Beoordelingen Biesbosch MuseumEiland

Geweldige ervaring!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 31 mei 2018

Datum beoordeling: 1 juni 2018

Reisgezelschap: met een groep

Met een groep van 28 dames hebben wij hier een lustrum gevierd. We zijn diep onder de indruk van de uitstraling van het prachtige gebouw met zijn groene daken en met zijn grote ontvangstruimte, annex restaurant. De hoge glazen ruimte biedt aan alle kanten uitzicht op het groene eiland, dat ook nog gelegenheid tot een leuke wandeling biedt. Lunch We kregen een voortreffelijke lunch geserveerd in de nieuwe, ruimtelijk afgescheiden ruimte achterin het gedeelte van de wisselende tentoonstellingen. Intiem gemaakt, met leuke kunst aan de wand, lange tafels met witte stoelen, lunch met verse producten uit het eigen gebied. De bediening was top: als in een eerste klas restaurant! Museum Het museum zelf is beknopt, maar zeer interessant qua inhoud en moderne museale -multimedia- presentatie. Een boeiende film aan het begin, gevolgd door een rondgang waarin om te beginnen de Elisabethvloed tot leven komt via een 'tableau vivant' van oude schilderijen, vervolgens telkens kleine presentaties van diverse Biesbosch-onderwerpen uit de film, met authentieke interviews uit het verleden (daar mogen wel wat meer koptelefoons bij Flexibele Fluisterboot Omdat onze bus vertraging had stond de koffie met beverkoek al voor ons klaar op de Fluisterboot in plaats van in het museum en konden we gelijk uitvaren, dat was ons eerste programmapunt. Wat een flexibele oplossing! De tocht was onvergetelijk, mede door onze kapitein, die iedereen geboeid hield met zijn interessante verhalen over wel en wee van het gebied, gelardeerd met talloze anekdotes en woordgrapjes. We voeren onder andere door de Beneden Petrus, alleen bereikbaar met dit type boot. Kortom, een prima idee voor een groepsuitje!

Beoordeling gegeven door Mil Lasker-van Leeuwen.

Saai museum. Gebouw is niet handig ingedeeld
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 24-04-2018

Datum beoordeling: 25 april 2018

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wat een saai museum. Ik vond de prijs niet in verhouding staan, zeker voor kinderen. Er is niet veel voor hen om te doen. Behalve het waterpark buiten, maar dan moet het wel mooi weer zijn. De boottocht duurde voor de kinderen ook veel te lang en de schipper had ook heel weinig aandacht voor de kinderen. Ook bij het cafe is het jammer dat het terras niet aan het waterspeelpark ligt. Nu is de afstand er groot en je kunt er niet vrij in en uitlopen. Want je moet steeds vragen om het poortje open te maken.(ook als je naar het toilet moet) Jammer ze hadden er naar mijn idee meer uit kunnen halen.

Beoordeling gegeven door Anouk.

afknapper
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 13-10 2017

Datum beoordeling: 14 oktober 2017

Reisgezelschap: met vrienden

waar is dat leuke museum gebleven met alle opgezette dieren en alle andere oude dingen, dit museum is niets vergeleken met een aantal jaren geleden, wij hebben gisteren een vriendin meegenomen om dat eens te bekijken maar dit was wat ons betreft een afknapper er was 1 vis te zien, vroeger was dat een vitrine vol en ook veel leuker voor kinderen voor ons niet voor herhaling vatbaar.

Beoordeling gegeven door Ina de Leeuw.

Geweldig!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 27-5-2017

Datum beoordeling: 27 mei 2017

Reisgezelschap: met partner

Keurig verzorgd, heel interessant. Veel goede info op een lezens-en kijkenswaardige manier ten toon gesteld. Vriendelijk personeel en goede horeca ( al vind ik €3 voor een kopje capucchino wel veel). Keurig sanitair, echt, op het hele complex en op de organisatie is niets aan te merken. Ook wandelnetwerk en fietsknooppunten duidelijk aangegeven. Wij hadden een uur gereden om hier te komen, maar vonden het beslist de moeite waard. Ga zo door!

