Verken de Vestingdriehoek: arrangementen.

Arrangementen Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren

Bekijk de activiteiten van Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Layar-app; Ontdek de Hollandse Waterlinie Utrecht »

01-01-19 - 31-12-20

Layar voor Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie is sinds kort ook te ontdekken met een layar-applicatie. 
Na het downloaden van de appplicatie is met een iPhone of Android smartphone de omgeving te scannen op Waterlinieobjecten. 
De layar geeft een toegevoegde laag op het mobiele telefoonscherm. In de extra laag van het beeldscherm komen iconen van de waterlinie in beeld. Elk icoon geeft informatie over de geschiedenis en huidig gebruik. Ook is de afstand naar het waterlinieobject te zien en Google Maps geeft aan hoe bij het object te komen.
De Layar applicatie en Hollandse Waterlinie Layar zijn gratis te downloaden. 
Download eerst de Layar applicatie http://www.layar.com/layers/fortnl/
Start vervolgens de Layarapplicatie op en zoek naar "Hollandse Waterlinie".

De Waterlinielayar is gemaakt door Yellowpond in samenwerking met Rene Ros van de website Forten Info (www.forten.info)

Boogschieten Muiden »

19-03-18 - 01-01-21 Boogschieten is een leuke en sportieve activiteit voor jong en oud. Voor het boogschieten gebruiken wij onze eigen locatie op Basion Promers, de lage flank en oude kruitkelder uit 1673. Als groep worden jullie ontvangen in Bunker Q, dit is oude kanonbergplaats en schuilplaats een op een prachtig bastion.

Wij hebben speciale bogen voor alle doelgroepen en gebruiken veiligheidspijlen, deze zijn voorzien van een soft topping. Hierdoor kunnen wij het boogschieten op iedere locatie aanbieden en zijn speciale aanpassingen niet nodig.

Onze spelvormen

Forten spel: Speel als twee teams tegen elkaar en kijk vanuit de ogen van de Spanjaarden en Fransen naar onze waterlinie. Ontmantel de Hollandse Waterlinie en schiet de schuilplaatsen, kazematten en sluizen om. Welk team schiet als eerste het Fort waakzaam om en wint het Forten spel. 

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een gezellig, leuk en spannend spel met een lage intensiteit. Leeftijd 7 tot 77 jaar. 

Target game:  Wie is de beste schutter? welk team haalt de meeste punten! Schiet op diverse doelen en doelschijven.

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een gezellig en leuke spelvorm met een lage intensiteit. Leeftijd 7 tot 77 jaar. 


Archery Tag: Dit is een spannende combinatie tussen paintball, trefbal en boogschieten. Hierbij spelen twee teams tegen elkaar en probeer je elkaar en de targets te raken. Bij Archery tag zijn het gebruik van de aangeboden veiligheidsmaskers verplicht. 

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een leuk en spannend spel met een hoge intensiteit. Leeftijd 10 tot 77 jaar. 

Al deze spelvormen bieden wij aan op onze eigen lokatie op bastion Promers in het mooie middeleeuwse stadje Naarden. Maar kunnen wij ook aanbieden op uw eigen locatie.

Neem contact met Vesting Adventure op voor meer informatie

Teambuilding & fun bij deze unieke activiteit Bussum »

Bussum Muiden Fun & teambuilding, de belangrijkste ingredinten voor dit unieke spelprogramma met als thema de forten. Zo kun je gaan schieten zoals de soldaten vroeger deden, of water verplaatsen in het inundatiespel of via de portofoons achter de juiste code komen.

Bij Fort Trivial ga je in teams van 6-8 personen de competitie aan met je collega's in zes onderdelen (Trivial = Triviant pursuit = 6 categorin). Elk onderdeel duurt ca. 15 minuten en we sluiten af met een grande finale met alle teams.

Geschikt voor kleine groepjes vanaf 12 personen, maar ook super leuk met grote groepen tot wel 300 personen.
Fort Trivial kan op vele locaties worden georganiseerd n is grotendeels binnen n buiten mogelijk, dus er is altijd een slecht weer scenario tijdens jullie bedrijfsuitje, wel zo handig in dit land!

Historische en culturele MTB of fietstocht Utrecht »

21-12-18 - 01-01-21
"Buiten de vesting " tour:  Ontdek de verborgen schatten en ga mee op   een avontuurlijke en sportieve reis door de tijd.

De Vesting Naarden en het mooie Gooi hebben een ruime historie en maakte door hun strategische ligging, deel uit van zowel de Nieuwe als Oude Hollandse Waterlinie. 

Naarden lag oorspronkelijk meer ten oosten van de huidige vestingstad en viel ten prooi aan de Zuiderzee. De invloed van de Vesting Naarden heeft door de eeuwen heen in de hele omgeving van het Gooi duidelijk zijn sporen nagelaten. Door de uitvinding van de getrokken loop en brisantgranaat werd het bereik en de precisie van het geschut aanzienlijk verbetert. Dit vroeg om de noodzakelijke verbeteringen in de vestingbouw en defensielijn.

Onze gids laat oude foto's zien en verteld op een leuke manier over het indrukwekkende verleden en ontstaan van de middeleeuwse stad Naarden en omgeving.

High lights
 1. Vesting Naarden
 2. Oud Naarden
 3. Tafelbergen
 4. Naarden offensief
 5. Stelling voor Naarden
 6. Batterijen aan de karnemelksloot
Deze tocht is geschikt voor de beginnende mountainbiker en kan ook aangepast worden voor de gewone fiets of e-bike. Mountainbikes en fietsen zijn eventueel bij ons te huur.

