1

Indisch Museum in Breda




Indisch Museum Breda

Dompel jezelf onder in het Indische Cultureel Erfgoed: een belangrijk onderdeel in de geschiedenis van Nederlands-Indië. Je kunt dit erfgoed volop bewonderen in het Indisch Museum in Breda, een stad waar de Indische en Molukse gemeenschap zich sinds de jaren ‘50 en ‘60 heeft gevestigd. Het kleinschalige museum bevindt zich in een doorsnee benedenverdieping van een hoekwoning in Breda-Noord, wat het extra bijzonder en knus maakt.

Historisch uitstapje

In dit unieke museum kun je volop oude wajangpoppen bewonderen die aan de wanden hangen, net als oude landkaarten, foto’s en batikkleden. Een echte koestering van de rijke Nederlands-Indische geschiedenis! Ook vind je er veel persoonlijke dierbare spullen, zoals brieven en dagboeken van Indische mensen die ze hier graag een zichtbare plek willen geven.

Bibliotheek en film

Op scherm worden er daarnaast verschillende films afgespeeld die de Nederlands-Indische geschiedenis belichten. Ook heeft het Indisch Museum een bibliotheek. De boeken kun je lezen, maar kun je niet lenen omdat het een echte ‘erfgoedbibliotheek’ is.

Educatief uitje voor het hele gezin

Kortom, dit museum is een plek waar een collectie aan objecten en boeken wordt beschermd, individuele verhalen worden vastgelegd en waar volwassenen en kinderen kunnen komen om meer te leren over de rijke Nederlands-Indische Historie. Weet je zelf iets waardevols over een bepaald voorwerp? Geef dat dan door aan één van de vriendelijke gastheren of gastvrouwen.

 Indisch Museum in Breda

Indisch Museum in Breda
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.