Beoordeling gegeven door Fam. De Groot.

prijzig
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 8 april 2017

Datum beoordeling: 13 april 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Let op, anders dan in de omschrijving op Dagje weg is dit bezoekerscentrum/museum niet meer gratis. Wij hebben een museumkaart, dan wel, maar voor 2 volwassenen en 2 kinderen betalen zou ik wel vervelend hebben gevonden, omdat het dan toch te weinig biedt voor die prijs. Het museum ziet er modern uit en het gebouw is echt wel mooi, maar qua tentoonstelling vond ik het nogal tegenvallen, zeker wat betreft geschiktheid voor kinderen. Totaal niet interactief. De Biesbosch Beleving buiten is wel leuk voor kinderen: het is een soort waterspeelplaats, maar wat betreft toch ook weer niet helemaal geslaagd: vrij vies water, en alles is van steen; in het uur dat wij er waren hebben 2 kinderen zich veel pijn gedaan bij uitglijden (op gladde algen etc). De horeca is prima en het terras is erg mooi gelegen. Het wandelingetje door de grienden is mooi.

Beoordeling gegeven door marije.

Geen museum
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 28-03-2017

Datum beoordeling: 28 maart 2017

Reisgezelschap: met partner

Jammer dat alle museum waardige spullen zijn weggehaald. Nu is het geen museum meer maar een voorlichtingscentrum geworden. Te saai om te bezoeken.

Beoordeling gegeven door C. van Biljouw.

jammer
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 10-8-2016

Datum beoordeling: 11 augustus 2016

Reisgezelschap: met vrienden

In vergelijking met het vorige oude museum vond ik dit museum weinig sfeervol. Er zijn heel veel elementen weggelaten die juist de historische sfeer van de oude Biesbosch zo mooi weergaven.

Beoordeling gegeven door esther .

Natuurmuzeum en geschiedenis
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 03-03-2016

Datum beoordeling: 3 maart 2016

Reisgezelschap: alleenreizend

Van cultuur dit is landbouw en veeteelt naar natuur gebied.een goed verzorgt museum, schitterende beelden over de geschiedenis van de noordwaard(ruimte voor de rivier) en een film , visserij, riet en griendwerk te zien en te horen.er is een Winkel en horeca. Buiten veel te wandelen. Onderweg zijn al watervogels en grazers te zien.enz.

Beoordeling gegeven door Elsbeth Rijneveld.

Passend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 6januari 2015

Datum beoordeling: 13 januari 2016

Reisgezelschap: met een groep

Het museum en buitenmuseum de Pannekoek en omgeving geven een goed beeld van de Biesbosch nu en in het verleden.

Beoordeling gegeven door Secretaris STRG.

Anders dan het oude museum, klaar voor de toekomst
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 10 januari 2015

Datum beoordeling: 13 januari 2016

Reisgezelschap: zakelijk

Ingericht volgens de stelregel van Nietsche: Het overvloedige is de vijand van het noodzakelijke. Als je alles wilt bewaren en niet meer durft te kiezen, verlamt het verleden je, in plaats van te inspireren.

Beoordeling gegeven door Gijsbert de Vette.

Museum en Noordwaard bezocht
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 8 januari 2015

Datum beoordeling: 13 januari 2016

Reisgezelschap: met partner

Geweldige ervaring net ontpolderde Noordwaard en het geheel in het landschap passende Biesbosch Museum. De collectie geeft een goed beeld hoe het leven in de Biesbosch geweest is.

Beoordeling gegeven door Marius.

Leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 29 december 2015

Datum beoordeling: 13 januari 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Samen met beide kleindochters van zes de speurtocht gedaan. Kwamen er zelf vrijwel geheel uit. Dus goed besteedde tijd. Ook nog de 40.000 bezoeker meegemaakt, vanaf de opening op 26 juni.

Beoordeling gegeven door Henk.

Geweldig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 28 juni 2015

Datum beoordeling: 12 januari 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Eigentijds museum, gericht op de toekomst, maar vertelt het verhaal van het verleden

Beoordeling gegeven door Hendrik Straver.

super Museum
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12 okt 2015

Datum beoordeling: 15 oktober 2015

Reisgezelschap: met vrienden

helemaal op de toekomst gericht geweldig om te zien en van genoten

Beoordeling gegeven door jenine.

visueel sterk, geluid slecht
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 5 sept 2015

Datum beoordeling: 10 september 2015

Reisgezelschap: met vrienden

Veel interessante visuele presentaties over ontstaan en ontwikkeling van het gebied. En sterke verhalen van bewoners. Echter het volgen van de presentaties als er redelijk wat bezoekers zijn is zonder meer slecht te doen. Er zijn te weinig oorschelpen om mee te luisteren bij kleine schermpresentaties, de luidsprekertjes in de banken zijn te zwak afgesteld, omgevingsgeluid overheerst. Ook bij de grote presentaties overheerst het omgevingsgeluid en kan nauwelijks worden gevolgd wat op de grote schermen is te zien. Kennelijk heeft bij de aanleg vooral het visuele moeten overheersen en dit ten koste van het geluid. De akoestiek is zonder meer slecht, geeft onrust en dat is niet wat je hier zoekt.

