1

Uitstapjes vlakbij Camping Landgoed Börkerheide

Shortgolf De Warrel

westerbork, Drenthe (0.23km)  -  Shortgolf is een golfvariant. Het wordt gespeeld op kleine golfbanen met negen holes. De baan ligt bij restaurant De Warrel. Shortgolf is zeer geschikt voor de beginnende golfer.

Museum van Papierknipkunst

westerbork, Drenthe (1.1km)  -  Met papier kun je meer dan je ooit dacht! Bekijk de miniscule knipsels uit de zeventiende eeuw, maar ook de nationale en internationale papierkunst van nu. Maak tot slot je eigen knipkunstwerk!

Huifkarcentrum 't Hoefijzer

zwiggelte, Drenthe (3.82km)  -  De huifkarren bij Huifkarcentrum 't Hoefijzer zijn per uur te huur inclusief koetsier. Laat je rondrijden en ga ontspannen op pad met het gezin of familie. Ook leuk voor een kinderfeestje!

Het houten pad van Theodoor

orvelte, Drenthe (4.43km)  -  Ga op avontuur met varkentje Theodoor en volg het houten pad! Kruip dwars door het vossenhol, loop hoog langs de bomen en hoor de vogels fluiten.

Museumdorp Orvelte: historisch heden

orvelte, Drenthe (4.64km)  -  Ontdek een van de mooiste dorpen van Nederland. Loop rond in dit levensechte openluchtmuseum, bekijk de prachtige Saksische boerderijen en waan jezelf even in de goede oude tijd.

Jan Kruis Museum

orvelte, Drenthe (4.76km)  -  Jan Kruis was vooral bekend door zijn humoristische strip 'Jan, Jans en de kinderen'. In het Jan Kruis Museum zie je niet alleen zijn strips en werk als reclametekenaar, maar ook zijn prachtige portretten, schilderijen en illustraties.

Galerie Brunstingerhof

beilen, Drenthe (5.71km)  -  In een oude Drentse kapschuur is veel keramiek te vinden. Deze galerie trekt bezoekers uit binnen- en buitenland.

Galerie Wildevuur

hooghalen, Drenthe (6.09km)  -  Bewonder de beelden en schilderijen bij Galerie Wildevuur. De galerie bevindt zich in een prachtig landhuis en dat maakt de sfeer erg bijzonder.

De Bakkershoeve - Met de paardentram!

wijster, Drenthe (6.35km)  -  Gezellig met z'n allen in de paardentram. De Bakkershoeve regelt de rit en zet twee of drie van hun prachtige haflinger-paarden ervoor. Misschien ook een lekker etentje of een drankje tussendoor?

Natuurgebied Mantingerveld

mantinge, Drenthe (6.8km)  -  Struin over de zandpaadjes en de zandverstuivingen langs de mysterieuze jeneverbessen en ontmoet de schaapskudde op de grote stille heide. Natuurgebied Mantingerveld lijkt eeuwenoud, maar bestaat nog maar sinds 2017.

Speelvijver Ieberenplas

elp, Drenthe (7.87km)  -  De Ieberenplas is een mooie recreatieplas in de boswachterij Grolloo. De plas heeft een zandstrand en wordt helemaal omringd door bos. Het gebied is voor iedereen gratis toegankelijk.

Hijkerveld - Diependal

hijken, Drenthe (8.07km)  -  Het Hijkerveld is één van de grootste heidevelden van de provincie Drenthe. Tegenwoordig vind je midden in het gebied onder andere de vogelkijkhut Diependal.

Natuurgebied Hart van Drenthe

schoonloo, Drenthe (9.21km)  -  Rond de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo ligt 5000 hectare aaneengesloten natuur: het Hart van Drenthe. Hier vind je gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken.

Wandelroute Wolvenspoor

schoonloo, Drenthe (9.21km)  -  Stap met het hele gezin in de voetsporen van de wolf. Wandel op het Wolvenspoor over smalle paadjes en houten bruggetjes.

Parapenten Noord Nederland

hooghalen, Drenthe (9.56km)  -  Van alle vliegsporten benadert het parapenten wel het meest het ideaal van het zelf vliegen. Heerlijk zweven in de lucht is ontspannen én uitdagend tegelijk!

C+B Museum Grolloo

grolloo, Drenthe (10.77km)  -  Het C+B Museum is een hommage aan de Drentse bluesband Cuby + Blizzards. In de oude boerderij van leadzanger Harry Muskee kunnen fans hun hart ophalen aan oude muziekfragmenten, foto's en muziekinstrumenten van de band.

Joytime Vrijetijdsactiviteiten

grolloo, Drenthe (11.59km)  -  Klimmen, klauteren, vlotten bouwen en boogschieten: dat kan bij het Joytime Klimpark en het Outdoor Belevingspark in Grolloo. Leuk met vrienden, het gezin of collega's!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Camping Landgoed Börkerheide