Uitstapjes vlakbij Landgoed Stania State

Ruurd Wiersma Museum

birdaard, Friesland (4.53km)  -  De melkvaarder Ruurd Wiersma werd bekend door zijn eenvoudige schilderkunst. Zijn woning is van binnen helemaal beschilderd, van plafonds tot muren. Ook maakte hij kleine taferelen op gebruiksvoorwerpen.

Park Vijversburg

tytsjerk, Friesland (4.63km)  -  Park Groot Vijversburg ligt in Tytsjerk, vlakbij Leeuwarden. Het is een historisch park met bomen van meer dan honderd jaar oud. In het park worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tussen de bomen ligt het landhuis Villa Vijversburg.

Culinaire Elfstedentocht

workum, Friesland (6.2km)  -  Niet al te vlot op de schaats, maar toch de Elfstedentocht rijden? Pak de fiets, neem de benenwagen of ga het water op en ontdek Friesland met de Culinaire Elfstedentocht. Met hele smakelijke stempelposten!

De Schierstins

veenwouden, Friesland (6.34km)  -  De Schierstins is een van de weinige bewaarde kastelen in Friesland. De expositie Ljocht en Skaad laat zien hoe het er aan toe ging in kastelen en kloosters.

Speel- en dierenpark Sanjes Safari

veenwouden, Friesland (7.35km)  -  Regen, sneeuw of zonneschijn, een dagje uit valt bij Speelpark Sanjesfertier nooit in het water! Het park heeft naast een binnen- en buitenspeeltuin ook een dierenpark, waar onder meer kamelen, stokstaartjes en struisvogels leven.

Snowcentrum Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (7.57km)  -  Eindeloos afdalen op ski's of op een snowboard en dat allemaal in eigen land! Bij Snowcentrum Leeuwarden kun je je uitleven op ski's onder professionele begeleiding.

Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

burgum, Friesland (7.63km)  -  Loop langs kleine akkers omzoomd door houtwallen en elzensingels. Over de oude halepaden, verbindingsroutes die bewoners gebruikten om via andermans erf snel ergens te komen. Langs leuke Friese plaatsjes en door het Nationaal Park de Alde Feanen.

Museum De Sûkerei

damwoude, Friesland (8.47km)  -  Kleine woningen op de zandgronden van de Friese Wouden. Vroeger was dit een alledaags gezicht, tegenwoordig zie je het niet vaak meer. Museum De Sûkerei houdt de herinnering levend.

't Andere Museum van Oldtimer tot Kant

leeuwarden, Friesland (8.71km)  -  In 't Andere Museum van Oldtimer tot Kant, gevestigd in Pakhuis Koophandel, zie je andere museumstukken dan je doorgaans tegenkomt. Kantklos attributen, historische auto's en oude radio's vind je hier gebroederlijk naast elkaar.

Escape Room 058

leeuwarden, Friesland (8.71km)  -  Jullie, de allerbeste codekrakers van de AIVD, worden ingeschakeld om meer informatie te achterhalen over mogelijke aanslagen. Er is geen tijd te verliezen want binnen zestig minuten moeten jullie weer buiten staan!

Kattencafé Poespas

leeuwarden, Friesland (8.71km)  -  Boefje, Lily, Saartje: ze wonen allemaal in Poespas. In dit kattencafé in Leeuwarden draait het om elkaar ontmoeten; de medemens en de katten van Poespas!

Museumhuis Van Eysinga

leeuwarden, Friesland (8.92km)  -  De welvarende familie Eysinga bewoonde ooit het grote huis in Leeuwarden. Nu mag iedereen op bezoek komen in de schitterend gerestaureerde kamers van het herenhuis. En kijkje in het leven van de adellijke familie en hun bedienden.

Grote of Jacobijnerkerk

leeuwarden, Friesland (8.97km)  -  De Grote of Jacobijnerkerk is de oudste kerk van Leeuwarden. In dit monument liggen de Friese Nassau's begraven en staat het beroemde Müllerorgel uit 1742-1727.

Irish pub O'Paddy

leeuwarden, Friesland (9.07km)  -  Kom genieten van een drankje in Ierse sferen! Als het buiten koud is, brandt binnen de haard. In Irish pub O'Paddy wordt alleen maar Engels gepraat.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Landgoed Stania State