1

Uitstapjes vlakbij Museum In 't Houten Huis

Fort bij Spijkerboor

westbeemster, Noord-Holland (2.37km)  -  Maak een rondleiding met een gids door Fort bij Spijkerboor en ontdek de geschiedenis van dit oude fort.

Museum en Beeldentuin Nic Jonk

grootschermer, Noord-Holland (3.4km)  -  De beeldentuin van Nic Jonk is een verrassend museum, waar prachtige kunst en natuur samengaan. Hier wordt het levenswerk van de kunstenaar geëxposeerd.

Droogmakerij De Beemster

middenbeemster, Noord-Holland (4.17km)  -  De Beemster is een typisch Nederlands plaatje: de kaarsrechte verkaveling staat symbool voor het Nederlandse landschap. Terecht is dit stukje Holland geplaatst op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Agrarisch Museum Westerhem

middenbeemster, Noord-Holland (4.17km)  -  Hoe zag het boerenleven in 1920 eruit? Stap binnen in het Agrarisch Museum Westerhem, gevestigd in een oude stolpboerderij, en ontdek het zelf.

Betje Wolff Museum

middenbeemster, Noord-Holland (4.24km)  -  Ga in het Betje Wolff Museum op bezoek bij de achttiende-eeuwse schrijfster Elizabeth Wolff, snuffel in haar studeerkamer en ontdek drie eeuwen wooncultuur van de Beemster.

Theehuis Mevrouw Cha

stompetoren, Noord-Holland (5.02km)  -  Ontdek hoe thee echt hoort te smaken met een theeproeverij bij Mevrouw Cha. Een echte theesommelier leert je de beste tips en tricks voor het maken van de perfecte thee. Gebak en Thee kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken!

Fort Resort Beemster

zuidoostbeemster, Noord-Holland (6.17km)  -  Kom tot rust in dit stoere fort en verwen jezelf in de sauna, stoombaden, hammam of een van de zwembaden.

Beemster Arboretum

zuidoostbeemster, Noord-Holland (6.52km)  -  In Beemster Arboretum bekijk je maar liefst 2600 verschillende soorten bomen en struiken! Het is het laagst gelegen arboretum ter wereld, te vinden op de bodem van de Beemster polder.

Openluchtzwembad Het Zwet

wormer, Noord-Holland (6.85km)  -  Geniet van een prachtig uitzicht over de watervennen van Wormer in openluchtzwembad Het Zwet. Sjees van de glijbaan of neem een verkoelende duik in het water!

Theetuin de Neckermolen

wijdewormer, Noord-Holland (7.29km)  -  Tussen de appelbomen geniet je van verse thee en taart bij Theetuin de Neckermolen. Het is een prachtige plek vlak buiten Purmerend.

Bezoekerscentrum de Poelboerderij

wormer, Noord-Holland (7.37km)  -  De Poelboerderij toont met exposities wat er in de natuurlijke omgeving speelt. Vervolgens gaat de bezoeker zelf op ontdekkingstocht met een vaarexcursie.

Kinderboerderij 't Weidje

wormer, Noord-Holland (7.9km)  -  Kinderboerderij 't Weidje in Wormer bestaat al sinds 1973. Kinderen genieten hier van allerlei soorten dieren, zoals schapen, geiten, kippen en eenden.

Geheim agent, topacteur en stuntman voor één dag

krommenie, Noord-Holland (8.03km)  -  Bij 't Stormt verandert iedereen in een stoere geheim agent, een flitsende stuntman en een topacteur. Je speelt namelijk de hoofdrol in je eigen James Bond-film! Red zo de wereld, of kies voor één van de andere hilarische groepsuitjes!

Purmerends Museum

purmerend, Noord-Holland (8.36km)  -  De geschiedenis van Purmerend, die ontdek je in het Purmerends Museum! Het museum bevat een enorme collectie sieraardewerk, schilderingen, munten en nog veel meer.

Filmhuis Purmerend

purmerend, Noord-Holland (8.39km)  -  Bekijk de beste films in Filmhuis Purmerend. De filmbeleving wordt compleet met een inleiding of andere extra's!

Best Escaperoom Purmerend

purmerend, Noord-Holland (8.39km)  -  Ontdek Best Escaperoom Purmerend en beleef een avontuur om nooit te vergeten met vele spannende uitdagingen die je hersenen laten kraken.

Zwembad De Crommenije

krommenie, Noord-Holland (8.51km)  -  In zwembad De Crommenije kun je niet alleen baantjes trekken, maar ook heel wat andere activiteiten doen zoals zeemeerminzwemmen en bootcamp!

Boerderij Wennekers

hobrede, Noord-Holland (8.52km)  -  In het veenweidegebied van de Zeevang ligt de biologische vleesveeboerderij van Frank en Els Wennekers. De boer verkoopt vanaf zijn erf biologisch vlees van eigen slacht. Daarnaast organiseert familie Wennekers boeren-buitenactiviteiten.

Ilper SUP Xpeditie

ilpendam, Noord-Holland (8.59km)  -  Peddel over de wateren van het Iperveld op een sup en ontdek ongerepte natuur. Met de Ilper SUP Xpeditie kan het!

Welkom op Fort K'IJK!

uitgeest, Noord-Holland (8.77km)  -  Geniet op Fort K'IJK van het geweldig uitzicht over het stille polderlandschap vol weidevogels. Kom binnen en leer meer over de geschiedenis van de beroemde Stelling van Amsterdam en drink een kopje koffie in het fort.

Escape Room Wormerveer

wormerveer, Noord-Holland (8.86km)  -  In de gevangenis van Escape Room Wormerveer ontsnap je uit een isoleercel, medische cel, verhoorkamer en zelfs een mortuarium! Lukt het jou op tijd?

Tiener- en jongerencentrum Columbuzz

purmerend, Noord-Holland (8.99km)  -  Tv kijken, poolen, tafeltennissen, kletsen aan de bar of gamen: tieners en jongeren van 11 tot 18 jaar ontmoeten elkaar in Columbuzz. Doe je mee met de bootcamp, disco of graffitiworkshop?

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Museum In 't Houten Huis