Wij hebben toegang tot de kanonremise en oude kanon en kruitkelders, deze kunnen na afloop van de tocht nog bezocht worden.

Onze "Buiten de Vesting " tour is leuk als sportieve familie, groep of bedrijfsuitje.

Prijs op aanvraag

Champagne & wijn proeven Hoek van Holland »

01-01-19 - 01-01-21
Fort 1881 organiseert met veel plezier champagne- en wijnproeverijen. De wijnen verschillen per keer. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om bijzondere wijnen uit Duitsland te proeven. Daarnaast is Fort 1881 importeur van de semibiologische champagnes van Roger-Constant Lemaire. De druiven voor deze heerlijke champagnes groeien op de zonnige hellingen van de Marne vallei. Er bestaan 5 soorten champagnes; Cuve Roger Constant, Cuve Trianon, Millsime des Hautes-Prires, Ros de Saigne en Select Rserve.

Tijdens de proeverij zijn deze champagnes te proeven en wordt er bij elke wijnsoort wat verteld. Een leuke en leerzame ervaring!

GPS speurtocht: De Formule Utrecht »

Utrecht Naarden
GPS Speurtocht: De formule  

De Vesting Naarden was een belangrijke schakel in de geschiedenis en verdediging van Holland. Het roemruchtige verleden van deze prachtige middeleeuwse stad heeft uiteraard wel zijn sporen en littekens achter gelaten. Vesting Adventure neemt jullie graag mee voor een leuk avontuur door de geschiedenis van de Vesting Naarden. De GPS ontvanger geeft de route aan en zorgt dat jullie op de juiste locatie komen. 


De speurtocht: De formule is een spannende speurtocht waarbij je opzoek gaat naar diverse items die verstopt zijn op de vestingwallen en in oude bunkers(kazematten). Al deze items samen, zijn de oplossing voor een unieke formule die je samen met je team gaat oplossen. We starten op onze eigen locatie in Fort Q dit is geen echt fort maar een oude kanonbergplaats op het prachtige bastion Promers. Na het ontvangst en de uitleg ga je op pad. Deze tocht gaat over de wallen van de mooie vesting, met als hoogtepunt een zoektocht in de oude kanonkelders en luistergang uit 1674. Gelukkig hoef je hier niet in het donker te lopen en krijg je van ons nog een olielamp mee. De oude kanonkelders zijn al spannend genoeg.

De Formule is geschikt voor alle doelgroepen en een aanrader voor kinderfeestjes, familie of bedrijfsuitjes. Als extra aanvulling kunnen we nog een vragenlijst toevoegen met leuke, interessante vragen over de Vesting Naarden en Hollandse Waterlinie.

De afstand van de tocht is ongeveer 2.5 km en gaat over de vestingwallen, waarbij het hoogte verschil met steile trappen en hellingen moet worden genomen. Hierdoor is deze tocht avontuurlijk, maar niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De tocht duurt ongeveer 1.30 uur.


Leeftijd van 7 tot 77 jaar

Prijs vanaf 10 p.p

Winterrondleiding Verwarmende Kristallen Leerdam »

08-01-20 - 31-12-20
Kom je handen warmen bij de ovens van Royal Leerdam Crystal!
Vanaf woensdag 8 januari organiseert Royal Leerdam Crystal gezellige winterrondleidingen. Wandel met een gids door de originele, historische Kristalfabriek (anno 1878) met glasblazerij en beleef het magische schouwspel glasblazen voor het vuur van de ovens!
Na afloop krijg je een heerlijke kop erwtensoep n een cadeaukaart ter waarde van 5 te gebruiken bij besteding vanaf 14,95 in de Kristalwinkel.
Locatie: Royal Leerdam Crystal, Lingedijk 8 (terrein glasfabriek) te Leerdam
Datum & tijd: Van 8 januari t/m 31 januari, elke dinsdag t/m vrijdag 14.00 15.30 uur
Prijs:   10,- p.p. incl. koffie/thee, erwtensoep en een cadeaukaart t.w.v. 5,-
Reserveren: Via 0345-636 545 of info@royalleerdamcrystal.nl
Iedereen vanaf 12 jaar is welkom. Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek niet te bezoeken voor wie slecht ter been is.

Historische en culturele MTB of fietstocht Naarden »

21-12-18 - 01-01-21
"Buiten de vesting " tour:  Ontdek de verborgen schatten en ga mee op   een avontuurlijke en sportieve reis door de tijd.

De Vesting Naarden en het mooie Gooi hebben een ruime historie en maakte door hun strategische ligging, deel uit van zowel de Nieuwe als Oude Hollandse Waterlinie. 

Naarden lag oorspronkelijk meer ten oosten van de huidige vestingstad en viel ten prooi aan de Zuiderzee. De invloed van de Vesting Naarden heeft door de eeuwen heen in de hele omgeving van het Gooi duidelijk zijn sporen nagelaten. Door de uitvinding van de getrokken loop en brisantgranaat werd het bereik en de precisie van het geschut aanzienlijk verbetert. Dit vroeg om de noodzakelijke verbeteringen in de vestingbouw en defensielijn.

Onze gids laat oude foto's zien en verteld op een leuke manier over het indrukwekkende verleden en ontstaan van de middeleeuwse stad Naarden en omgeving.

High lights
 1. Vesting Naarden
 2. Oud Naarden
 3. Tafelbergen
 4. Naarden offensief
 5. Stelling voor Naarden
 6. Batterijen aan de karnemelksloot
Deze tocht is geschikt voor de beginnende mountainbiker en kan ook aangepast worden voor de gewone fiets of e-bike. Mountainbikes en fietsen zijn eventueel bij ons te huur.

