1

Uitstapjes vlakbij Friese Bierbrouwerij 'Us Heit'

Museum De Tiid

bolsward, Friesland (0.73km)  -  In Museum de Tiid, gelegen in het schitterende stadhuiscomplex van Bolsward, maak je kennis met het rijke verleden van de regio Zuidwest-Friesland.

Zwembad Mounewetter

witmarsum, Friesland (6.02km)  -  Bij mooi weer genieten zowel kinderen als hun ouders in Waterpark Mounewetter van de zwembaden, ligweides en de waterspeeltuin.

Het Friese Museumdorp

allingawier, Friesland (6.17km)  -  Het dorpje Allingawier in Friesland ligt er nog net zo bij als vroeger. Naast twee kerkjes vind je hier een schilderswerkplaats, grote boerderij en grutterswinkel.

Maisdoolhof Witmarsum

witmarsum, Friesland (6.51km)  -  Als de mais hoog genoeg is, kun je weer verdwalen in Maisdoolhof Witmarsum! Voor een heel laag bedrag, dat ook nog eens naar een goed doel gaat: de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Zwembad De Klomp

wommels, Friesland (6.68km)  -  Een beschutte ligging, een grote zonneweide, twee leuke glijbanen: bij mooi weer is zwembad De Klomp een heerlijk uitje voor jong en oud!

Het Kleine Paradijs

easterein, Friesland (7.32km)  -  Echte natuurliefhebbers en rustzoekers zitten goed bij Het Kleine Paradijs in Friesland. Echt onthaasten doe je op dit landelijke vakantiepark in de authentieke overnachtingsmogelijkheden.

Escape Rooms Sneek

sneek, Friesland (7.36km)  -  Bij Escape Rooms Sneek kies je uit drie toffe kamers waar je je hersens op stuk kunt kraken. Ontsnappen jullie op tijd? Dan wacht eeuwige roem!

Sport-Restaurant De Stolp

sneek, Friesland (7.51km)  -  Combineer inspanning met ontspanning bij Sport-Restaurant De Stolp! In deze authentieke stolpboerderij vind je veel sportief plezier. Acht bowlingbanen, twee klimwanden en zes squashbanen. Smul na afloop van je favoriete menu in het restaurant.

Museum Houtstad IJlst

ijlst, Friesland (8.21km)  -  In de oude schaatsfabriek van Jan Jarigs Nooitgedacht in het Friese IJlst bevindt zich nu Museum Houtstad IJlst. Leer alles over de houtindustrie en de scheepsbouw.

Houtzaagmolen De Rat

ijlst, Friesland (8.23km)  -  Houtzaagmolen De Rat is nog vaak aan het draaien. Het oude houtzagersambacht kan hier volop worden ervaren!

Beautyresort en sauna De Leliehof

makkum, Friesland (8.37km)  -  Geniet in het aan het prachtige IJsselmeer gelegen beautyresort De Leliehof van een dag rust, ontspanning en weldaad. Het resort heeft verschillende sauna's, een whirlpool, een zwembad en verschillende beautyarrangementen.

Nationaal Modelspoor Museum

sneek, Friesland (8.51km)  -  Druk op de knop en hij gaat rijden! In het Nationaal Modelspoor Museum bedien je verschillende treinen zelf. Bewonder treinen vanuit de hele wereld en kom alles te weten over het spoor van vandaag de dag.

Rondvaart It Preamke

makkum, Friesland (8.64km)  -  Vaar op een elektrische rondvaartboot door de binnenwateren bij Makkum en geniet met volle teugen van het Friese platteland.

Dagje Sneek

sneek, Friesland (8.99km)  -  Sneek is beroemd vanwege de watersport en de welbekende Sneekweek. Maar dit lieflijke Friese stadje biedt nog veel meer! Van actieve uitstapjes tot culturele hoogstandjes. Een pareltje in het hoge noorden.

Doppio Espresso Sneek

sneek, Friesland (9.17km)  -  Waar nu de hippe koffiezaak Doppio Espresso zit, zat vroeger de oude drukkerij Brandenburgh. Door de combinatie van oud en modern is dit een sfeervolle plek om in Sneek te lunchen of koffie te drinken.

Fries Scheepvaartmuseum

sneek, Friesland (9.23km)  -  Prachtige schepen, kanonnen en alles wat met scheepvaart te maken heeft is te vinden in het Fries Scheepvaartmuseum. En boven...daar pronkt het Sneker zilver!

Weduwe Joustra Beerenburg

sneek, Friesland (9.27km)  -  Een slokje Beerenburg van Weduwe Joustra smaakt het lekkerst in Sneek! Kom eens kijken in het gezellige winkeltje en in de distilleerderij. Daar proef je de traditie van de échte Beerenburg.

Zwembad It Rak

sneek, Friesland (9.79km)  -  Ga in Zwembad It Rak na het zwemmen nog wat drinken of fitnessen. Een glijbaan, kleuterbad en whirlpool maken een dagje waterplezier compleet!

Beach Resorts Makkum

makkum, Friesland (10.04km)  -  Beach Resorts Makkum is gelegen nabij het oude vissersdorpje Makkum. Een ultieme locatie voor strand- en waterliefhebbers. De villa's liggen allemaal direct aan het water. Het zandstrand en een gezellige boulevard zijn op loopafstand.

Jopie Huisman Museum

workum, Friesland (10.86km)  -  In het Jopie Huisman Museum is het werk verzameld van de gelijknamige kunstenaar. Zijn schilderijen vertellen het verhaal achter de mens.

Kunstzaal Ada Stel

tjerkwerd, Friesland (11.11km)  -  Kunstenares Ada Stel stelt in haar eigen galerie kunst van zichzelf en van anderen tentoon: keramiek, polyester, glas, brons, schilderijen. Neem een kijkje in de veelzijdige collectie.

Sportieve bedrijfsuitjes op het water

heeg, Friesland (11.27km)  -  Zoek de uitdaging met collega's of vrienden op het Friese water. Strijd met een zeilboot of ga sloepvaren! Of blijf aan wal voor spannende outdoor activiteiten. Ottenhome Heeg neemt je op sleeptouw!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Friese Bierbrouwerij 'Us Heit'