Beoordelingen Ontdek eigenzinnig Breda tijdens een ontmoetingsreis

Fantastisch!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: half januari

Datum beoordeling: 19 februari 2017

Reisgezelschap: met vrienden

We startten de dag in een gezellig en heel gastvrij koffiezaakje. Aansluitend bezochten we de synagoge, waar we zeer uitgebreid te woord werden gestaan. Het was dat we een lunchafspraak hadden, anders hadden we tot ver in de middag aan de lippen van de rondleider gehangen. Zo interessant! Na de lunch hadden we een afspraak bij iemand die in de jaren negentig uit Bosnië was gevlucht. Dit was een ongelooflijk indrukwekkende ontmoeting en helaas zo actueel... Als afsluiting hadden we een afspraak met een kunstschilder die ons uitgebreid informeerde over zijn achtergrond en zijn werk. Alles bij elkaar hebben we een geweldige en bijzonder verrijkende dag gehad, die perfect was georganiseerd!

Beoordeling gegeven door Marleen van den Akker.

Super ervaring!!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 28-1-2017

Datum beoordeling: 17 februari 2017

Reisgezelschap: met vrienden

De mensen bij wie we kwamen deelden hun leefwereld met ons, waardoor er ook voor ons werelden opengingen. Heel indrukwekkend. Zo kun je leren van de kracht van anderen. De organisatie is perfect, er wordt veel aandacht besteed aan alle details, zodat het een zeer geslaagde dag werd. Ook komen ze met leuke suggesties waar je zelf nog niet aan gedacht had. Kortom: van harte aanbevolen!!

Beoordeling gegeven door Nicolien.

GEWELDIG
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 17-01-2017

Datum beoordeling: 15 februari 2017

Reisgezelschap: met vrienden

De ontmoetingsreis was geweldig goed georganiseerd; het begon met koffie bij koffieTenTje om daarna drie bijzondere en totaal verschillende mensen in Breda te mogen ontmoeten. De gesprekken waren interessant, leerzaam en ontroerend! Tussendoor heerlijk geluncht in de 'huiskamer van Tante Betsie'. Wij hadden dit zelf nooit kunnen bedenken; het was een top-dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Beoordeling gegeven door Lia.

cadeautje
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 27-12-2011

Datum beoordeling: 4 januari 2012

Reisgezelschap: met vrienden

Ellie woont in een prachtig oud huis aan een van de grachten. Het gehele huis was een lust voor het oog. Elk hoekje en elk gaatje was gevuld met “kitsch” met een verhaaltje. Naast de godsdienstige items als een kazuifel tegen de muur en een vitrinekastje, afkomstig uit een voormalig ziekenhuis, vol met zalfpotjes, kelken en monstransen, stonden de noughty beeldjes van allerlei lichaamsdelen die op commando zicht vertoonden of zich oprichtten. Je kwam ogen tekort, zoals een bikinisetje uit Iran. Je houdt dat toch niet voor mogelijk, met allerlei veertjes op de juiste plaatsen. Maar ook een kappersstoel, een tandartslamp, peper en zout stelletjes in allerlei vormen en kleuren. Daarna ontmoetten we Yusuf in `zijn` moskee. Hij blijkt een begenadigd spreker te zijn die alle facetten keurig onder woorden kan brengen, die alle vragen in alle rust kan beantwoorden. Petje af voor die mijnheer. Met de schoenen weer aan en geestelijk toch weer iets rijker, gaan we weer verder. Ireen woont in een statig herenhuis in het centrum van Breda. Zij is dramaturge en haar man bioloog. Maar daar kwamen we niet voor. Ireen was een kenner (beoefenaar) van de Tarotkaarten. ’t Is maar wat je gelooft, geloof ik. Toch leuk om zo iets eens dichterbij te zien. Nu ‘begrijp’ je de betekenissen. We werden welkom geheten op Bob´s flatje. Imposante ADHD-er met een Kirgizische muts en jas. We bekijken eerst een aantal van zijn cartoons: het moet gezegd worden, het is een goede tekenaar met een frisse kijk en een komische draai. We hebben er erg lekker tapas gegeten bij plan B. Een rustige, mooie afsluiting van ons cadeautje. Bedankt! Voor ons was het een verrassing en ik mag zeggen dat die geheel aan alle verwachtingen heeft voldaan. Wij hebben er echt van genoten! Beslist een aanrader om met 4 personen te gaan.

Beoordeling gegeven door Theo.

ogen openend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 18 oktober 2011

Datum beoordeling: 28 oktober 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Ik vond het een geweldige middag. Ik ben nl helemaal niet van de kunst en cultuur. Maar nu we met een klein groepje waren en oog in oog met de kunstnaar/verteller stonden vallen alle drempels weg. Het opent je ogen en ik ga nu met andere ogen naar kunst kijken en verhalen luisteren.

Beoordeling gegeven door Annemarie .

Een kijkje achter de voordeur
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2010

Datum beoordeling: 9 maart 2011

Nadat we de fietsen hadden afgehaald zijn we lekker gaan lunchen. Daarna hebben we zeer bijzondere mensen ontmoet. Ontzettend leuk om ook eens achter die ramen te kijken waar je dagelijks voorbij komt! Ze vertelden stuk voor stuk zo boeiend dat we het steeds weer jammer vonden dat we door moesten naar het volgende adres. Ik zal hier verder niks verklappen. Je moet het gewoon ervaren. Zo´n dag vergeet je echt nooit meer! Marion Spijkers, ABN AMRO Breda

Beoordeling gegeven door Pien.

echte mensen!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2010

Datum beoordeling: 9 maart 2011

Complimenten! We hebben echt mensen `ontmoet`. De opzet is geweldig. Het idee geniaal! BD Medical, Erembodegem, België

Beoordeling gegeven door An.

verrassende dag vol ontmoetingen
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: najaar 2010

Datum beoordeling: 9 maart 2011

Elk jaar proberen we onze teamdag op een zo`n leuke, spannende en memorabele manier door te brengen. Dit jaar is dit volledig gelukt door de ontmoetingstocht door Dordrecht te doen. Zonder in detail te gaan wat we precies gezien en beleefd hebben, kan ik zeggen dat het nog steeds het gesprek van de dag is. De ontmoetingen waren spraakmakend, divers, uniek, leuk, wetenswaardig, maar vooral bijzonder qua samenstelling. De wandelingen tussen de bezoeken werkten ontspannend. De gehele dag is door B-inMotion samengesteld waarbij netjes rekening is gehouden met ons te besteden budget. Echt maatwerk dus! Wij hebben een bijzondere prettige herinnering overgehouden aan deze dag. Complimenten en warm aanbevolen! Jan Riper, PI Dordrecht (gevangenis), team H.

Beoordeling gegeven door Meike.