Wij hebben toegang tot de kanonremise en oude kanon en kruitkelders, deze kunnen na afloop van de tocht nog bezocht worden.

Onze "Buiten de Vesting " tour is leuk als sportieve familie, groep of bedrijfsuitje.

Prijs op aanvraag

Business Ride, Utrecht »

Utrecht Naarden
Business Ride 

Nodig uw zakenrelatie of collega uit voor compleet verzorgde en sportieve business ride. Leer elkaar op een ontspannen manier beter kennen. De beste ideen en afspraken komen in een ongedwongen sfeer tot stand. Wij nemen even de regie over, maar alleen tijdens de tocht. 

Het arrangement stellen we in overleg samen en kan variren van alleen de tocht, tot een compleet arrangement met uitgebreide lunch of diner.

Tocht: U kunt kiezen uit een culturele historische of sportieve tocht.

Lokatie: Als startlocatie gebruiken wij het middeleeuwse vestingstadje Naarden aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied wat tot aan Rhenen loopt. Naarden ligt op nog geen 18km van Amsterdam centraal tussen Amersfoort en Utrecht in. 

Arrangement
 • Ontvangst met koffie of thee
 • (Ride) Mountainbikes compleet met helm en bidon
 • Gids en begeleiding (alleen met GPS is ook mogelijk)
 • Gebruik douches en Sanitair

Dit arrangement kunnen we op uw verzoek uitbreiden met een lunch, diner of wat de wensen ook zijn.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

vestingadventure@gmail.com 

Teambuilding & fun bij deze unieke activiteit Doornenburg »

05-09-19 - 31-12-21 Fun & teambuilding, de belangrijkste ingredinten voor dit unieke spelprogramma met als thema de forten. Zo kun je gaan schieten zoals de soldaten vroeger deden, of water verplaatsen in het inundatiespel of via de portofoons achter de juiste code komen.

Bij Fort Trivial ga je in teams van 6-8 personen de competitie aan met je collega's in zes onderdelen (Trivial = Triviant pursuit = 6 categorin). Elk onderdeel duurt ca. 15 minuten en we sluiten af met een grande finale met alle teams.

Geschikt voor kleine groepjes vanaf 12 personen, maar ook super leuk met grote groepen tot wel 300 personen.
Fort Trivial kan op vele locaties worden georganiseerd n is grotendeels binnen n buiten mogelijk, dus er is altijd een slecht weer scenario tijdens jullie bedrijfsuitje, wel zo handig in dit land!

Dagworkshop Beeldhouwen in steen Culemborg »

19-05-19 - 31-12-20

Dagworkshop Beeldhouwen in steen 19-5:
Een dagje op ontdekkingsreis in de wereld van steen.

1-daagse deelname:
Op een prachtige locatie middenin de uiterwaarden van de Lek maak je in 1 dag van een klein stukje ruwe speksteen een mooi gepolijst beeldje, je gaat naar huis met een leuk n uniek resultaat. Speksteen is een zeer zachte steensoort, waarin met raspen, mesjes en schuurpapier wordt vormgegeven.

De 1-daagse workshop is met name bedoeld voor diegenen die eens een dagje willen proeven aan het beeldhouwen in steen, ervaring is dus niet vereist.
Alle benodigde materialen en gereedschappen zijn in het atelier aanwezig.

1-daagse deelname: 78,- p.p.p.d.
Het stukje speksteen is inbegrepen in de prijs.

Meerdaagse deelname:
Het is ook mogelijk je voor meerdere dagworkshops aan te melden.
Je kan dan werken in een groter stuk steen en kiezen uit diverse steensoorten om in te werken: serpentijn, Franse kalksteen, albast, speksteen of Belgisch hardsteen.

De diverse beeldhouwtechnieken, het juiste gebruik van het gereedschap, ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht en vormgevoel komen aan de orde.
Iedere volgende dagworkshop werk je verder aan je beeld..

Op het aanmeldformulier kan je aangeven voor welk programma je kiest. De meerdaagse workshops zijn zowel voor beginnende als gevorderde beeldhouwers geschikt.

Ben je thuis zelf aan het beeldhouwen en wil je graag verder geholpen worden bij een beeld in wording? Neem je beeld dan mee naar de workshop, Anneke helpt je graag verder.
Meerdaagse deelname: 74,- p.p.p.d.
De steen is niet bij de prijs inbegrepen, de kosten hiervan zijn afhankelijk van de steensoort en het gewicht.

Docent:
De workshops worden gegeven door beeldhouwer Anneke Wessels. Met haar 28 jaar beeldhouwervaring begeleidt zij iedere deelnemer op zijn/haar eigen niveau naar een mooi eindresultaat.

Lunch:
De workshop is naar eigen keuze uit te breiden met een heerlijke lunch van het fortrestaurant Caatje aan de Lek, op het inschrijfformulier kan je je keuze aangeven.

Locatie:
Het atelier in gevestigd op Fort Werk aan het Spoel in het monumentale Bomvrij Gebouw Noord, het oude munitiemagazijn.
Bij mooi weer kan er heerlijk op het voorplein van het atelier gewerkt worden, met uitzicht op rivier de Lek en de voorbijvarende boten.

Informatie: 
Kijk voor alle informatie en/of aanmelden op: www.annekewessels.nl op de Dagworkshoppagina bij Cursussen/Workshops, daar is ook een inschrijfformulier te downloaden.

Informatie is ook te verkrijgen via: info@annekewessels.nl of 06 49860575.

