Pathé Nijmegen
Pathé Nijmegen

Bioscoop Pathé in Nijmegen is gebouwd op een naaldenfundering. Dit is gedaan om de bodem waarin veel archeologische vondsten liggen, te sparen. Toch een leuk detail als je daarboven, in één van de zeven bioscoopzalen, geniet van een film. Zaal één van Pathé Nijmegen heeft een opvallend groot scherm: maar liefst 230 vierkante meter. Dit is één van de grootste schermen van Nederland. Het geeft een enorme filmbeleving, wat nog wordt versterkt door het perfecte Dolby Atmos-geluid. In de pauze of na afloop van de film kun je bij goed weer een drankje nemen op het buitenterras aan de recreatieplas.

Zak lekker achterover in het pluche en geniet van blockbusters of van internationale arthousefilms en natuurlijk alles wat daartussen zit. Pathé heeft naast films ook een cultureel programma. Ga naar de bios voor een opera of balletvoorstelling. Via de satelliet wordt live verbinding gemaakt met voorstellingen uit de hele wereld. Zo zit je gewoon op de eerste rang, maar dan tegen een veel voordeliger tarief.

Pathé Nijmegen is ook uitermate geschikt voor zakelijke gelegenheden. Bedrijven maken gebruik van de zalen voor een vergadering of congres. In de grootste zaal met ongeveer 700 stoelen kan de vloer omhoog, waardoor er een extra beursvloer ontstaat.

Bekijk hier de nieuwste films op het witte doek of huur één van de negen moderne zalen voor een congres of een bedrijfsfeest. Er zijn maximaal 2332 stoelen.

Film: beleef het samen op het grote doek

Ga gezellig een avondje naar de film. Pathe Ede biedt een gevarieerd filmprogramma aan, waarbij er altijd tenminste twintig verschillende titels op het programma staan. Van familiefilm tot artfilm en van actiefilm tot romantische komedie. De ruime foyers, de goede bereikbaarheid en de ruime parkeerplaatsen zorgen voor een gemakkelijk avondje uit. Pathe Ede is in 2005 uitgeroepen tot beste Bioscoop van Nederland door het televisieprogramma Kassa!

Event: wereldse topproducties dichtbij huis

Geniet naast de nieuwste bioscoopfilms ook van allerlei internationale culturele voorstellingen bij Pathe Ede. Het niveau van deze voorstellingen ligt hoog en zijn meestal live te volgen via de satelliet. Zo is het mogelijk om te genieten van een opera uit New York, een balletvoorstelling uit Moskou, de nieuwste toneeluitvoeringen in Londen en andere grote concerten vanuit de hele wereld. In het ExpoTheater voor ruim duizend bezoekers vinden ook liveoptredens als muziek- en cabaretvoorstellingen plaats. De speciale Film Events zoals Ladies Night, feestelijke premières met acteurs en regisseurs en literaire avonden maken van Pathe Ede een bijzondere bioscoop.

Congreslocatie: voor alle zakelijke bijeenkomsten

Pathe Ede is de ideale locatie voor congressen. Maak gebruik van de heerlijke stoelen, grote presentatieschermen en het beste geluid. Het ExpoTheater met 1030 stoelen kan ook goed gecombineerd worden met de andere acht zalen voor aparte sessies of workshops. De sfeer van sterren, Oscars, pluche en plezier hoort er uiteraard bij.

Pathé Nijmegen in Nijmegen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en kinderfeestje (vanaf € 6,50 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.pathe.nl

Het interieur van CineMec Nijmegen. Foto: CineMec
Het interieur van CineMec Nijmegen. Foto: CineMec
Het opvallende gebouw van CineMec. Foto: CineMec
Het opvallende gebouw van CineMec. Foto: CineMec