1

Uitstapjes vlakbij Stedentrip Gent

Toerismekantoor Gent

gent, Oost-Vlaanderen  -  Het infokantoor van Toerisme Gent weet alle bezienswaardigheden en leuke activiteiten in de stad te vinden. Een geslaagd dagje weg in deze mooie stad begint hier.

elke dag geopend 

Vintagewinkel The Fallen Angels

gent, België (0.1km)  -  Snuffel tussen de mooiste vintage pareltjes in de twee winkeltjes die samen The Fallen Angels vormen.

's zondags gesloten 

Kasteel Gravensteen Gent

gent, Oost-Vlaanderen (0.1km)  -  Niet te missen in Gent: het kasteel Gravensteen. Dit imposante kasteel in het centrum heeft een rijke geschiedenis en is daarom zeker een bezoekje waard.

elke dag geopend 

Design Museum Gent

gent, Oost-Vlaanderen (0.15km)  -  Zie hoe het design door de eeuwen heen veranderd is. Het Design Museum Gent heeft een collectie designvoorwerpen vanuit de zeventiende eeuw tot het heden.

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Het Huis van Alijn

gent, België (0.18km)  -  Het Huis van Alijn is een levendig museum over de cultuur van alledag, dat bekend staat om zijn originele aanpak en gedurfde werking.

open op zondag, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Rondvaart in Gent - Rederij de Gentenaer

gent, België (0.28km)  -  Een boottocht door de Gentse binnenstad? Rederij de Gentenaer maakt het mogelijk. Informeer ook eens naar de aantrekkelijke dagarrangementen.

elke dag geopend 

Rondvaart door de binnenstad van Gent

gent, Oost-Vlaanderen (0.28km)  -  Bekijk het historische Gent eens vanaf het water. Tijdens de tocht ontdek je historische panden en idyllische bruggen.

elke dag geopend 

Herberg de Dulle Griet

gent, België (0.29km)  -  Herberg de Dulle Griet in het Belgische Gent heeft een duizelingwekkend aanbod van 250 dranken. Kom en proef meer dan alleen de sfeer!

elke dag geopend 

Sint-Michielskerk in Gent

gent, België (0.33km)  -  Bewonder de Sint-Michielskerk in Gent met zijn bijzondere geschiedenis. De toren in gotische stijl en plat dak had eigenlijk 134 meter hoog moeten zijn.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 31 oktober, van 14:00 uur tot 17:00 uur 

Poëzieroute Gent

gent, België (0.35km)  -  Pak een terrasje onder het goedkeurende oog van Hugo Claus of droom samen met 'zot Polleke' weg op de Korenlei. De Poëzieroute laat Gent met andere ogen zien!

geopend op afspraak of bel +32 (0)9 225 22 25 

Antiek Depot Gent

gent, Oost-Vlaanderen (0.39km)  -  Vintageliefhebbers, antiekfanaten en verwoede verzamelaars, opgelet! Bij Antiek Depot in Gent kun je je hart ophalen tussen de tweedehands schatten.

open op zondag, maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Helen B en Vrienden

gent, België (0.39km)  -  In dit winkeltje vind je de illustraties van Helen B op ontbijtservies en kleding. Snuffel tussen de sieraden, kaarten en meubels.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

BeerWalk: bierproeverij met gids

gent, Oost-Vlaanderen (0.4km)  -  Proef tijdens de BeerWalk in Gent vijf verschillende Belgische bieren en leer alles over de rijke biercultuur. Ondertussen brengt de gids je langs alle mooie plekken in de stad.

geopend op afspraak of bel  

Sint Baafskathedraal

gent, België (0.45km)  -  De Sint Baafskathedraal in Gent bewaart een groot kunstwerk, namelijk 'Het Lam Gods' van de gebroeders Eyck. Bewonder de kathedraal en de kapel met het bijzondere drieluik.

elke dag geopend 

Industriemuseum: over mensen en machines

gent, Oost-Vlaanderen (0.63km)  -  Het Industriemuseum vertelt over mensen, machines en de geschiedenis van textiel in Gent. Bezoek ook de drukkerijafdeling, vol indrukwekkende drukpersen.

open op zondag, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Rafting & Outdoor: fotozoektocht vanaf het water

gent, België (0.69km)  -  Ga met de speciale fotospeurtocht van Rafting & Outdoor op zoek naar de mooiste plekjes van de stad, vanaf het water!

geopend op afspraak of bel +32 (0)9 225 37 69 

Rederij Benelux - cruise over de Leie

gent, Oost-Vlaanderen (0.8km)  -  Rederij Benelux laat je de prachtige plekjes langs en op rivier de Leie zien. Op de boot is een bar, dus je hoeft niet op een droogje te zitten tijdens de vaartocht.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 30 september, van 12:00 uur tot 17:00 uur 

Kunstencentrum VIERNULVIER

gent, België (1.08km)  -  Voor leuke culturele events bezoek je Kunstencentrum Vooruit in Gent.

open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Rondvaart door Gent met Minerva Boat Company

gent, België (1.09km)  -  Luxe het water op? Met een cabrioboot van de Minerva Boat Company is het mogelijk. Leuk voor een dagje uit met familie, vrienden of als teambuildingsuitje!

geopend, elke dag geopend 

Curiosa & co

gent, België (1.09km)  -  Op zoek naar een écht bijzonder cadeautje? Sla dan Curiosa & co niet over tijdens het shoppen. Hier vind je handgemaakte juwelen en unieke sieraden.

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Stedentrip Gent