Prijs:
1-daagse deelname: 78,- p.p.p.d.
Meerdaagse deelname: 74,- p.p.p.d.
Inbegrepen: de gehele dag koffie, thee of frisdrank voor de deelnemers

Boogschieten Woudrichem »

Woudrichem Gorinchem Naarden Utrecht Naarden Boogschieten is een leuke en sportieve activiteit voor jong en oud. Voor het boogschieten gebruiken wij onze eigen locatie op Basion Promers, de lage flank en oude kruitkelder uit 1673. Als groep worden jullie ontvangen in Bunker Q, dit is oude kanonbergplaats en schuilplaats een op een prachtig bastion.

Wij hebben speciale bogen voor alle doelgroepen en gebruiken veiligheidspijlen, deze zijn voorzien van een soft topping. Hierdoor kunnen wij het boogschieten op iedere locatie aanbieden en zijn speciale aanpassingen niet nodig.

Onze spelvormen

Forten spel: Speel als twee teams tegen elkaar en kijk vanuit de ogen van de Spanjaarden en Fransen naar onze waterlinie. Ontmantel de Hollandse Waterlinie en schiet de schuilplaatsen, kazematten en sluizen om. Welk team schiet als eerste het Fort waakzaam om en wint het Forten spel. 

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een gezellig, leuk en spannend spel met een lage intensiteit. Leeftijd 7 tot 77 jaar. 

Target game:  Wie is de beste schutter? welk team haalt de meeste punten! Schiet op diverse doelen en doelschijven.

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een gezellig en leuke spelvorm met een lage intensiteit. Leeftijd 7 tot 77 jaar. 


Archery Tag: Dit is een spannende combinatie tussen paintball, trefbal en boogschieten. Hierbij spelen twee teams tegen elkaar en probeer je elkaar en de targets te raken. Bij Archery tag zijn het gebruik van de aangeboden veiligheidsmaskers verplicht. 

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een leuk en spannend spel met een hoge intensiteit. Leeftijd 10 tot 77 jaar. 

Al deze spelvormen bieden wij aan op onze eigen lokatie op bastion Promers in het mooie middeleeuwse stadje Naarden. Maar kunnen wij ook aanbieden op uw eigen locatie.

Neem contact met Vesting Adventure op voor meer informatie

Workshop Beeldhouwen in steen Culemborg »

15-04-18 - 31-12-20 Begin het fortenseizoen eens creatief met een Dagworkshop Beeldhouwen in steen op fort Werk aan het Spoel.
Voor iedereen die op ontdekkingstocht wilt gaan in de wereld van steen, voor jong en wat minder jong (te oud om te beeldhouwen ben je trouwens nooit) voor beginners, voor gevorderden, voor iedereen die een leuke dag wil hebben en naar huis wilt gaan met zijn of haar eigen creatie in steen.
Beeldhouwer Anneke Wessels heeft met haar 27 jaar ervaring als beeldhouwer in steen al vele beeldhouwliefhebber mogen begeleiden bij het maken van hun beelden en helpt ook jou op 14 april graag op weg  naar jouw unieke beeld.
Kijk voor alle informatie op www.annekewessels.nl en op www.facebook.com/AtelierAnnekeWessels.
De workshop wordt gegeven in haar atelier in Bomvrij Gebouw Noord of bij mooi warm weer buiten op het plein voor het atelier, met uitzicht op de Lek en de voorbijvarende boten.
Een dagje vol beeldhouwplezier en tegelijkertijd ook zeer leerzaam.
Fort Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40a, Culemborg, info@annekewessels.nl, 06 49 860 575

Archery Tag/boogschieten Utrecht »

Utrecht Muiden
Archery tag is een mix van boogschieten, trefbal en paintball. De spelbeleving zal u verbazen, Archery tag is actie, spanning en vooral fun. Het spel is door de speciale bogen, veiligheidspijlen en gezichtsbescherming helemaal veilig. Door de soft-topping van de veiligheidspijl doet het wanner u wordt geraakt, geen pijn of krijgt u blauwe plekken wat bij paintball soms wel het geval was.
Locatie: Op onze eigen locatie in de vesting Naarden zorgen de kruitkamer, kanonremise en kazematten voor een prachtig middeleeuws decor. Wij kunnen Archery tag ook bij u op locatie aanbieden.
Van oorsprong komt Archery tag uit de VS waar het erg populair is, ook in Nederland en Europa ziet men nu de vele voordelen van dit leuke spel. Archery tag is geschikt voor jong en oud en ideaal als vrijgezellenfeest, groepsuitje, teambuilding of kinderfeestje.
Het spel: Twee teams spelen tegen elkaar, ieder op een eigen kant van het veld. Tussen de twee velden zit een veiligheidszone, hierdoor creren we een veilige afstand om te mogen schieten. Ben je geraakt dan ga je het spel uit, voor elk target die je met je team om kunt schieten krijg je een extra punt. Schiet je de vlag van de tegenstander om dan mogen alle spelers weer terug het veld in. Je mag maximaal 1 extra pijl in je handen houden, hierdoor moeten de spelers zich wel over het speelveld verplaatsen en is de actie gegarandeerd. De pijlen die buiten het speelveld terecht komen worden door de spelleider in de veiligheidszone terug gelegd.
Voor dat het spel begint gaan we eerst schietoefeningen doen, hierdoor leer je om te gaan met de pijl en boog en beleef je meer plezier aan het spel.
Informatie en prijs
      Minimale leeftijd 8 jaar
      3 tegen 3 150, 60 min
      4 tegen 4 180, 60 min
      5 tegen 5 200, 60 min
      Per 30 min extra speeltijd 50

Fier Diner arrangement Bussum »

23-12-19 - 31-12-20

Diner arrangement
vanaf 30 gasten - 72,50 p.p. gedurende 4 uur

       Ontvangst met een feestelijk glas Prosecco

       Drie gangen diner op maat gemaakt door onze chef-kok

      Onbeperkt dranken van het Hollands assortiment


Maatwerk

Bij alle arrangementen is locatiehuur, bediening en BTW inbegrepen. Graag maken wij samen met u en een voorstel op maat voor uw feestelijke dag. Informeer naar onze mogelijkheden en aangepaste tarieven wanneer uw bijeenkomst plaatsvindt op een maandag, dinsdag of woensdag.


