Meer lezen over Zeeuws maritiem muZEEum

De Maand van de Geschiedenis

landelijk  -  Ontwerp je familiewapen, doe stamboomonderzoek en debatteer over de Nederlandse identiteit tijdens de Maand van de Geschiedenis.

Depot Zeeuws Museum overhoop

middelburg, Zeeland  -  Een unieke kans: Het Zeeuws Museum haalt haar depot overhoop om de Zeeuwse topstukken tevoorschijn te halen.

Jarig muZEEum trakteert

vlissingen, Zeeland  -  Het muZEEum in Vlissingen heeft donderdag haar vijfde verjaardag gevierd. De eerste honderd bezoekers kregen om die reden van het maritiem museum een cadeautje: een boek over de moord op de biograaf van Michiel de Ruyter.

Michiel: de trots van Zeeland

vlissingen, Zeeland  -  Het Zeeuws maritiem muZEEum herdenkt het Michiel de Ruyter Jaar met meerdere tentoonstellingen. Tot 30 september 2007 loopt de hoofdexpositie met de naam 'De trots van Zeeland, de wereld van Michiel de Ruyter'. In combinatie met kleine...

Gezonken VOC-schatten

vlissingen, Zeeland  -  9 januari 1740. Tijdens een zware storm probeert - een dag na vertrek – het zeeschip De Rooswijk voor anker te gaan voor de kust bij de Britse plaats Ramsgate. Helaas mislukt dat jammerlijk. Het schip met honderden zilveren en gouden munten...