Beoordeling gegeven door C.J. Slager.

slecht
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 16-08-2015

Datum beoordeling: 18 augustus 2015

Reisgezelschap: met partner

Bij aankomst met de boot, lag er een steiger met ruimte voor 3 boten, wij moesten wachten tot een ander het museum ging verlaten. Bij aankomst zien we een opvallend mooi complex!! Het personeel is erg vriendelijk en staan je graag te woord! Het museum is koud en kil, heeft weinig uitstraling, en heeft weinig bezienswaardigheden vergeleken met het oude museum! Het oude museum had heel veel voorbeelden van hoe het leven vroeger in de biesbosch was, met heel veel voorwerpen en werktuig, er lag een oude rietaak met poppen gekleed uit die tijd. Een hut voor rietsnijders, hoe ze leefde in die tijd, fuiken en netten en nog veel meer...onze kinderen keken hun ogen uit en vonden het ook erg interessant. Voor ons is het een grote tegenvaller het nieuw museum, het is er erg koud en kil en straalt weinig uit!! De informatie van nu, kan je op de muren lezen, waar vaak iemand voor staat. De geluiden van films en info hoor je door elkaar heen. Wil je een documentaire luisteren, moet je geduld hebben, want bij elk scherm kan je met 2 personen luisteren met een hoofdtelefoon. Voor kinderen is het geen leuk museum, die zijn later buiten te vinden, want daar is een mini biesbosch in aanbouw. Wij gingen geregeld, en het bleef boeiend, maar dit was ons laatste bezoekje.....jammer!!!!

Beoordeling gegeven door Angela.

Matig
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 1 aug 2015

Datum beoordeling: 2 augustus 2015

Reisgezelschap: met vrienden

De uitstraling van het museum krijgt een 10 maar... Het gaat meer om wat er te zien is. Er zijn echter zeer weinig echt objecten te vinden. Bij de opgezette dieren tref je recepten aan. Leuk bedacht maar vermeld ook iets over de dieren zelf. Is leerzamer en interessanter voor kinderen. Aan video en film weergave is geen gebrek. Maar waarom 3 grote schermen tegelijk? Door het verschuiven van de beelden neig je meer naar het kijken naar vormgeving en techniek dan naar de daadwerkelijke reden van het bezoek. Een aparte negatieve vermelding is helaas de tocht op de fluisterboot. De schipper (Versluis) voer het rondje en deed zijn verhaal op eigen wijze in het Nederlands terwijl ook buitenlandse gasten aan boord waren. Bij het passeren van andere boten was er geen lach of groet richting de passanten. Bij het van boord gaan kon er geen 'bedankt' of fijne dag' vanaf. Hij heette ons aan het begin wel welkom door de microfoon maar we hadden na afloop niet echt het gevoel dat we dat ook waren. Jammer... Zeker de moeite waard is het gebied de pannenkoek. Een heerlijke plek om te wandelen en te recreëren. Kortom.... Een prachtig architectonisch gebouw, pracht licht en ruim opgezet. De verzameling authentieke objecten is weinig. Verhalen beluisteren via telefoon is mi niet meer van deze tijd. Waarom geen headsetjes? Tenslotte is dit museum niet echt aantrekkelijk voor kinderen.

Beoordeling gegeven door G.Monshouwer.

zeer slecht
1 11111

Bezoekdatum: 26 -07 2015

Datum beoordeling: 27 juli 2015

Reisgezelschap: met partner

Museum heeft althans voor ons totaal geen uitstraling er is gewoon niets te zien van vroeger en alleen maar een paar projectors die wat films vertonen en een enkel werktuig van vroeger en een paar in onze ogen zeer slecht opgezette dieren die in en rond de biesbosch leven in onze ogen een grote gemiste kans het is gewoon veel te saai een fantasieloos museum wat meer op een info ruimte lijkt wat restaurant betreft het uitzicht is fantastisch maar de aankleding en uitstraling is bar en boos . dan had het vroegere museum voor ons een veel grotere waarde om te bezoeken maar ja wij zullen wel ouderwets zijn alles moet nu eenmaal modern. De prachtige nieuwe ruimtes die er nu zijn , zijn totaal niet benut ,kaal en sfeerloos en voor kinderen is er helemaal niks te beleven !

Beoordeling gegeven door lpdijksman.