Boogschieten Muiden »

Muiden Muiden Boogschieten is een leuke en sportieve activiteit voor jong en oud. Voor het boogschieten gebruiken wij onze eigen locatie op Basion Promers, de lage flank en oude kruitkelder uit 1673. Als groep worden jullie ontvangen in Bunker Q, dit is oude kanonbergplaats en schuilplaats een op een prachtig bastion.

Wij hebben speciale bogen voor alle doelgroepen en gebruiken veiligheidspijlen, deze zijn voorzien van een soft topping. Hierdoor kunnen wij het boogschieten op iedere locatie aanbieden en zijn speciale aanpassingen niet nodig.

Onze spelvormen

Forten spel: Speel als twee teams tegen elkaar en kijk vanuit de ogen van de Spanjaarden en Fransen naar onze waterlinie. Ontmantel de Hollandse Waterlinie en schiet de schuilplaatsen, kazematten en sluizen om. Welk team schiet als eerste het Fort waakzaam om en wint het Forten spel. 

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een gezellig, leuk en spannend spel met een lage intensiteit. Leeftijd 7 tot 77 jaar. 

Target game:  Wie is de beste schutter? welk team haalt de meeste punten! Schiet op diverse doelen en doelschijven.

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een gezellig en leuke spelvorm met een lage intensiteit. Leeftijd 7 tot 77 jaar. 


Archery Tag: Dit is een spannende combinatie tussen paintball, trefbal en boogschieten. Hierbij spelen twee teams tegen elkaar en probeer je elkaar en de targets te raken. Bij Archery tag zijn het gebruik van de aangeboden veiligheidsmaskers verplicht. 

Geschikt voor kids, familie, groep en bedrijfsuitjes. Een leuk en spannend spel met een hoge intensiteit. Leeftijd 10 tot 77 jaar. 

Al deze spelvormen bieden wij aan op onze eigen lokatie op bastion Promers in het mooie middeleeuwse stadje Naarden. Maar kunnen wij ook aanbieden op uw eigen locatie.

Neem contact met Vesting Adventure op voor meer informatie

Kanovaren langs het fort Tull en 't Waal »

01-01-19 - 31-12-20

Tussen de rivier de Lek en het dorp Houten, op het eiland van Schalkwijk, ligt het fort Werk aan de Korte Uitweg. Daar waar de ijsvogel over het water scheert, u het gras kunt horen ruisen vind u een theehuis en een natuurkampeerterrein.

Fort Werk aan de Korte Uitweg in Tull en t Waal heeft samen met Lam BV Waterwerken een steiger voor kanovaarders aangelegd en nu is het mogelijk om kano te varen bij het fort. Kanovaarders komen er langs schitterende natuurgebieden. Voor een korte pauze is het mogelijk om aan te leggen bij het fort. Zowel buiten als binnen staat de open haard aan en ook het theehuis is open voor een kopje koffie of thee met zelfgemaakte gebakjes. Het Fort is ook erg leuk om te bezoeken met kinderen. Ontspanning en plezier gegarandeerd.

Werk aan de Korte Uitweg, Lange uitweg 42A in Tull en 't Waal

Weekagenda za. 8 okt. t/m zo. 16 okt. 2016 Ravenstein »

08-10-16 - 31-12-20
Weekagenda Ravenstein en omstreken.
zaterdag 8 oktober t/m zondag 16 oktober

             
Programma  Museum voor vlakglas- en emaillekunst
Zaterdag    8 oktober: 13.00 uur, workshop emailleren
Zondag      16 oktober: 13.00 uur, demonstratie emailleren, 14.00 uur open rondleiding
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m zondag 9 oktober Kunstenaarsgroep Stichting Beeldend Berghem
beelden en schilderijen. Vitrines: idem
Het Raadhuis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 -16.30 uur en zondag 11.00 tot 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

9/16/ 23/30 oktober  2016 expositie Heemkamer Herpen
Expositie Marleen Manders, schilderijen en tekeningen, Christianne Scholten. styliste en ontwerpster
www.marleenmandersart.com www chriis.nl
Iedere zondag van 12.00 17.00 uur
Heemkamer, Rogstraat 12 Herpen

Zondag 9 oktober Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein
Aanmelden 14.00 uur bij het Raadhuis in Ravenstein. Kosten 4.00 p.p.
Info: 06-36000252 www.heemkunderavenstein.nl stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Zaterdag/zondag 8 en 9 oktober Expositie Ravensteinse Schildersdagen
Garnizoenskerk, Servetstraat 1, Ravenstein.
Openingstijden 11.00 17.00 uur
info: www.ravensteinseschildersdagen.nl

Zondag 9 oktober orgelconcert van Reitze Smits
St. Luciakerk in Ravenstein. Het concert begint om  16.00 uur.
Het concert wordt georganiseerd door de Orgelkring F.C. Smits. De entree voor bezoekers is gratis

Luxe overnachten in voormalig stationsgebouw Abcoude »

01-01-19 - 31-12-20 Onder de rook van Amsterdam, aan de rand van het pittoreske Abcoude ligt Boutique Hotel de Witte Dame. Ze is het oude treinstation van dit dorpje dat grondig werd gerenoveerd en werd omgetoverd tot een bijzonder charmante, stijlvolle en bijzonder sympathieke verschijning. Ze staat statig aan de rand van het dorp met de polder het Gein als achtertuin.

