Meer lezen over Het Scheepvaartmuseum

Neem jezelf onder de loep in NEMO

amsterdam, Noord-Holland  -  Wat komt de mens vandaan en wat maakt hem zo bijzonder? Op deze vragen geeft NEMO-expositie Humania antwoord.

Koningssloep in Het Scheepvaartmuseum

amsterdam, Noord-Holland  -  Een statige verschijning ligt in een speciaal onderkomen bij Het Scheepvaartmuseum. Bewonder de gouden Koningssloep!

Maak van stemmen een uitstapje!

landelijk  -  Maak een uitstapje van je tripje naar de stembus! Dit zijn de meest bijzondere stemlokalen van Nederland.

Aan boord van een admiraliteitsjacht

amsterdam, Noord-Holland  -  Een nieuw schip meert aan bij Het Scheepvaartmuseum ! Van 28 april tot en met 1 mei ligt statenjacht de Utrecht aan de steiger van het museum. Neem een kijkje aan boord van deze 18e-eeuwse reconstructie en vraag de bemanning het hemd van het lijf.

Ahoy piraatjes!

amsterdam, Noord-Holland  -  Met een ooglapje en een stoere baard van schmink ben je klaar voor het avontuur op een piratenschip in Het Scheepvaartmuseum.

Atlassen die de wereld op hun kop zetten

amsterdam, Noord-Holland  -  Atlassen vertellen over vroeger en over ontdekkingsreizen De mooiste exemplaren zijn nu samen te zien in het Scheepvaartmuseum.

Nachtje tussen de boeken

amsterdam, Noord-Holland  -  De nacht op het Amsterdamse Spui is gevuld met spannende verhalen, van een zwart verleden en gouden tijden in de Boekennacht.

Tips voor Radio 10 Gold

Elke zaterdag om 12:10 uur deelt de redactie van DagjeWeg.NL de leukste tips voor het weekend op Radio 10 Gold!

Sinterklaas, hij komt!

De Pieten hebben hun spieren opgewarmd en Amerigo draaft al ongeduldig rond. Sinterklaas komt eraan!

Grote opening voor het Scheepvaartmuseum

amsterdam, Noord-Holland  -  Het Scheepvaartmuseum is weer open! Zaterdag vond de feestelijke opening plaats met een prachtige vuurwerkshow en 3D-projectie.

Alle hens aan dek

amsterdam, Noord-Holland  -  Na een verbouwing van vier jaar is het Scheepvaartmuseum klaar voor de toekomst.

VOC-schip verdwenen!

amsterdam, Noord-Holland  -  Het VOC-schip in Amsterdam is verdwenen! Hij is even naar Zaandam voor groot onderhoud.

Scheepvaartmuseum vaart eigen koers

amsterdam, Noord-Holland  -  Het Scheepvaartmuseum heeft grote plannen voor de toekomst. Meer eigen inkomsten en evenementen staan op het verlanglijstje..

Voltooiing Scheepvaartmuseum nabij

amsterdam, Noord-Holland  -  Na jaren van verbouwen, is de voltooiing van het nieuwe Scheepvaartmuseum in Amsterdam eindelijk in zicht.

Scheepswrak weer het water in

amsterdam, Noord-Holland  -  Wat gebeurt er als een scheepswrak niet uniek genoeg is om in een museum te laten zien? Dan gaat deze gewoon weer het water in!

Scheepvaartmuseum in 2011 weer open

amsterdam, Noord-Holland  -  's Lands Zeemagazijn, het gebouw van het Nederlands Scheepvaartmuseum, is in de zomer van 2011 weer in oude glorie hersteld.

Scheepvaartmuseum langer gesloten

amsterdam, Noord-Holland  -  Het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam blijft langer gesloten. De heropening van het museum is uitgesteld naar 2010.

Scheepvaartmuseum koopt uniek schilderij

amsterdam, Noord-Holland  -  Het Nederlands Scheepvaartmuseum heeft een uniek schilderij naar Amsterdam gehaald. Op het kunstwerk van Cornelis Claesz van Wieringen staat de Zeeslag bij Gibraltar in 1607 afgebeeld.

Maritieme musea delen kennis via Maritiemdigitaal

Dertien maritieme musea hebben maandag de nieuwe website Maritiemdigitaal.nl online gebracht. De musea willen op deze manier hun kennis én de contacten met bezoekers uit te breiden. “Het zou zonde zijn om die kennis niet met elkaar te delen.”

Zeemansliederen in het Scheepvaartmuseum

amsterdam, Noord-Holland  -  Het weekend van 12 en 13 augustus organiseert het Scheepvaartmuseum het internationaal shanty-festival. Dit jaar brengen koren en solisten uit diverse landen hun zeemansliederen ten gehore. De shantymen Bob Webb (USA) en Shanty Jack (UK) worden...