Kazematten (Maastricht Underground): arrangementen.

Arrangementen Kazematten (Maastricht Underground)

Bekijk de activiteiten van Kazematten (Maastricht Underground). Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Expeditie Waldeck (8/12 jaar) Maastricht »

09-09-19 - 31-12-21 Kinderfeestje | Expeditie Waldeck 8/12 jaar | Maastricht Underground

Kruip in de huid van Soldaat Waldeck en ga terug in de tijd! Organiseer het spannendste feestje voor je vrienden en vriendinnen en reis terug in de tijd. Maak daarnaast kennis met de bijzondere historie van Maastricht, leerzaam n avontuurlijk!

Goed om te weten:
  • Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
  • Je mag met maximaal 10 kids en 1 of 2 volwassenen deelnemen aan deze tocht.
  • Je dient je uiterlijk 10 minuten voor aanvang te melden bij de kazematten Waldeck.
  • Een vest, trui of jas en stevig schoeisel wordt aangeraden.
  • Iedere deelnemer dient een zaklamp mee te nemen. Deze tocht is gedeeltelijk ondergronds en de enige lichtbron is de zaklamp. Er zijn ter plaatse geen zaklampen te verkrijgen.

Rondleidingen Kazematten Maastricht »

01-01-21 - 31-12-21 Rondleidingen Rondleidingen Kazematten | Maastricht Underground

Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan: de Kazematten. Als mollen onder de grond hebben mensen in de 18e eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren doorstaan terwijl zij schuilden voor de bombardementen. De rondgang geeft je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke krijgsbouwkundige monument.

Goed om te weten:
- Duur: +/- 1 uur
- Vertrek: Waldeckbastion, gelegen in het stadspark nabij het Tongerseplein. Voetgangers vanuit het centrum volgen vanaf het Visitor Center (VVV) de bebording . Aan een kant van de grote rotonde van het Tongerseplein ligt het Waldeckpark. Loop om het vestingwerk heen. In dit park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck.
- Tickets voor de kazematten zijn enkel te koop via deze website of bij het Visitor Center (VVV) in Maastricht. Ter plekke zijn geen tickets te verkrijgen voor deze rondleiding!
- Gekochte kaartjes worden niet terug genomen.

Bijzonderheden: Alle rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is in de kazematten 10-15 C. Denk daarom aan warme kleding. Verder zijn deze tochten niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Goed schoeisel is aanbevolen.

Rondleidingen Fort Sint Pieter Maastricht »

19-01-21 - 31-12-21 Rondleidingen Fort Sint Pieter | Maastricht Underground

Stap terug in de tijd en herbeleef de geschiedenis tijdens een rondleiding door Fort Sint Pieter! De enthousiaste gidsen nemen je mee op pad, leiden je rond  langs onder andere de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij en ondertussen kun je genieten van prachtige verhalen vol anekdotes en weetjes. Spectaculair was bijvoorbeeld de belegering van Maastricht in 1673 waarbij de Zonnekoning de IJzeren stad in recordtijd wist in te nemen door kanonnen te plaatsen op de noord helling van de Sint Pietersberg.

Het Fort Sint Pieter ligt aan de zuidkant van de stad, hoog boven de Maas en is deels door gangen direct verbonden met de Sint Pietersberg. Het fort dateert uit begin 1700 en is grotendeels nog intact of gerestaureerd. Buiten is het uitzicht over de stad, de Maas en het omringende landschap van indrukwekkende schoonheid!

Goed om te weten:
- Duur: +/- 1 uur
- Adres: Luikerweg 71, Maastricht
- Tickets: Via de website, bij het Visitor Center (VVV) in het centrum van Maastricht of ter plekke bij onze ticketoffice (zolang de voorraad strekt)
- Gekochte kaartjes worden niet terug genomen.
- Start rondleiding: Chalet Bergrust, Luikerweg 71, Maastricht.

arrangement toevoegen