Een verblijf bij de Witte Dame biedt alles wat u zich maar kunt wensen. Het prachtig gerenoveerde stationsgebouw kenmerkt zich door rust, ruimte, luxe en comfort. In de omgeving kan veel worden ondernomen en bekeken. Fiets bijvoorbeeld langs 7 forten in De Ronde Venen of wandel het Liniepad van Fort bij Abcoude naar Fort Nigtevecht. De Witte Dame heeft tien, uniek ingerichte ruime kamers met kitchenette, badkamer en toilet.

Naast de 10 prachtige kamers is er ook een ruime vergaderzaal voor groepen tot 20 personen en een smaakvol ingericht restaurant dat van di/zo is geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Er kunnen fietsen worden gehuurd om de prachtige omgeving van Abcoude en Amsterdam te gaan verkennen. Doet u dat liever met de boot, dan kunt u die ook bij ons huren. In een mum van tijd vaart u door de Amsterdamse grachten.

Zomeravond BuitenBios met de film Cold War Gorinchem »

24-08-19 - 31-12-20 Genieten van een prachtige film op het doek in de buitenlucht tijdens een zwoele zomeravond, wie wil dat nou niet.
Aan de Dalemwal, bij De Harmonie, onder de bomen en natuurlijk is er een drankje en wat lekkers te verkrijgen.

COLD WAR (ZIMNA WOJNA) is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar IDA en MY SUMMER OF LOVE). In Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. COLD WAR toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.

COLD WAR werd geselecteerd voor de Officile Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Met in de hoofdrollen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza (bekend uit IDA). 
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Teambuilding & fun bij deze unieke activiteit Utrecht »

Utrecht Nieuwersluis Fun & teambuilding, de belangrijkste ingredinten voor dit unieke spelprogramma met als thema de forten. Zo kun je gaan schieten zoals de soldaten vroeger deden, of water verplaatsen in het inundatiespel of via de portofoons achter de juiste code komen.

Bij Fort Trivial ga je in teams van 6-8 personen de competitie aan met je collega's in zes onderdelen (Trivial = Triviant pursuit = 6 categorin). Elk onderdeel duurt ca. 15 minuten en we sluiten af met een grande finale met alle teams.

Geschikt voor kleine groepjes vanaf 12 personen, maar ook super leuk met grote groepen tot wel 300 personen.
Fort Trivial kan op vele locaties worden georganiseerd n is grotendeels binnen n buiten mogelijk, dus er is altijd een slecht weer scenario tijdens jullie bedrijfsuitje, wel zo handig in dit land!

Expeditie Waldeck (8/12 jaar) Maastricht »

09-09-19 - 31-12-20 Kinderfeestje | Expeditie Waldeck 8/12 jaar | Maastricht Underground

Kruip in de huid van Soldaat Waldeck en ga terug in de tijd! Organiseer het spannendste feestje voor je vrienden en vriendinnen en reis terug in de tijd. Maak daarnaast kennis met de bijzondere historie van Maastricht, leerzaam n avontuurlijk!

Goed om te weten:
 • Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
 • Je mag met maximaal 10 kids en 1 of 2 volwassenen deelnemen aan deze tocht.
 • Je dient je uiterlijk 10 minuten voor aanvang te melden bij de kazematten Waldeck.
 • Een vest, trui of jas en stevig schoeisel wordt aangeraden.
 • Iedere deelnemer dient een zaklamp mee te nemen. Deze tocht is gedeeltelijk ondergronds en de enige lichtbron is de zaklamp. Er zijn ter plaatse geen zaklampen te verkrijgen.

The Great Escape IJmuiden »

01-01-19 - 01-01-21
Samenwerken, werken onder tijdsdruk, met stevige competitie, het beste uit je team halen en intussen de tijd van je leven hebben.

Daar zit je dan. Opgesloten. Niet in een kamer. Maar op een eiland van vier hectare groot. Forteiland IJmuiden. Onbewoond en onbekend. Samen met je team dwaal je door het ondergrondse gangenstelsel van het fort. Om te ontsnappen, moet je Het Mysterie oplossen. Met puzzels en raadsels. Fysieke en mentale uitdagingen. En individuele en samenwerkingsopdrachten. Elk teamlid is nodig om Het Mysterie te ontrafelen. Op plekken waar vroeger soldaten vochten voor Koningin en Vaderland, strijd je nu met je eigen team. Wie vormt er een eenheid? En wie vindt The Great Escape

Heb je een groep van 40 tot 250 deelnemers? Wil je ontsnappen vanaf UNESCO Werelderfgoed? En ben je bereid om je ego aan de kant te zetten om als team te opereren? Meld je dan aan voor The Great Escape. Bel of mail voor een programma en pakketprijs op maat.
tel:0206263600
mail@pbn.nl

Teambuilding & fun bij deze unieke activiteit Weesp »

Weesp Groenekan Herwijnen Naarden Utrecht Tull en 't Waal Fun & teambuilding, de belangrijkste ingredinten voor dit unieke spelprogramma met als thema de forten. Zo kun je gaan schieten zoals de soldaten vroeger deden, of water verplaatsen in het inundatiespel of via de portofoons achter de juiste code komen.

