1

Uitstapjes vlakbij Naturalis

Schaatshal Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.36km)  -  Schaatshal Leiden heeft een binnenbaan voor kunstschaatsen en hockeyschaatsen en daaromheen een ijsring voor hardrijders. Er kunnen ook kinderfeestjes gehouden worden.

gesloten, wacht op winteropening  3 oktober t/m 21 maart, van 08:15 uur tot 21:45 uur 

Ontdek Leiden op de Step

leiden, Zuid-Holland (0.5km)  -  Wil je je tijdens een stedentrip door Leiden eens op een heel andere manier voortbewegen? Huur dan een step van Op Step

's maandags gesloten 

Singelpark stadswandeling rondom centrum Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.61km)  -  Wandel rondom de historische binnenstad van Leiden met de Singelpark stadswandeling! Je loopt van park naar park over bruggetjes, door poorten en langs beroemde monumenten.

elke dag geopend 

Reis langs wonderlijke culturen in Museum Volkenkunde

leiden, Zuid-Holland (0.63km)  -  Museum Volkenkunde is een schatkamer vol oude rijkdommen van over de hele wereld. Een echte indianentooi of een ijsberenbontbroek; bewonder bijzondere voorwerpen en ontdek de bijbehorende historische verhalen!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Bos van Bosman: stadspark in Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.69km)  -  Statige beuken, eiken en iepen en in het voorjaar bloeiende bosanemoontjes en boshyacinthen: hier kom je tot rust.

elke dag geopend 

Loop binnen in een originele molenaarswoning

leiden, Zuid-Holland (0.74km)  -  Molenmuseum De Valk is een bijzonder overblijfsel uit vroeger tijden. Deze korenmolen uit 1743 telt zeven verdiepingen vol historie. Neem een kijkje in het echte molenaarsleven van vroeger!

's maandags gesloten 

Bootjes en Broodjes - varen in Leiden en Kagerplassen

leiden, Zuid-Holland (0.78km)  -  Na Amsterdam heeft de stad Leiden het meeste water binnen de stadsgrenzen. Profiteer optimaal van deze natuurlijke attractie en huur een bootje van Bootjes en Broodjes.

elke dag geopend 

Ontdek de verhalen van grote meesters en Leidse lakens

leiden, Zuid-Holland (0.87km)  -  Museum De Lakenhal neemt je mee in de boeiende historie van Leiden, als stad van lakens, universiteiten en bakermat van de Gouden Eeuw. Bewonder schilderijen van grote meesters als Rembrandt, Lucas van Leyden en Jan Steen.

's maandags gesloten 

Japanmuseum SieboldHuis: schatten uit Japan

leiden, Zuid-Holland (0.88km)  -  Het mooiste uit Japan, maar dan achter de Nederlandse gevel van het SieboldHuis. Dit museum blikt terug op de lange relatie tussen Nederland en Japan.

's maandags gesloten 

Speeltuin Vogelenwijk

leiden, Zuid-Holland (0.93km)  -  Speeltuin Vogelenwijk beschikt over diverse speeltoestellen. Het hele jaar door zijn er activiteiten zoals een verkleedfeest, paaseieren zoeken en blikken versieren.

elke dag geopend 

Bijzondere Collecties Universiteit Leiden

leiden, Zuid-Holland (0.96km)  -  De geur van oude boeken nodigt uit tot een speurtocht naar het verleden - naar het geheim wat verborgen ligt in de bladzijden, zo lang geleden beschreven! Bekijk en bewonder de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden.

doordeweeks geopend 

Leidse Schouwburg

leiden, Zuid-Holland (1km)  -  De Leidse Schouwburg heeft een rijke historie en is een prachtig pand om een voorstelling in te bekijken.

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Rijksmuseum van Oudheden: sta oog in oog met een mummie!

leiden, Zuid-Holland (1.04km)  -  Sta oog in oog met echte mummies en maak kennis met machtige farao's in het Rijksmuseum van Oudheden. Ontmoet Egyptenaren, Romeinen en Grieken en wandel door 300.000 jaar geschiedenis.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Stadsgehoorzaal Leiden

leiden, Zuid-Holland (1.12km)  -  Al twee eeuwen beschikt de Zuid-Hollandse stad Leiden over een Stadsgehoorzaal. In het gebouw bevindt zich een van de mooiste concertzalen van Nederland met een prachtige akoestiek.

elke dag geopend 

Hortus botanicus Leiden

leiden, Zuid-Holland (1.13km)  -  Waan je op reis in een tropisch oord en baan je een weg door de jungle in de kassen van de Hortus botanicus. Ontdek waar bananen, katoen en chocolade vandaan komen en verken alle prachtige tuinen.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Pieterskerk Leiden

leiden, Zuid-Holland (1.22km)  -  De imposante Pieterskerk is niet weg te denken uit Leiden. Bezoek dit imposante bouwwerk en leer meer over de geschiedenis. De kerk is ook in gebruik als trouwlocatie en voor evenementen en congressen.

elke dag geopend 

Heempark Leiden

leiden, Zuid-Holland (1.23km)  -  Wandel over smalle slingerpaadjes door typisch Nederlandse landschappen, zoals bos, duin en zelfs de wegberm. Allemaal met de planten die daar van oudsher groeien. In Heempark Leiden zie je de hele flora van Nederland bij elkaar.

elke dag geopend 

Oude Sterrewacht Leiden

leiden, Zuid-Holland (1.28km)  -  De Leidse Sterrewacht is één van de oudste sterrenwachten van Nederland. Het bezoekerscentrum geeft een schat aan informatie prijs over het heelal en de geschiedenis van de Leidse sterrenkunde.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Naturalis