Uitstapjes vlakbij Natuurtuinen Jekerdal

Fort Sint Pieter (Maastricht Underground)

maastricht, Limburg (0.57km)  -  Duik onder in Fort Sint-Pieter en geniet van een magnifiek uitzicht over Maastricht, het Maasdal en het Jekerdal.

elke dag geopend 

Sint-Pietersberg

maastricht, Limburg (0.61km)  -  Sint-Pietersberg is een groot natuurgebied aan de rand van Maastricht. Wandel langs de mergelgroeve, verken de oehoevallei en geniet in de zomer van de vlinders die er rondvliegen. Vanaf een hoog plateau bekijk je het hele gebied.

elke dag geopend 

Wijngaard Apostelhoeve

maastricht, Limburg (1.06km)  -  Of het nu om een Riesling, een Müller-Thurgau, een Auxerrois of een Pinot-Gris gaat, familie Hulst maakt de lekkerste wijnen.

open op donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag 

Kazematten (Maastricht Underground)

maastricht, Limburg (1.11km)  -  Ga terug in de tijd van de belegering van Maastricht en maak een tocht door de Kazematten. Jassen aan, het is er verraderlijk koud!

elke dag geopend 

Schuilkeldermuseum Maastricht

maastricht, Limburg (1.15km)  -  In twee ruimtes in de sfeer van de periode leer je over het schuilen in Maastricht tijdens de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog.

vandaag nog gesloten, geopend 1 maart t/m 31 oktober, van 14:00 uur tot 16:00 uur 

Natuurhistorisch Museum Maastricht

maastricht, Limburg (1.42km)  -  Het Natuurhistorisch Museum Maastricht laat zien hoe de Limburgse natuur er vroeger uitzag en nu. Ontdek het verhaal van de mosasauriërs en wandel door de museumtuin en de insectenkamer.

's maandags gesloten 

Leeuwenmolen

maastricht, Limburg (1.54km)  -  Eén van de belangrijkste Limburgse middenslagmolens is tegenwoordig een bijzonder mooi herenhuis. Bewonder het mooie gebouw en het waterrad.

elke dag geopend 

Streekproducten van Adriaan de Smaakmaker

maastricht, Limburg (1.63km)  -  Ambachtelijke gemaakte azijn, mosterd, jam en chutney staan klaar bij Smaakmaker Adriaan. Heerlijke streekproducten, leuk voor in de eigen keuken of als cadeautje.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Gouvernement aan de Maas

maastricht, Limburg (1.72km)  -  Het Gouvernement aan de Maas, het Limburgse Provinciehuis, is een prachtig gebouw waar belangrijke beslissingen zijn genomen. Tijd voor een kijkje!

geopend op afspraak of bel +31 (0)43 389 99 99 

Hoeve Lichtenberg met ruïne

maastricht, Limburg (1.73km)  -  Eens was Hoeve Lichtenberg een heus kasteel. Maar nadat kasteel Lichtenberg in verval raakte werd de hoeve gebouwd. Je kunt nog steeds de ruïne van de toren bekijken en de binnenplaats bezoeken.

elke dag geopend 

Bakkerij De Bisschopsmolen

maastricht, Limburg (1.73km)  -  In de oudste nog werkende watermolen van Maastricht leeft de kunst van het broodbakken nog volop. Maak kennis met dit ambacht in De Bisschopsmolen.

's maandags gesloten 

De Helpoort van Maastricht

maastricht, Limburg (1.75km)  -  Bezoek het oudste nog bestaande poortgebouw van Nederland: de Helpoort in Maastricht.

's maandags gesloten 

Beklim de Sint Janskerk

maastricht, Limburg (1.76km)  -  Beklim de zeventig meter hoge toren van de Sint Janskerk aan het Vrijthof en geniet van een mooi uitzicht over Maastricht!

vandaag nog gesloten, geopend 31 maart t/m 22 oktober, van 11:00 uur tot 16:00 uur 

Stadspark Maastricht

maastricht, Limburg (1.77km)  -  Leuke bruggetjes, mooie beelden en veel groen. In het Stadspark van Maastricht is het goed toeven. Lekker picknicken rondom de fontein of een mooie wandeling maken, het kan hier allemaal. En onderweg kun je opeens een bever zien. Wel van hout. Het...

elke dag geopend 

Basiliek van Sint Servaas

maastricht, Limburg (1.77km)  -  De oudste kerk van Nederland staat in het hart van Maastricht: de Basiliek van Sint Servaas. Deze pelgrimskerk werd in 1985 door Paus Johannes Paulus II verheven tot Basiliek.

elke dag geopend 

Schatkamer Sint Servaasbasiliek

maastricht, Limburg (1.77km)  -  De Schatkamer van Sint Servaasbasiliek schenkt vooral aandacht aan Servaas van Maastricht en zijn nalatenschap.

elke dag geopend 

Fotomuseum aan het Vrijthof

maastricht, Limburg (1.78km)  -  Twee keer per jaar vind je in Fotomuseum aan het Vrijthof in hartje Maastricht een nieuwe tentoonstelling van vernieuwende fotografen. Ontdek exposities die iets zeggen over de wereld om ons heen.

's maandags gesloten 

Château Neercanne: zakelijk en feestelijk

maastricht, Limburg (1.86km)  -  In het prachtige natuurgebied Jekerdal, net op de grens met België en aan de rand van Maastricht, ligt Château Neercanne. Dit enige terrassenkasteel van Nederland is een sprookjesachtige locatie voor een zakelijk evenement.

elke dag geopend 

Schatkamer Onze Lieve Vrouwebasiliek

maastricht, Limburg (1.87km)  -  De Schatkamer van de Onze Lieve Vrouwebasiliek bewaart onder meer de stola van paus Johannes Paulus II.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Natuurtuinen Jekerdal