Bij Fort Trivial ga je in teams van 6-8 personen de competitie aan met je collega's in zes onderdelen (Trivial = Triviant pursuit = 6 categorin). Elk onderdeel duurt ca. 15 minuten en we sluiten af met een grande finale met alle teams.

Geschikt voor kleine groepjes vanaf 12 personen, maar ook super leuk met grote groepen tot wel 300 personen.
Fort Trivial kan op vele locaties worden georganiseerd n is grotendeels binnen n buiten mogelijk, dus er is altijd een slecht weer scenario tijdens jullie bedrijfsuitje, wel zo handig in dit land!

Stappen en Happen arrangement Woerden »

09-12-19 - 31-12-20
Beleef kaas, bewonder de binnenstad van Woerden en sluit af met een heerlijke lunch, borrel of high tea! Dat kan met het Stappen & Happen arrangement. Een leuke manier om kennis te maken met Woerden. 

Leer meer over kaas, het kaasmaken en bewonder de kaasopleg in het Kaaspakhuis. Ontdek de historische plekjes in Woerden tijdens een stadswandeling en maak kennis met culinair Woerden bij n van de restaurants.

Dit arrangement kost 18,50 p.p. en hiervoor ontvang je:
- Stadswandeling om op eigen gelegenheid de stad te verkennen
- Rondleiding door het Kaaspakhuis o.l.v. een gids
- Lunch, borrelplank of High Tea bij n van de aangesloten restaurants*:

*De deelnemende restaurants zijn:
- Grand Caf Plein 7 (lunch Plein 7 incl. 1 koffie/thee/fris)
- Midas Broodjes, Burgers en Catering (Luxe broodje incl. 1 drankje)
- Restaurant Viviamo (Verrassings Antipasti Plank excl. drankje)
- Bistronoom Woerden (Bistronoomse Borrelplank incl. 1 glas huiswijn)
- Bakkerij van Maanen (high tea met 2 diverse broodjes, 4 zoete lekkernijen en onbeperkt koffie/thee gedurende en uur)
- Brownies & downieS (Brownie proeverij inclusief twee warme dranken) 

Archery Tag/boogschieten Naarden »

Naarden
Archery tag is een mix van boogschieten, trefbal en paintball. De spelbeleving zal u verbazen, Archery tag is actie, spanning en vooral fun. Het spel is door de speciale bogen, veiligheidspijlen en gezichtsbescherming helemaal veilig. Door de soft-topping van de veiligheidspijl doet het wanner u wordt geraakt, geen pijn of krijgt u blauwe plekken wat bij paintball soms wel het geval was.
Locatie: Op onze eigen locatie in de vesting Naarden zorgen de kruitkamer, kanonremise en kazematten voor een prachtig middeleeuws decor. Wij kunnen Archery tag ook bij u op locatie aanbieden.
Van oorsprong komt Archery tag uit de VS waar het erg populair is, ook in Nederland en Europa ziet men nu de vele voordelen van dit leuke spel. Archery tag is geschikt voor jong en oud en ideaal als vrijgezellenfeest, groepsuitje, teambuilding of kinderfeestje.
Het spel: Twee teams spelen tegen elkaar, ieder op een eigen kant van het veld. Tussen de twee velden zit een veiligheidszone, hierdoor creren we een veilige afstand om te mogen schieten. Ben je geraakt dan ga je het spel uit, voor elk target die je met je team om kunt schieten krijg je een extra punt. Schiet je de vlag van de tegenstander om dan mogen alle spelers weer terug het veld in. Je mag maximaal 1 extra pijl in je handen houden, hierdoor moeten de spelers zich wel over het speelveld verplaatsen en is de actie gegarandeerd. De pijlen die buiten het speelveld terecht komen worden door de spelleider in de veiligheidszone terug gelegd.
Voor dat het spel begint gaan we eerst schietoefeningen doen, hierdoor leer je om te gaan met de pijl en boog en beleef je meer plezier aan het spel.
Informatie en prijs
      Minimale leeftijd 8 jaar
      3 tegen 3 150, 60 min
      4 tegen 4 180, 60 min
      5 tegen 5 200, 60 min
      Per 30 min extra speeltijd 50

Vesting citytour »

Bussum Weesp Muiden Muiden Muiden Naarden Utrecht Muiden Naarden
Deze historische steptocht is een aanrader als je houdt van een gezellige binnenstad met historie, leuke winkeltjes en restaurants, maar ook de rust en natuur kunt waarderen. De Vesting Naarden is de best bewaarde Vestingstad van Nederland en door zijn dubbele gracht uniek. Door deze leuke steptocht krijg je een goed beeld van deze middeleeuwse stad en directe omgeving. Door de strategische ligging maakte de Vesting Naarden deel uit van de Hollandse Waterlinie en was belangrijk ter bescherming van Amsterdam. Steppen door de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes met trapgevels, militaire gebouwen en leuke restaurants is een prachtige en unieke belevenis. U kunt deze tocht Low budget doen of onder begeleiding van een stadsgids. Onze gids begeleid u tijdens de tocht en vertelt u interessante verhalen over de geschiedenis en ontstaan van deze eeuwenoude garnizoensstad. 

Prijs Low Budget 12,50 p.p, met begeleiding van een stadsgids 20 min 6 pers

Neem contact met ons op om te reserveren of een offerte.

