, familiefeesten of om op te trouwen.

elke dag geopend 

Zeilschip - zeilen op IJsselmeer, Markermeer en Gouwzee

monnickendam, Noord-Holland (3.37km)  -  Zeilschip de 'Vriendschap' vaart rond over het IJsselmeer en legt onder meer aan bij de kaasmarkt in Edam en het historische Marken. Het schip heeft een prachtig interieur met bar en keuken.

geopend op afspraak of bel +31 (0)299 76 41 51 

Waterlandsmuseum de Speeltoren

monnickendam, Noord-Holland (3.37km)  -  Waterlandsmuseum de Speeltoren heeft het oudste met de hand bespeelbare - maar ook valste - carillon van de wereld. Luister naar dit wonderlijke klokkenspel, speel zelf een deuntje en duik in de interessante historie van Monnickendam en Waterland.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Museumhuis Huis Timmerman

monnickendam, Noord-Holland (3.4km)  -  Boven op het Oude Raadhuis van Monnickendam pronkt een monnik, symbool van de stad. Binnen pronkt de grote zaal met bijzonder goudleerbehang en is het interieur versierd met mooi stucwerk. Kom ook eens kijken achter de gevel van dit mooie Museumhuis.

geopend op afspraak of bel +31 (0)20 52 10 630 

Zeilen met De Gulden Belofte

monnickendam, Noord-Holland (3.65km)  -  Het water op met de luxe driemastklipper De Gulden Belofte is een onvergetelijke ervaring.

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 21 23 59 69 

Fluisterbotenverhuur Theetuin Overleek (Waterland)

monnickendam, Noord-Holland (3.92km)  -  Vaar mee op een fluisterboot en geniet van de heerlijke zelfgemaakte lekkernijen bij Theetuin Overleek.

vandaag nog gesloten, geopend morgen, 1 april t/m 30 september, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Kijkhuisje Sijtje Boes

marken, Noord-Holland (5.2km)  -  Stap in het Kijkhuisje Sijtje Boes en bewonder de oorspronkelijke inrichting van een typisch Markens huisje, compleet met bedstedes. In het huisje worden ook enkele souvenirs verkocht.

elke dag geopend 

Loop een Rondje Marken

marken, Noord-Holland (5.21km)  -  Loop een Rondje Marken over het wandelpad langs de kust van dit voormalige eiland. Aan de ene kant kabbelt het water, aan de andere kant zie je steeds weer een ander element van het eiland.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van De Wijnloods