Rondje Naardermeer op de step »

Bussum Weesp Muiden Weesp Muiden Muiden Naarden Utrecht Muiden Naarden
Het Naardermeer is een beschermd natuurgebied en bestaat uit een plassengebied met riet, hooiland en moerasbos. Het bied plaats aan vele planten en dieren en was in 1906 aangekocht door Natuurmonumenten om te beschermen. Maar buiten de prachtige flora en fauna om heeft dit gebied ook nog een andere waarde, namelijk een militaire. Dit natuurgebied maakte samen met de Vesting Naarden deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ter bescherming van Amsterdam en de Vesting Holland. Deze waterlinie was een defensielinie van water en liep van Naarden tot aan de Biesbosch, ongeveer 85km lang en 5 km breed. Bij een inundatie kwam het water tot kniehoogte dit was te diep om te lopen en te ondiep om te varen. In 1951 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie opgeheven maar rond het Naardermeer liggen nog veel interessante objecten die het verhaal vertellen van de eens zo trotse Hollandse Waterlinie en het ontstaan van het Naardermeer.
Highlights
      Bunker 1915
      Militaire Waterreservoirs
      Schotbalksluis
      Forten aan de karnemelksloot
      Schuilplaatsen type P
      Koepelkazemat type G
      V.I.S kazemat
      Fort Uitermeer
      Schutsluis
      Kanonremise
      Plofhuisjes
Wij bieden voor groepen leuke sportieve arrangementen, deze kunt u zelf samenstellen. De afstand is ongeveer 18 km met een keuze tussen een picknickmand of een stop bij Paviljoen Uit & Meer, voor een drankje of lunch.
Deze tocht kunt u wandelen, fietsen of op een kickbike (step) afleggen. Wij bieden ook de keuze om zelfstandig op avontuur te gaan of gebruik te maken van een gids. De gids kan je meer vertellen over de geschiedenis van dit prachtige gebied.
Lowbudget of luxe wij begeleiden u van het begin te aan het einde van deze leuk tocht.

Verhuur van steps of kickbike's »

Weesp Muiden Weesp Muiden Muiden Naarden Utrecht Muiden Naarden Steppen is leuk, steppen is fun, steppen is gezellig en kan iedereen. Wij bieden een beleving voor de sportieve maar ook de minder sportieve gasten aan. Steppen is laagdrempelig en niet belastend voor de gewrichten. Steppen is een relaxed manier om je voort te bewegen. Ideaal als Groep, bedrijf of familie-uitje. Centraal staat bij ons de historische Vestingstad Naarden en de omliggende natuurgebieden zoals het Naardermeer en het Gooi. Wanneer je in de Vesting Naarden of directe omgeving bent, kun je niet om de ruime historie heen. Verscholen in het landschap zie je nog de vele sporen van de Nieuwe Hollandse waterlinie en stelling van Amsterdam. Deze verborgen schatten kun je zelf ontdekken door bij ons een step te huren of om gebruik te maken van een gids die jullie begeleid en veel kan vertellen over de historie.

Wij verhuren toursteps vanaf 12,50 en bieden diverse leuke tochten aan.

Happy Catering Raamsdonksveer »

08-04-20 - 31-12-20 Fort Lunet: Happy Catering  
In deze tijd kan Fort Lunet in Geertruidenberg je support meer dan ooit gebruiken. Je zou ze enorm steunen door een cadeaubon te kopen. Deze is later in te leveren zodra het restaurant weer geopend is. Geef de bon cadeau aan een vriend(in), familielid of collega. 

Camping Fort Buitensluis Numansdorp »

01-06-20 - 01-11-20

Fort Buitensluis is wel weer open voor campers (zelfvoorzienend in sanitair).


Op het terrein van het fort is een kleinschalige camping. Ook zijn er passantenplaatsen voor o.a. campers en er is een kleine jachthaven. 
Vanaf bijna elke plek kijk je uit op het water van het Hollandsch Diep. Ideaal voor wandel- en fietstrekkers, een weekje weg of een kampeerweekend met je familie.

De camping is open vanaf 1 juni tot 1 november.


Bijzonderheden
Camper/caravanplaatsen met elektra en watervoorziening
Kleine, intieme jachthaven ligt verscholen in de luwte van het fort en biedt 20 ligplaatsen tot 8 m lengte
Prachtig uitzicht op de Haringvlietbrug en Willemstad aan de overkant van het Hollandsch Diep
Mooi en goed verzorgd terrein
De sanitaire voorzieningen bevinden zich in een gebouw dat net na de Tweede Wereldoorlog is gebouwd.

Faciliteiten
Schoon sanitair
Centrale verwarming in het toiletgebouw
Wasmachine, wasdroger, strijkplank en strijkijzer
Beperkt Wi-Fi

In de nabijheid van het fort
Prachtig fietsgebied
Afvaart fiets-/voetveer op loopafstand: www.deltapontjes.nl
Nationaal Landschap Centrum: www.hwl.nl
Toeristisch Overstap Punt (vanaf eind 2015) Toeristisch Overstap Punt Numansdorp
Golfclub Cromstrijen: www.golfclubcromstrijen.nl
Veel watersportmogelijkheden, o.a. zeilen, surfen, roeien, waterskin
Zeer goede vismogelijkheden, o.a. karpers, snoeken, enz.
Vanaf het fort is het 800 meter lopen tot het centrum van Numansdorp.

Kampeertarieven per nacht
Per tent/caravan/camper: 20,- per nacht, op basis van 2 personen.

Onze prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en btw. Gebruik van de douches is 0,50.

Inchecktijden
Je kunt iedere dag inchecken tussen 14:00 en 17:00 uur. Graag uitchecken voor 13:00 uur. 
Wil je liever op een ander tijdstip komen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

arrangement toevoegen